Arctic Babylon 2015

Arctic Babylon 2015. Apokryiset ennusteet toteutuneet

Mediayhteiskunnan sisällissota on hajottanut yhtenäiskulttuurin ja luottamus myös muihin instituutioihin horjuu. Samalla päätöksenteko on muuttunut entistä vaikeammaksi. Sosiaalisen median palauteryöpyt koskevat etenkin vanhaa mediaa, verkkoyhteisöt kommentoivat ja kampanjoivat omassa asiassaan.

Professori, luonnontieteitten ja yhteiskuntatieteitten tohtori Matti Luostarisen viimeisin kirja kokoaa yhteen lähes sadan monografian ja tuhansien artikkeleiden kirjoittajan kokemuksella vaalivuosien 2014 ja 2015 tapahtumia julkaisusarjansa yhdentenätoista kuvitettuna kirjana. On yhdestoista hetki.

Eletään vaihetta, jolloin Kataisen hallituksesta siirrytään kohti Sipilän hallitusta. Taloudellinen taantuma on jäänyt pysyväksi ja samalla Eurooppaa ravistelevat vuoden 2011 aiheuttamat arabi-islamilaisen vuoden jälkijäristykset. Ukrainan kriisi ja Kreikan talous jäävät taka-alalle. Lähi-Idän sodat ja levottomuudet vievät sotien jälkeisen maailman vaikeampaan pakolaisvirtaan. Vanha Babylon on muuttumassa Luostarisen jo vuona 2005 kirjoittamalla tavalla Arktiseksi Babyloniaksi (Arctic Babylon).

Vaaleja ravistelevat käsitteet monikulttuurisuus, maahanmuutto, lama ja työttömyys, sukupuolten tasa-arvo, ilmastomuutos, kehitysapu, Venäjä sekä perussuomalaisen puolueen menestyminen ja hallitusvastuu, siirtyminen populismista valtionhoitajaksi.
Luostarinen on itse mukana Hämeessä tapahtumien kulkua seuraten itse vaaleihin osallistuen Perussuomalaisen puolueen kansanedustajaehdokkaana huhtikuussa 2015.

Arctic Babylon 2011 on saanut jatkoa. Arctic Babylon 2015 kertoo kuinka vuonna 2005 kirjoittamani kirjan apokryfiset ennusteet ovat toteutuneet tai toteutuvat parhaillaan ennusteiden mukaan. Kirjasta on googlaten luettavissa otteita ja kustantajalta sen voi tilata heti sekä muualta nettikirjakaupoista lähipäivinä. Kirjassa käydään myös läpi vaalejamme ja niiden seurantaa itse vaaleihin Hämeen vaalipiiristä osallistuen Perussuomalaisten ehdokkaana. Sote ja maakunnat olivat mukana luonnollisesti myös vaaleissamme. Kirjassa on myös kuvitusta pääosin omasta taiteestani. Sivuja kirjassa on 484 ja se käy aiempien kirjojeni rinnalla kerättäväksi taidekirjaksi isänpäivän lahjana. Lukemalla voi huomata, kuinka se poikkeaa synnyinkaupunkini kirjalija Juhani Ahon ”lastuista” rakenteeltaan ja luettavuudeltaa käyttäen aikamme teknologiaa apuna. Samahan päti myös sarjan ensimmäiseen kirjaani, jossa rakenteellisena erikoisuutena on kolmen kirjan aineiston limittäminen yhteen yhdeksi kirjaksi. Nyt käyttäen noin sataa blogiartikkelia. Kannen kuva on Forssasta Tammelan suuntaan Kaukjärveltä ja symboloi jo ensimmäisen kirjani pelon aihetta, kuuta ja sen mytologiaa. Sarjan ensimmäistä kirjaa Arctic Babylon 2011 seuraa joka päivä pelkästään kotisivultani (www.clusterart.org) koko ajan kasvava määrä lukijoita ja useita satoja kuukausittain. Kotivisivuani lukee kuukausittain runsas 100 000 ja vuosittain noin 1,5 miljoonaa globaalia lukijaa. Määrä on kasvanut koko ajan liki eksponentiaalisesti ja mukana näkyvästi mm EU:n hallinto, Yhdysvallat, Venäjä ja Saksa.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts