Tekoaltaan pohjalla

Vakuutusyhtiöstä päivää..
Oletko koska viimeksi saanut vakuutusyhtiöltäsi puhelun, jossa kysellään, onko sinulle sattunut vahinkoja, kun niin kovasti maksat näitä vakuutusmaksujasi, mutta vahinkoja ei satu ikinä? Mahdatko olla enää elossakaan ja osaatkohan sinä täyttää näitä heidän sähköisiä vahinkoilmoituksiakaan kuvineen? Kun olet jo noin iäkäskin. Henkivakuutus lopetettu.

Tai päinvastoin. Oletko saanut tarjouksia, jossa sinulle myydään vakuutuksia? Onko myyjän ääni jotenkin miellyttävämpi kuin vahinkoja käsittelevän ääni? Onko toinen ikään kuin torjuva ja töykeä, jos nyt vastaa sinulle lainkaan? Asian käsittely vie kuukausia. Ratkaistaan käräjillä jos sinne asti jaksat. Ja koko ajan olet käynyt keskustelua ammattihujarin kanssa etenkin Yhdysvalloissa eläen. Ilmiö on toki levinnyt myös Suomeen, jolloin sinua ei vain kiusata vaan myös uhkaillaan.

Oletko miettinyt, miksi vahingon korvaaminen ja sinusta huolehtiminen on niin paljon ikävämpää puuhaa Suomessa kuin katteettoman vakuutuksen myyminen luvaten ties mitä? Miksi näitä kiusaamistapauksia ei satukaan joka koulussa. Ne ovat kasautuneet samoihin kouluihimme. Siihen on varmaan jokin syykin. Oletko miettinyt näitä syitä? Peiliin saakka katsoenkin.

Oletko ihmetellyt samaa ennen vaaleja tehdyistä lupaukista ja vaalien jälkeen alkavaa selittelyä kompromisseista ja muusta ikävästä kun nyt lupaukset ovat lupauksia. Kiusaamisesta ja huijaamisesta kun on tullut jo tuottoisa tapa tienata miljardeja netissä. Ruotsissa Suomen mallin käyttö vaalien jälkeen varmaan puistattaa heitä.

Minkäs teet jos olet pilannut kansakuntasi moraalin. Jatkossa vaaleihin mennään sammutetuin lyhdyin sielläkin eikä pitkillä listoilla ja etukäteen kertoen, mitä vaalien jälkeen voisi tapahtua lehmänkauppoja tehden ja kompromisseja hieroen saunan lauteilla ja umpitunnelissa.

Se nyt täysipäisen tulisi ymmärtää jo vakuutuksia tehdessäänkin tai vaaliuurnille menneessään, lottokuponkia täyttäessään mitä saunanlauteilla tapahtuu. Mutta kun ei oikein tahdo oivaltaa kuinka myös entisiä instituutioitamme käytetään rikoksen tekemisen välineinä. Etenkin vanhuksia huijaten ja luvaten sellaista, jota ei edes kyetä oikeasti täyttämään loppusuoraansa kulkevalle ihmiselle.

Kiusaaminen on sukua tälle samalle ilmiölle. Täysipäisen ihmisen tulisi Suomessa ymmärtää, että kiusaaminen on kansanhuvia, ja se joka kestää sitä eniten, sekä on joukolla mukana samassa pelissä, yhteisessä kiusaamisessa, saattaa hyvinkin elää vanhemmaksi. On jotenkin hyväksytympi reppana kuin tämä, joka alkaa tapella kiusaamista vastaan.

Terveisiä sinne Ounasjokivarteen Kittilän kunnanisille. Tunnen teidät kyllä vuosikymmenien ajalta ja kaikki me kyllä ymmärrämme, mitä siellä nyt tapahtuu Hesaria lukemattakin. Samoin Siuruan ja Vuotoksen allasalueilla. Teidän asiaa ajanut kun valehteli. Petti teidät. Tiedän sen tutkijana.

Näin koskisodat lopetettiin ja kosket suojeltiin KAIKKI lailla. Toki joku Mauri Pekkarinen on niitä vielä yrittänyt purkaakin. Hän nyt huijaa hiuksillaankin ja lisäkoroilla kengissään. Pelin politiikkaan kun ei tule sisältää käsitettä arvot ja moraali.

Ounasjokea ja Levitunturin juureen suunniteltua allasta ajaessanne kotikylää suojelevat valehtelivat teille hekin. Niin tekevät nytkin. Allaspeikot tekevät ihmisestä perkeleen ja jakavat kansan kahtia, josta poliitikko saa äänensä. Siinä ei vakuutuksen hankkiminen auta yhtään. Allasalue sen sijaan rapautuu ja tyhjenee. Suomi on nyt kuin tekoaltaaksi suunniteltua allaspohjaa.

Moraalikato kun on jo niin pitkällä ja porot syöneet palkisen laidunalueet puhtaaksi. Katso vaikka kuvaa Hesarista tänään. Ahneus on kavala kansantauti siinä missä kiusaaminenkin ja valehtelu, petos ja petoksen petos, vedätys ja puhallus.

Kamala yhtälö ja nämä kolme asiaa yhteen liittäen, samaan juttuun. Enempää ei lukija ymmärrä. Sitten vielä otsikko tälle jutulle neljäntenä ja juttu on valmis luettavaksi. Tämän päivän medioittemme teemana. Kirjallisuuden ikuisina teemoinamme oppia ihmisenä olemisen elementtejä.
Ei ne siitä miksikään muutu vaikka kirjan rakennetta muutatkin, sanajärjestystä vaihdat tai tyylilajeja muokkaat muille mieleiseksi. Helpoksi populistina lukea.

Kiusaaja pyrkii kylvämään tappiomielialaa myös urheilussa ja sodassa. Sodassa ja rakkaudessa kaikki on luvallista ja nyt meidät on pantu tappelemaan keskenämme netissä. Mieti kuka siitä hyötyy jälleen kerran? Kuka käyttikään käsitteitä “hyvä ja paha” ja kuka käsitepari “hyvä ja huono.” Oliko se herrakulttuuri ja orjakulttuuri.

Kumpaan sinä kuulut ja miksi Yhdysvaltain presidentti käyttää tätä orjakulttuurin sanaparia vain silloin, kun kirjoittelee ja puhuu OMILLE ÄÄNESTÄJILLEEN, orjakulttuurin köyhille ihmisille (bad thing, very bad). Ei hän Suomessa käydessään Putinille tällaisia käsitteitä viljele. Joutuisi naurun alaiseksi. Ei hän toki tyhmyyttään ole miljardejaan tienannut.

Eilen taas tuli lisää törkyviestejä, joissa ainut tarkoitus oli vaikuttaa minun mielialaan ja siis luoda sellainen tunne, jossa supistuvat ilmiöt alkavat ruokkia itse itseään, kun taas päinvastaisessa tilassa ihminen tai yhteisö, yhteiskuntamme tekee ennätyksiä juuri silloin, kun on suurten kisojen aika ja täysipäiset kilpailijamme ymmärtävät, miten voittajia tehdään.

Terveisiä Kimi Räikköselle ja Sauber tallille, kiitos Ferrarille. Tervejärkinen suomalainen ei sitten sitä tallia enää tunnekaan saati Italiaan matkusta. Very bad.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Leave a Reply

Related Posts