Metoo metopoli ja monotomitalo

Seuraan suomalaisen elokuvan tähtihetkiä, Vesku Loirin nuoruuden tähtihetkiä: ”Jussi Pussi..” Elämä on..

Me Too -kampanja on lokakuussa 2017 maailmanlaajuiseksi someilmiöksi levinnyt liike. Kampanja muotoutui aihetunnisteeksi (engl. hashtag) yhdysvaltalaisen näyttelijän Alyssa Milanon 15. lokakuuta 2017 julkaiseman twiittauksen myötä, jossa hän kehotti seuraajiaan jakamaan kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä tunnisteella #metoo. Se on siis seksuaalista ahdistelua vastustava kampanja. Näin Wikipedia sen tulkitsee suomalaisille.

Helsingissä ja Suomessa se ymmärrettiin luonnollisesti väärin. Aku Ankka puettiin ja veljenpoikien sukupuu selvitettiin. Lehti katosi lasten näkyviltä. Maailma nauroi ja nimesi maan maailman onnellisimmaksi asua ja nauraa. Naurun syytä ei kerrottu. Yksinkertainen ihminen on onnellinen. Alkoin uusi vaihe maan kulttuurisessa kasvussa ja sosiaalisen pääoman ruokinnassa.

Kuten suvuttoman kielen muuttaminen väkisten suvulliseksi ja luontoa matkivan, onomatopoeettisen kielen muuttaminen luonnottomaksi. Saamalaisten aikanaan nimeämästä pienestä joestaan, Palasjoesta, tehtiin Padasjoki ja padat pantiin uiskentelemaan joen kuohuissa.

Niinpä tämä rahvaan kielen korjaus vaati myös omassa kielessämme, kuinka meillä on oltava, Ruotsin tapaan, han, hon ja hen, kolme sukupuolta. Ei vain YKSI HÄN, vaativat helsinkiläiset oppineet maalaisnaiset ihanine miehineen, Palasjoelta Helsinkiin muuttaneet hämäläiset patoineen siellä puuhastellen.

Ja Forssassa pumpulienkelit vaativat ihanine miehineen monitoimitaloa muun maailman tapaan, mutta ilman väljiä ja valoisia hallitiloja ja hakien aiempaakin ahtaampaa koulurakennusta lapsilleen kiusaksi aiempien väljien tilalle.

Syntyi uusi käsite, Forssaan monotoimitalo ja Helsinkiin metopoli.. Jossa juotiin maitoa ilman nautoja, yliopiston tiloissa, kuinkas muuten. Yhdessä HelsingFors.

Suomalaisen vasemmiston ja vihreitten yhteinen koti alkaen Forssan kokouksesta ja Koijärveltä. Pääkaupunki vailla vertaa.

Oikein hyvää yötä ja ilmastomuutoksen napakoita pekkaspäiviä Lappiin, liukkaita syksyn kelejä etelämmäs. Vuodet eivät ole veljeksiä nyt, eivät eilen, eivätkä tulevaisuudessa. Ilmastomuutos on ihmeellinen asia.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts