Manipuloiva moraali ja hyödyllinen idiootti

Päivän mediassa Forssa Lehti on vihreineen suojelemassa maata monikulttuurisuudelta. Lehti löytää hävitettävää monikulttuurisuutta myös Australiasta ja Uudesta Seelannista, toiselta puolelta maapalloa. Kiiviä kun uhkaa vieraat lajit ja nämä pedot olisi nyt hävitettävä. Eurooppalaisten sinne viemät. Ja paikallinen kiivi pelastettava.

Suomessa monikulttuurisuutta edustavat lehdessä tappajakasvit, joiden koskettaminenkin tuo palovammoja ja hyvä ettei henki mene monikulttuurisen vieraslajin kosketuksesta. Ne on HÄVITETTÄVÄ oikealla tavalla, neuvoo monokulttuurinen mediamme, punavihreä toimittaja. Suomessa erityisen uhattu on Saimaan norppaa.

Mutta on niitä monia muitakin ja Forssassa vanhoja rakennuksia ja punatiilitaloja uhkaa vieras kulttuuri ja tien varret ovat täynnä rumia Shellin ja Esson rakennuksia, laatikko laatikon vieressä kirkonkylän läpi ajaen. Hupsua kansaa jonotuttaa ilmainen 50 sentin muoviämpäri. Hesari kertoo ketkä sitä valmistavat.

Vieras monikulttuuri iskee kaikkialla, näkevät arkkitehtimme ja kauhistelevat, nämä viherihmiset. Fiksut ja monella tapaa liberaalit konservoijat, konservatiivit. Syvästi konservatiivinen vihreä ihminen on oikeassa. Mitä hän tekee sitten liberaaliksi haukutussa vasemmistopuolueessa? Siellähän on vain Shellin baarissa istuvia juoppoja änkyröitä. Huijataanko häntä taas kerran? Vai huijaako hän itseään. Uskooko hän lapsen tapaan kertomukseen, joka on muiden sepittämä ja ei missään tapauksessa TOTTA.

Hesari (23.7) esittää saman tarinan kahden pienen pojan kautta, joita manipuloitiin liki sylilapsina ja heistä tehtiin veljensä murhaajia poliisin manipuloinnin toimesta. Heidän elämänsä, heidän perheensä elämä, pilattiin. Nyt tästä on aikaa jo kaksi vuosikymmentä.

Tätä tarinaa tuki luonnollisesti tuon ajan ruotsalainen toimittaja, media. Hesari käyttää opettavan tarinan kerrontaan monta sivua. Koeta jaksaa lukea. Se kannattaa ja palkitsee. Etenkin jos olet punavihreä manipuloitu ja toimittaja. Timo Soinin pettämä hyödyllinen idiootti. Juttua kun täydentää historiallinen katsaus Stalinin ja Molotovin tapaan käsitellä Paasikiveä. Putinkin on koirineen päässyt mukaan samaan narratiiviseen kerrontaan, manipulointiin. Median tapa manipuloida perustuu useampaan samaa asiaa lähestyvään sunnuntain lehteen. Usein koko lehti on uhrattu sanoman rakenteluun. Kuten Ruotsissa mutta 20 vuotta takaperin. Sen verran Suomi on aina jäljessä Ruotsista.

Niin tekee Hesari ja Forssan Lehti tänäänkin, tosin nyt brutaalisti ja sosiaalisen median avustamana. Tätä juttua ei Forssan Lehteen ja Hesariin saa mistään hinnasta. Se kun voi uhata punavihreän toimittajan ja hänen taustoittajan narratiivista kerrontaa ja manipuloivaa tapaa rakentaa vihreää populismia ja vaalivoittoa. Pienessä maaseutukeskuksessa tällainen manipulointi on lasten leikkiä. Lukija kun on hyödyllinen idiootti, Timo Soinia lainaten.

Toimittajalta lapsena, hyväuskoisena lukijana, porvarin taskussa istuvan uhrina, ei saa viedä karkkia. Perussuomalaisten Timo Soini joukkoineen on tosin varoittava esimerkki siitä, miten ikävällä tavalla herramoraali toimii kun talutettavana on orjamoraalin hankkinut lapsi ja Sonia lainaten, hyödylliset idiootit, yksinkertaiset äänestäjät. Näiden medioitten lukijat. Printtimedia kun tehdään aivan eri eväistä ja erilaiselle lapselle kuin sähköinen media ja kansanmedia, sosiaalinen media, kulkee omia latujaan. Siihen kuplaan on osattava syöttää toiset eväät. Ja siinä tietokoneet auttavat. Stubbin ja Trumpin twiitit tukevat toisiaan.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts