Maailma sanojen vankina

Sanojen ja kuvien maailma

Sanoista tulee ajatuksia, ilman sanoja kun ei synny yhtään ajatusta. Näin päin se menee ja syntyy hermeneutiikka, ajatteleva ihminen. Lapsena hankituista tunnesanoista taas kannattaa olla ylpeä ja hankkia niitä mahdollisimman paljon. Muuten ei synny ajatuksiakaan. Paljon sanoja hallitseva elää rikasta elämää korviensa välissä koko ajan.

Tunnesanojen laatu taas ratkaisee sen mitä me ajattelemme. Jos ne ovat kovin negatiivisia, tuskin sieltä syntyy kovin positiivisia tekojakaan. Jos negatiivisista teoista tulee tapa, ne ovat silloin arvojamme ja normit alkavat muuttua siinä missä moraalikin.

Ja ne yhdessä ohjaavat todellakin kohtaloamme ja siitä tulee joko positiivinen tai negatiivinen. Ole siis tarkkana huoneentaulujesi kanssa ja viljele positiivisia ja myös muiden kohtaloa ohjaavia SANOJA.

Mutta sanojakin monin verroin tärkeämpiä ovat KUVAT. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Viljele siis kauniita, positiivisia kuvia. Käytä niitä paljon ja muutat koko maailman ja juuri oman mediasi avulla. Media ohjeilee sinua ja kohtaloasi mediayhteiskunnassamme.

Olet oman kotisivusi päätoimittaja. Käytät sellaista valtaa, jota aiemmin käytti hyvin harva ihminen. Käytä valtaasi harkiten. Sosiaalinen media kun muutti mediayhteiskuntamme avoimeksi. Vallan mukana tuli VASTUU. Vastuu kavereittesi ja etenkin LASTEN vielä syntymättömästä kohtalosta, arvoista ja moraalista, tulevista teoista ja valinnoista.

Jos maailma on nyt kaoottinen ja täynnä negaatioita, se johtuu tästä, mediastamme. Vältä negatiivista ja kielteistä viestiä. Et edusta menneen maailman trollia ja negatiivista mediaa, jossa hyvä uutinen oli HUONO uutinen. Älä levitä päätoimittajana negatiivisia ja ikäviä uutisia, surullisia ja rumia kuvia. Ne kun muuttavat arvomme, normimme, tekomme ja kohtalomme uudessa mediayhteiskunnassamme, sosiaalisessa mediassamme.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts