Kolmas kivi auringosta lähettää epävakauden kasvavia merkkejä

Tellus on kolmas kivi auringosta ja Venus toinen, naapurimme. Yritämme seurata universumin laitoja ja arvailla sen rakenteita, mustia aukkoja ja magneettisia aaltoja, aineen rakennetta, kaiken syntyä, mutta naapurikin on oikeasti meille täysin vieras ja tuntematon tapaus. Näin elämässä tahtoo olla yleensäkin.

Hesaria lukien näyttäisi siltä että Yhdysvallat ja sen asiat ja sidokset tunnetaan kuin omat taskut mutta naapuri ja oma asuinyhteisö, yhdyskuntarakenne Helsingissä on monelle täysin vieras ja tuntematon maalaisena siellä asuen. Maaseutu on unohtunut, jäänyt mopen osille, eikä kukaan näytä siitä välittävän rahtuakaan. Se luo katkeruutta. Helsinki ja metropoli on voittaja. Lapin ohella jonka pelastavat kiinalaiset yrittäjät ja rahoitus, kirjoittaa mediamme siellä, Lapissa.

Infraa ja teitä, liikennettä suunnitellaan maahan Bernerin ja Paavo Lipposen työnä. Tästä kirjoittaa Hesarissa kolumninsa professori ja maalaistyttö Anu Kantola eläen kahden maailman puolivälissä ja ei kenenkään maalla. Kriisi oman identiteetin kadottua on kriiseistä se pahin ja Kantolan pelastaa professorin asema ja palkka Helsingissä. Sen lauluja laulat jonka leipää syöt.

Jokioisissa, luonnonvaratutkijoiden yt-neuvottelut jatkuvat vuodesta toiseen. Se ei Hesariin kirjoittelevaa professoria liikuta pätkääkään.

Timo Soini taas tulkitsee Trumpin lehdistölle antamia lausuntoja Euroopasta ja rauhoittele maalasipoikana Espoossa asuen hänkin. Antaa isällisiä ohjeita puolueensa pököpäille, käräjillä kulkijoille.

Muutakin voisi tehdä kuin kontata vaipoissa Tuomikirkon portaita. Loppuun heittää jutun kuinka me taistelemme tarvittaessa kuin pirulaiset. ”We would fight like hell” kääntää toimittaja Soinin sanat haluten osoittaa, kuinka hän käyttää samoja ilmaisuja kuin Trump, trumpismeja. Piiloviestinä ajateltu meni perille.

Populisti tuntee toisen populistin mutta toinen nyt sattuu olemaan Yhdysvaltain presidentti jossa on 50 osavaltiota. Alabaman kaltaisia ja Kaliforniaan muuttaneita. Erot ovat suurempia kuin Euroopassa.
Ei niihin tule suhtautua vakavasti, pohti lehti.

Trump nyt vain haluaa hakea alkuun isoa jytkyä tai tehdä diilejä, lehti analysoi. Voi olla niin mutta voi olla myös toisinkin. Yhdysvaltain 45. presidentti esikuntineen näyttää muuttavan suuria kuvioita Telluksella uuteen uskoon.

Pääkirjoitussivu taas kertoo kuinka pääministerien ja median välit ovat olleet ennenkin ongelmalliset eli ei mitään uutta auringon alla siinäkään mediakohussa. Se varmaan pitää paikkansa. Ilmiö on toistuvaa huuhaata. Suomi ei ole Yhdysvallat. Asemamme Euroopassa voi muuttua hetkessä. On muuttunut ennenkin.

Työkyvyttömien asemaa on korjattava, hallissa on tilaa hiihtääkin ja Vapaavuoresta voisi tulla hyvä pormestari, kertoo lehti.

Urheilussa liki sadan lajiliiton valinnassa suurin ja kaunein on yleisurheilu ja sieltä voisi tulla joku Leo-Pakka Tähti maamme menneen vuoden parhaaksi urheilijaksi. Eihän näiden muiden liittojensa ykkösten nimiä kukaan edes tunnista. Emme tunnista muuta kun sen mitä seuraamme ja nyt me seuraamme usein hyvin kapeaa osaa kokonaisuudesta jättäen suurten linjojen hallinnan Herran haltuun.

Liite Venus / msn.com

Mysterious 6,000-mile-long wave discovered in Venus’ atmosphere
Venus is one seriously hot planet, but it appears that is not its only claim to fame. It also holds the title of producing one of the largest waves ever observed in our solar…
msn.com

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts