Perustuslakituomioistuin Suomelle

Hallituksella on nyt liian paljon asioita ja liian vähän aikaa. Saisi olla enintään kolme suurempaa ja neljäs niiden sisällä. Tämä neljäs yhdistää hallituksen arvot, normit ja lainsäädännön suuntaviivat niin että äänestäjäkin ymmärtää onko kyseessä liberaali radikaali vaiko konservatiivinen hallituspohja. Lisäksi meiltä puuttuu kokonaan perustuslakituomioistuin, jollaisen portailla puolalaiset hakevat tänään apua kun parlamentti on puolalaisittain taas kerran solmussa ja kaaoksessa. Katolisen kirkon portaille ei auta mennä mieltään osoittamaan.

Meillä on poliittinen perustuslakivaliokunta ja sen voi halutessaan hallitus ohittaa mennen tullen. Näin on käynyt jo kauan ja Sipilä pääministerinä sen myös myöntää. Hän ei todellakaan ole valtio-oppinut poliitikko vaan insinööri yrittäjä. Hän ei ole myöskään luonnontieteilijä erottaakseen luonnonlait ihmisen tekemistä laeista, joista perustuslait ovat ne tärkeimmät kansakuntaa ohjaavina.

Siinä on vähän samaa kuin miljardöörissä tai näyttelijässä Yhdysvaltain presidenttinä. Siellä vain on liittovaltion laitokset ja vankka oikeusvaltion ylläpitämä tuomioistuin ylimpänä. SE seuraa haukkana mitä maassa tapahtuu. Perustuslakeja ei taatusti loukata oli vallassa kuka tahansa.

Se että Eduskunnan oikeuskansleri Jaakko Jonkka tähän on puuttunut Suomessa jo kauan ei ole asiaa miksikään korjannut. Miksi meillä on tällainen hallintomalli liittyy itsenäisyytemme alkuvuosiin ja niitä seuranneisiin sotiin sekä pitkään jatkuneeseen Kekkosen kauteen ja lopulta kolmen demaripresidentin aikaan. Mauno Koivisto puuttui lähinnä presidentin omaan valtaan. Hän oletti perustuslain kirjaimen toteutuvan ikään kuin normiston ja korkean moraalin kautta voimatta tietää millaiseen mediayhteiskunnan myllerrykseen EU-Suomi joutuisi heikon perustuslain suojansa seurauksena.

Hänen omat mediasuhteensa olivat yhtä ongelmalliset kuin nykyisen pääministerimme. Hybridiyhteiskunta ja kybersodat olivat Koivistolle vieraita käsitteinäkin. Diplomaatti Ahtisaari, kansakoulun opettaja sekä ay-juristi sekä maailmanparantaja Halonen eivät hekään asiaa edes huomanneet. Heidän twiittejään ja blogejaan ei medioissamme havainnut. Donald Trump ei muuta mediaa käytäkään.

EU kausi alkoi nöyrille suomalaisille sen säännöillä ja euro syvensi tätä ja ohitti sellaisen, jota Suomessa ei ollut olemassakaan. Aloimme toimia epämääräisen EU:n perustuslaeilla ja direkiiveillä rinnakkain kuten Venäjän tsaarin aikana eläen. Monessa Euroopan tai Amerikan liittovaltioissa tätä on luonnollisesti ihmetelty. Jakko Jonkka ihmettelee sitä yksin ja hakee viimein hänkin apua median kautta. Se on vihoviimeinen tapa yrittää saada järjestystä sekasortoiseen tilanteeseen Suomessa. Jonkka mainitsee vain yhtenä esimerkkinä edellisen hallituksen sotelainsäädännön ja sen kaatumisen perustuslakiimme loppumetreillä. Se oli huonosti valmisteltu.

Olen tästä huomauttanut moneen otteeseen ja myös keskustellen oikeusministereittemme kanssa. Jokainen on vuorollaan tyrmännyt koko asian. Se kun ei palvele heidän omia poliittisia ura ym. tavoitteita poliitikkoina. Viimeksi näin kävi hämeenlinnalaisen Johannes Koskisen kanssa keskustellessani.
Hän siirtyi Lontooseen pankkiiriksi ja torjui jyrkästi perustuslakituomioistuimen. SE kun ei palvele demarin käymää ruusujen sotaa vallasta ja ay-politiikan kaiken ohittavasta kansanvallan perustuslaillisista oikeuksistamme kansalaisina ja kansakuntana, jossa on toki muitakin kuin ay-poliitikkoja ja ruusujen sotaa, EU-direktiivejä ja etäältä johdettua epädemokraattista ja paikallista yhteisöllisyyttä koko ajan loukkaava perustuslakiemme suojaa kunnissamme mutta myös yksilöinä.

Kun näin on käynyt heitä äänestävät vain vanhukset vanhalta muistiltaan. Perussuomalaiset olivat Suomessa viimeinen oljenkorsi, johon tarttua demokratian ja ihmisoikeuksiensa turvaajana. Ei toki populistisena kansanliikkeenä siinä merkityksessä kuin Ranskassa tai äärioikeistolaisissa liikkeissä Euroopassa. Tässä mediamme vääristelee ja palvelee vasemmistolaista arvomaailmaansa sekä vastustaa perustuslain antamaa suojaa omille kansalaisillemme kansalaisvaltiossa ja kuntayhteisöjen sisällä.

Timo Soini esitti eilen (18.12) perustuslakituomioistuimen perustamista. Puolueista ja suhdanteista riippumatonta. Se on suuri asia, perussuomalaisten ehdottomasti suurin esitys ja jokaisen suomalaisen elämään dramaattisella tavalla vaikuttava elin toteutuessaan. Tästä perussuomalaisten ei nyt pidä tinkiä tai tehdä kompromisseja.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Leave a Reply

Related Posts