Armorikasta Joulua ja vuotta 2018

Miksi Sauli Niinistö johtaa niin selvästi gallupvaaleja. Vastauksia on paljon mutta yksi jää vähemmälle huomiolle. Hänen tukiryhmänsä tekee aivan toisentasoista työtä kuin muilla ehdokkailla. Olen saanut heiltä postia enemmän kuin muilta yhteensä.

Lisäksi Sauli Niinistö otti yhteyttä myös presidenttinä. En ole huomannut muiden näin menettelevän. He jäivät ihmisenä etäisiksi ja etäinen ihminen ei ole presidenttinä ihminen vaan instituutio.
Kekkosen aikana etäisyys kasvoi niin suureksi että hän oli jo synonyymi tuolle käsitteelle ja presidentit olivat tuon ajan ihmisille ja etenkin silloin lapsuutensa viettäneille kekkosia.

Syntyi tsaari ja kuningas ylivertaisena ja tätä pelättiin kuin karhua ikään. Häntä kutsuttiinkin kuten karhua peitenimillä, mesikämmen, otso jne. Ukko oli se Kekkosesta poliitikkojen ja perässähiihtäjien käyttämä peitenimi.

Lapsena havaitsin kuinka häntä iäkkäämpi Enso Gutzeitin pääjohtaja käytti hänestä ja poliitikoista nimitystä, jota kansa ei käyttänyt. Mutta ei tuon ajan suuriman yhtiön pääjohtajat mainostaneetkaan yhtiötään televisiossa kuten nyt myös entiset ylen ja demareitten johtajat, poliitikot vallan huipulla.

He saavat nimensä julki kertomalla kuinka Teuvo Hakkarainen on vienyt heidät tanssin pyörteisiin ja suudellutkin heitä. Hakkarainen myyttisenä hahmona on pian ohi Kekkosen ajan ilmiöiden ja kalevalaisen perintömme kuvaajana. Kyse kun on pakanallisesta perinnöstä, arkaaisen ajan uskonnoistamme.

Miten tämä arkaainen vaihe vaikuttaa sukupuolettomaan uuteen kulttuuriimme jää nähtäväksi. Demarit nyt ainakin kielsivät oluen myynnin kauppoihin ja nyt siis ilmeisesti homojen himokkaat suudelmat? Ainakin perussuomalaisilta. Myös juovuksissa ja pikkujoulussa. Poliisi ja lääkäri tähän on jo puuttunutkin..

Suomalainen mies kun voi tuntea ristiriitaisia ja vihansekaisia tunteita kirkkoaan kohtaan, kynnys sinne on korkea. Nuorempi Hakkarainen taisi olla median alttarilla syytettynä kirkon omaisuuden anastamisesta. Ikääntyneempi poliisin ja lääkärin toimesta sekä nyt demaripomon kokemasta homoeroottisesta kammosta, tanssita ja suudelmasta.

Olemme lähestymässä joulua ja sen sanomaa mutta suomalaisena kertomuksena. Onkohan se jäänyt jotenkin vieraaksi ja etääntynyt pois alkuperäisestä ”mimisiksestä” ja Rene Girardin kuvaamasta kristinuskosta käännekohtana pakanaopeille.

Onko unohtunut kuinka kertomus vainotusta profeetasta ja marttyyristä, kiusatusta Jeesuksesta asettivat heidät, ristiinnaulitsijat, pohtimaan uhrin eikä uhraajien ja kiusaajien näkökulmaa.

Sana ”syntipukki” kun paljastaa jo osittain uhraamisen todellisen motiivin. Kristinoppi oli moderni uusi uskonto, joka oli Girardin mukaan ikään kuin käänteinen uskonto, epäpyhä vanhoihin uskontoihin ja pakanauskontoihin rinnastaen. Uusi Kristinuskonto samaisti väkivallan ja kiusaamisen ihmisiin, ei enää jumaliin. Rene Giradin kollegat alkoivatkin kutsua häntä ”ihmistieteiden uudeksi Darwiniksi”.

Jos joku Teuvo Hakkaraisen halaama tai suutelema ei ole vielä ehtinyt ilmoittautua medioillemme, nyt alkaa olla kiire. Vuosi 2017 on lopuillaan.

Oikein hyvää ja armorikasta Joulua ja vuotta 2018.

Ps

Jos ihmiset äänestävät kuten vastaavat vaalikoneisiin, joihin kahdeksan presidenttiehdokastamme ovat jo omat vastauksena kirjanneet, silloin ylivoimainen ykkönen on Laura Huhtasaari liki 42 prosentin kannatuksella. Muut jäävät alle kymmenen prosentin ja Sauli Niinistö olisi 7 prosentin osuudella neljäs. Miehenä rohkenen arvioida myös muita ominaisuuksia ja niiden kohdalla Laura Huhtasaaren ulkoinen olemus ja viehättävä käytös, sofistikoitu tapa esittää asiansa vakuuttavasti ja kaikilla suurilla globaaleilla kiellämme, poislukien ehkä Aasian ja Afrikan sadat kielialueet, on kokonaan omassa luokassaan verraten myös maailmalla tavattaviin ja toisiaan muistuttaviin miehenköriläisiin. Ikäkin on vain eduksi tämän ajan globaalissa maailmassamme. Ei pidä tässäkään kääntää asioita päälaelleen.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts