Monen sortin sinistä ja vihreää

Oli virhe heittää RKP ja kristilliset hallituksen eteisestä takaisin oppositioon. Sipilälle tulee kylmä juhannus. Kirjoittaa toimittajana kokenut Olli Ainola.

Kokoomuksen on turha kuvitella, että se tässä tilanteessa saisi keskustalta särkylääkettä sen johdosta, että kokoomuksen ajama soten valinnanvapaus on kaatunut perustuslakivaliokunnassa.

Sipilän pelitila omassa puolueessaan on nimittäin todella kapea juuri tällä hetkellä. Kannatus on romahtanut Mari Kiviniemen aikanaan kokemalle katastrofaaliselle tasolle 16 %:n tuntumaan ennen eroamistaan tehtävästään pääministerinä. Perustuslakiin näyttäisi kaatuvan myös soten yhtiöittämispakko. Siinä on päänsärkyä monelle asiaa jo hoitaneelle talousalueellemme. Nämä kun pantiin löysään hirteen aikatauluineen ja taistellen sairaaloistaan.

Nämä maaseutualueet ovat keskustan ydinaluetta niin Forssassa kuin Iisalmessakin, Lounais-Hämeessä ja Ylä-Savon talousalueillamme. Sirkka-Liisa Anttilan ja Seppo Kääräisen kotiseutuja. Eihän niitä miten tahansa voi kohdella pelin politiikan välineinä ja SMP:n perillistä samalla potkien Helsingissä vihreiden ääniä saalistaen.

Jälkipyykkiä pestään ennen pitkää myös kokoomuksessa. Petteri Orpo teki tyhmästi, kun hän hyväksyi Kepun ehdotuksesta soinilaiset RKP:n ja kristillisdemokraattien sijaan hallitukseen. Pelin politiikassa on tärvelty myös presidentin mainetta. Oliko hän mukana tässä sirkuksessa, kysytään.

Itse hän kiistää sen jyrkästi ja olisi halunnut reilua hallituksen eroa. Nyt mentiin kohti nobelisti Hollmstömin edustamaa ja mainostamaa lehmäkauppojen tietä jota puolueloikkarit käyttivät nyt myös hyväkseen ja epävarmuus siitä, kuka loikkaa ja minne, jatkuu pitkin kesää ja syksyä. Jussi Halla-aho nauraa tällaiselle politiikalle ja hallituksen kaatuminen olisi hänen kaatamisyrityksen jälkeen mannaa perussuomalaisten johtajalle. Se kun on sitä jo nyt. Olisi outoa etteikö äänestäjät, jotka näkevä kömpelön pelin taakse, käänny Halla-ahon äänestäiksi ja pelkkänä protestina.

Arvoiltaanhan nämä kaikki ovat samoja suomalaisia, kesämökeillään nyt Mittumaarina, ja hakevat rivikansanedustajina mahdollisimman paljon mediajulkisuutta. Tässäkin ihmisten diskriminoinnissa, koululasten tapaan pelaten kiusaajina, tehtiin hirvittävä virhe mukamas kypsinä aikuisina vallankäyttäjinämme. Se oli poliittisena pelinä erityisen loukkaavaa ja halveksittavaa pisteiden keruutta etenkin Orpolta vihreiltä ääniä kalastellen metropolialueella.

Kiusaamiskulttuurin lapsellisin mahdollinen työnäyte vastuuta kantavalta ministeriltä ja puoluejohtajalta. Laestadiolainen pohjolan kasvatti Sipilä ei pitänyt sitä kai edes tuomittavana. Siellähän, pohjoisessa, tehtiin näin koko 1960- ja 1970-luvut ja vielä tänäänkin. Se on tuon kulttuurin sosiaalista pääomaa ja muistia.

Ja nyt niitä hyvityspisteitä ei taatusti tullut kummallekaan pelurille mutta ei myöskään kenttäväen hyvin tuntevalle Timo Soinille. Leijonan jäljet hiekassa, kuten kirjoitin heti Jyväskylän kokouksen aikaan. Pääministerin ja etenkin Orpon tekemä virhe oli lähteä pelaamaan arvoilla, kuten kirjoitin, kahdessa päivässä vaihtuvasta poliittisesta moraalistamme hakien juuri vihreiden ääniä metropolialueella ja pelaten SMP:n periliset ja halla-aholaiset keskenään käsirysyyn.

Uuden puolueen nimikin (sininen) oli piikki kokoomuksen suuntaan loikkareilta ja Simo Elon tausta on ollut puolueessa tunnettu ja nyt hän kirjoittaa jo suhteistaan lapsensa syntymän aikoihin. Puolueen nuoret tunsivat hänen elintapojaan, Simon taiteilee puolueensa johdossa poliittisena untuvikkona.

Sipilä pelaa samalla rikasta ja rutiköyhää kokoomuksen ja perustuslakiemme kanssa. Liian suuret asiat ovat nyt kaatumassa sotessa ja maakuntahallinnossa perustuslakiin. Hallituksen ero olisi ollut kunniakas teko eikä u-käännökset Naantalin tien risteyksessä yhtenään niitä tehden. Nyt hallitus murenee ja on täysin loikkarien pelin armoilla. Sininen tulevaisuus Sipilällä pohtien kumpi sininen, kokoomuksen vai loikkareiden, on se joka laittaa viimeisen naulan hänen johtamansa hallituksen arkkuun

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Leave a Reply

Related Posts