Hajoava Eurooppa

Suomalainen kriisi

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) vahvistaa Ylelle, että keskusrikospoliisilla (KRP) oli tiedustelutietoa, jonka mukaan uudenvuodenaattona Kirkkonummella pidätetyt turvapaikanhakijat olisivat yllyttäneet vastaavanlaiseen häirintään kuin Saksan Kölnissä. Orpo sanoi Ylen Ykkösaamussa, että poliisilla oli tietoa, että uudenvuodenyönä Suomeen suunniteltiin rikollista toimintaa. Se mitä Saksassa tapahtuu on oire pian myös Suomessa, muistavat suomalaiset sotavuosiltaan. Nyt vain on osattava varoa pahinta. Historia opettaa jos sen lukee oikein ja osana oman aikamme geopolitiikkaa.

Poliisi pidätti uudenvuodenaattona kuusi irakilaismiestä Aavarannan vastaanottokeskuksessa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Heidät vapautettiin myöhemmin. Poliisi on kertonut, että kyse ei ollut epäillystä terrorismirikoksesta.

Kölnissä ulkomaalaistaustaiset miehet ryöstivät epäilyjen mukaan kymmeniä ihmisiä ja ahdistelivat naisia uudenvuodenyönä. Tämä uutinen välittyi Suomeen ennen Kirkkonummen tapahtumia. Elämme reaaliaikaisessa maailmassa ja seuraamme globaalia mediaa ja sen myös hiljaisia virtojamme.

Virheellinen analyysi professorilta

Valtio-opin professori Martin Scheinin hyökää rajusti Timo Soinin kimppuun ja käynnistää Iltalalehden otsikoilla rajun ”kissa pöydälle” kampanjan, jossa Timo Soinista on tehty perussuomalaisten johtajana syntipukkia yleiseurooppalaisen valtaisan ja globaaliksi levinneen pakolaisongelman liki avainhahmona.

Häivahdys punaista Suomea

Samalla edellinen ulkoministerimme Erkki Tuomioja on tuotu mukaan tähän törkykampanjaan. Ilmiöön, jossa myös Venäjällä asuvat ja oloihinsa tyytymättömät ovat pyrkimässä maahamme nyt kun siihen on sopiva mahdollisuus. Näitä kansainvälisen oman aikamme nomadin tunnuksen hankkineita onnensa onkijoita maailmalla riittää satoja miljoonia.

Kyse on valtavasta bisneksestä ja sen ymmärtämisestä myös syrjäisessä maassamme, jonka lähin metropoli on Pietari ja Lappiin rantautuneet ”pakolaiset” tulevat Moskovasta. Uskomatonta mutta totta, jossa professori ei seuraa lainkaan geopolitiikan ja historian yhteistä virtaa, globaalia ja Volgan lauttureita osana Suomea ja sen historiaa.

Viikienkien ongelma ei ole Hakkapeliittojen ongelma ensinkään

Ei pidä sotkea professorin kahta Suomea ja kahta eri ajanjaksoa historiassamme. Siinä kun tulee satojen vuosien virhe. Näin käy kun alkaa saksalaisena kertoa narratiivista tarinaa osana ruotsalaisten tarinasta. Ei suomalaisten ensinkään. Välissä kuin oli 800 vuotta raja, jota toista puolta hallitsi Novgorod ja toista ruotsalaiset.  Ja tuo raja oli rujo ja verinen raja, vedenjaka-alue ja myös kulttuurinen raja samaan aikaan. Se tuotti mm. presidentti Kekkosen mutta myös lukuisia muita niin huipulle nousseita urheiljoita kuin kirjailijoita ja valtiomiehiämme. Liki kaikki rallikuskimme ja keihäänheittäjämme, painijat ja pitkän matkan juoksijat.

Tämä ongelma ei ole Soinin ongelma, tämä on Euroopan ongelma ja  Suomi on tässä viimeinen paikka rantautua ja vedenjaka-alue antroplogisena rajana hankala ylittää. Tässä politiikassa Suomen ongelmia, opportunismia ja vihapuheita, kiusaamiskulttuuria, ei pidä panna keskustasta oikealle tai vasemmalle vaan pidettävä Kekkosen johdolla mölyt mahassa. Nyt ei ole Kekkosta joka hoitaisia myös median hiljaiseksi.

Median kriisi pahenee

Näin media sosiaalisena (epäsosiaalisena) mediana (epämediana) saa mölytä mitä tahansa. Se on taas sananvapautta. Se on Suomessa pyhä asia eikä muita pyhiä asioita rajavyöhykkeeltä oikein löydykään. Se kun syntyikin juuri sieltä ja valui sitten myöhemmin muualle Suomeen ja maailmalle. Muita pyhiä asioita varottiin ja niitä tuotiin sinne niin idästä kuin lännestä miekkalähetyksenä. Viikinkiveneet kulkivat syvälle itään ja länteen maksaen samalla veronsa idässä luostarilaitoselle. Kannan tästä ajasta  muistona sukunimeäni ja uskon tuntevani sukuni tarinan myös Viipuriin ja Tavastien suvun suuntaan Hämeessä. Varmaan on otettu yhteen muutenkin kuin sanan miekalla.

Vastaavia vyöhykkeitä maailmalla on muitakin. Silkkitien tuntumassa löytyy sellainen ja olen sitä käyttänyt kirjoituksissani paljon ja siellä myös tutkijana liikkuen. Näkyvin on kuitenkin Meksikossa, jossa brittitutkija Charles Darwin havaitsi Galapagossaarilla peipoilla kovin erilaisia piirteitä riippuen suljetun saaren muista asukeista, biotoopista ja käytetystä ravinnosta. Osalla oli hyönteissyöjän nokka ja osalla liki käpytikan tapa ja aseet hankkia ravintonsa.

Tästä huolimatta nämä kuuluivat samaan lajiin, olivat peippoja. Sama pätee ihmisiinkin, vaikka olemme eläneet vielä paljon kauempana toisistamme ja ilman siipiä. Hyönteissyöjän nokasta ei saa käpytikan nokkaa tekemälläkään. Emme ymmärrä toisiamme muuten kuin imitoiden käyttäen yhteistä opittua kieltä, usein englantia. Se on imitoitua oppimista ja kaukana todellisista tunteistamme, sosiaalisista rakenteista ja kultuuristamme tunnekieltä käyttäessämme.

Tiede käyttää ”kongressikieltä” ja ymmärtää pääosin väärin ja vain imitoiden. Digikieli sähköisenä on sitä paljon edistyksellisempi ja käytän käsitettä ”cluster art” kuvatessani tätä uutta kieltämme. Sen läpimurto on muuta kuin imitointia. Olemme kaikki samaa sähköistä virtaa ja kemiaa.

Kielelliset nerot ja cluster art kielenämme

Yhdysvalloissa sananvapautta käyttää nyt Donald Trump. Sanoo sen ääneen mitä muut ajattelevat. Ja sellainen hävettää muita mutta tuntuu myös samalla hyältä kun joku sen sanoo. Ruman sanan niin kuin se on. Simo Salmisen ”rotestilaulun ” tapaan. Eletään siis protestilaulujen aikaan taantuneina mutta toisin kuin silloin kun putkaan viety laulaja oli vasemmistolainen porvarin poika Erkki Tuomioja. Hän sai siitä meriittinsä ja poliittisen uransa. Nokka oli peipolla sopiva käyttämään poliittista valtaa mutta ei enää syödä sitä sotesoppaa jota rajan takana käytettiin, saati Yhdysvalloissa, jossa syötiin pragmaattisen elämän filosofiaa.

Nyt proteistilauluja laulaa koko kansa. Kansanvalta. Ja se kiusaa Tuomiojaa ja hänen kannattajiaan. Soini on nyt ulkoministerinä, ei Tuomioja. Eikä demarit Tuomiojaa koskaan tekopyhänä punavihreänä liberaalina huolineet puheenjohtajakseen. Haettiin siis Soinin oloista ja näköistä miestä. Plagioitiin, imitoitiin, kopioitiin. Ei siitä synnistä voi syyttää perussuomalaisia saati Soinia. Minkä hän envoluution poluille mahtaa?

Ja professorit nyt kopiovat toistensa töitä maailmalla ammatikseen ja siitä on tullut huomautus hallitukselta. Leikkausohjelma yliopistolle. Tehkää omia töitänne, uutta tiedettä, taidetta ja innovoikaa itsenäisesti. Lopettakaa kopiointi ja tehkää sitä mistä teille maksetaan. Ei ala-arvoista propagandaa punvihreille puolueille. Oppositiolle osoittaen näin vain kysyttömyyttä oppia uutta Cluster art -kieltämme.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts