Rukouspäivän kertomus

Teuvo Hakkarainen eduskunnan pikkujoulujen pahoinpitelykohusta: ”Viitasaarella nainen olisi vetänyt harjanvarrella korville ja sanonut, että mene nukkumaan”

Siinäpä se .. Viitasaarella ja omalla porukalla tai Shellin baarissa on eri asia kuin parlamenttitalossa.. tai presidentin linnassa .. onhan siinä eroa ja siitähän se skandaali juuri syntyikin. Ei toki teosta vaan tekopaikasta. Kapakassa Viitasaarella tehtynä sitä ei olisi kukaan huomannut ja etenkin sahurina vielä tehden.. ei kansanedustajana eduskuntatalossamme. Ei se ratkaise mitä teki vaan kuka ja missä.. Lisäksi miehet vihaavat kilpailijaansa vähemmän kuin uskotonta naista, naiset päinvastoin. Media taas pitää siitä, että miehet ovat miehiä – vahvoja ja lapsellisia. Miehellä on tahtonsa, naisella keinonsa.. Esihistoriallisina aikoina naiset muistuttivat miehiä ja miehet petoja.

Kaikki tämä on sanottu tuhanteen kertaan ja aina unohtaen. Jokainen sukupolvi unohtaa ja vaatii metoo liikkeensä. Tietyssä iässä ei voi enää tulla rakastetuksi, mutta miellyttää kyllä voi ja siinä olisi ollut myös Hakkaraisen mahdollisuus. Hän muisti ikänsäkin väärin. Lisäksi on ihmisiä joilla juuri käräjöinti korvaa seksin. Nainen on myös nainen kuolemaansa saakka, mies vain niin kauan kuin pystyy. Siinä on hurja ero.

Suuri ero sukupuolten välillä on siinä, että miehet ymmärtävät asiat, naiset niiden väliset yhteydet. Etenkin ikääntyessä sen huomaa, jolloin syntyy vaikutelma siitä, kuinka kaikki viisaus on vanhoissa naisissa. Mies taas ei anna anteeksi, hän vain unohtaa. Nainen antaa anteeksi kaiken, mutta ei unohda koskaan. Se johtuu tuosta edellisestä. Muistaminen kun edellyttää kausaalisuhteiden käsittelyä, asiat muistetaan niiden yhteyksistä toisiinsa. Näin mies uskoo usein keksineensä sellaista minkä naiset ovat jo kauan tienneet. Naiset syövät puhuessaan, miehet puhuvat syödessään. Siinä on melkoinen ero. Kuka tahansa mies olisi herrasmies, jos hänellä olisi vain rahaa. Herrasmies on mies joka on valmis suojelemaan naista kaikelta – paitsi tältä herrasmieheltä. Herrasmies mitataan koetinkivellä: antaako hän arvoa sellaiselle ihmiselle, josta ei ole hänelle hitustakaan hyötyä.

Aikakaudella jolla ei vallitse promiskuiteetti, sukupuolten välinen vapaa yhteiselämä, vallitsee väistämättä prostituutio. SE on ollut hyvin tyypillistä hyvin eri muotoineen Keski-Euroopalle mutta ei Suomelle. Tästä suomalaisten tulisi olla erityisen ylpeitä.  Jopa ja etenkin  sukupuolettomaan onomatopoeettiseen kieleensä ja sen tuomiin ylimääräisiin lahjoihimme yhteiskuntarakenteissamme, miehen ja naisen välisissä suhteissa. Suomesta ei pidä tehdä neitseellistä paikkaa ilotaloille omaa typeryyttämme, tuntematta omaa kulttuuriamme.

Rakkaus ei ole katsomista toisiaan silmiin, se on katsomista yhdessä samaan suuntaan. Antoine de Saint-Exupery ja Pikku Prinssi löysi vastaukset kaikkeen oleelliseen. Se oli syytä lukea jo lapsena.

 

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Leave a Reply

Related Posts