Helteinen viikonloppu tulossa

Sunnuntaista on tulossa suomalaisille helteinen päivä. Jos joku olisi sanonut olympialaisten jälkeen jääkiekon  mitaleista kamppailevan sunnuntain Venäjän ja Tsekin sekä Ruotsin ja Suomen, sitä olisi pidetty hyvinkin todennäköisenä. Jos vuosi sitten olisi kertonut, kuinka meppivaalien voittaja tulee olemaan Perussuomalaiset ja muut sitten kamppailevat asemastaan ja torjuntavoitoista, Kokoomus vahvimpana, sekin olisi ollut odotettu ennuste.

Aloita siitä mihin muut lopettavat

Uutta ei ole sekään, että Eurooppa on saamassa eurokriittiset puolueensa ja että suomalaiset ovat painumassa yhä syvempään lamaan. Hallitus oli varautunut kehnosti lisääntyviin rakenteellisiin muutoksiin ja niitä syvensi sen mediaa myötäilevä tapa nöyristellä uutta mediayhteiskunnan viihteellistä elämäämme. Vakavista asioista tuli kevyttä mediaviihdettä. Politiikka muuttui sekin kilpailuksi gallupien kanssa ja sosiaalinen media laajeni aikamme suurimmaksi maailmankuvia muuttavaksi voimaksi sitten Gutenbergin aikojen.

Enkä tarkoita nyt Karl-Theodor von Guttenbergia, Baijerin kristillissosiaalisen unionin suurta lahjakkuutta, väitöskirjansa plagioinnista mainetta saanutta veijaria, vaan Johannes Gutenbergia ja vuotta 1436, jolloin painotekniikka mullisti maailman ja ensimmäisiä painettavia olivat luonnollisesti Raamattu. Plagioinnista tuli kuitenkin tätä kautta monelle ammatti. Sen voi voittaa vain sillä mentaliteetilla, jota Cluster Art edustaa manifestissani jo vuosikymmenten takaa. Aloitat siitä mihin muut lopettavat. Muu kun tahtoo olla muilta oppimista ja plagiointia.

Tänään kaikki leviää reaaliaikaisesti ja aika ja paikka ovat kadonneet, väitettiin hetki sitten, kunnes Ukraina muutti kaiken. Paikka ja geopolitiikka, pelon maantiede, tulivatkin takaisin kartalle, aika pysähtyi ja alkoi madella taaksepäin kohti kokemiamme kriisejä, sotia ja niiden esittelyä. Valtamediat kopioivat vanhoja kylmän sodan aikaisia tapahtumiamme ja jatkoivat siitä maailmansotien kautta Krimin sotaan. Suomi on ollut aina erityisen kopiova ja siis diffuusinen kulttuuri. Olemme menestyneet kopioimalla hallintoa ja teknologiaa idästä ja lännestä. Kielikin on muuttunut symboleineen tätä kautta.

Aloita uusi sivu

Kun Suomi esitellään menneen maailman kartalla, se on silloin aina idän ja lännen välissä ja puskurina. Kun aika pysähtyy ja matelee taantumaan, Suomi alkaa muistuttaa alusmaata ja kaivata muiden apua ja sääliä. Nyt eletään tällaista vaihetta, konservatiivista. Jos olet poliitikko, sinun on kerättävä äänesi suurilta massoilta ja oltava sillon oikean asian kanssa liikeellä oikea-aikaisesti. Politiikka ei ole innovatiivista elämää eikä tulevan visiointia.

Niinpä Suomi on seuraava Kreikka ja sitä uhkaavat idän ja lännen pelit ja vaihtorahaksi joutuminen, jälleen kerran, jo kolmannen liki muutaman sukupolven aikana eläen. Alkaa taiteilu, jossa kaksi maailmaa jakautui ensin lahtia ja kohtasi sitten juuri Suomessa, omilla raukoilla rajoillamme. Kahtia jaettu dualismi on taas palannut ja muotia. Moni asia esitellään vaihtoehdottomana totuutena ja meidän asianamme. Muut ovat väärässä ja vihollisia.

Globaali maailma oli kuitenkin uusi ja näkökulmaa oli muutettava. Aina, kun suomalainen jää kiinni dopingista, se ei ole välttämättä rakenteellinen ongelma, jossa mukana on koko hiihtoliitto ja samalla kansakunta mätä siinä missä onneton ikääntynyt hiihtäjämme. Hänet voi jo unohtaa. Lahdessa opittiin uudet kujeet ja sinne voi joskus tulla jopa yliopisto muutamaan Päijät-Hämeen rapautunutta taloutta ja kulttuuria.

Tippuminen kuudennelta sijalta maakuntiemme joukossa kymmenen sijaa ja vain Kainuun jäädessä nälkämaineen Lahden taakse, Kajaanin ja Talvivaaran ruokittavaksi, on kehnoa suurkulttuurin hoitoa Suomen Chicagossa. Sen täytyy hävettää Päijät-Hämeen poliitikkoja. Se on sentään omaa vaalipiiriämme ja vie äänemmekin jopa kakkostien varrella asuen ja Turkuun tuijotellen Loimijoen suunnassa Forssassa. Ja välissä on vielä kolmostie ja Hämeenlinnakin. Vaalipiirien rajoja on nyt muutettava niitäkin vastaamaan talousalueitamme ja niiden tarpeita.

Kenen etu on rapautuva savialueemme maatalouden ytimessä ja agropoliksen keskusalueena? Miksi agropolis haluttiin raunioittaa?

Tonttu -syndrooma

Sunnuntaina on pohdittava, kuinka Ferrari ja Mercedes, Williams-talli menestyvät suomalaisten kuskien kuljettamana rinnan kiekkoleijonien uhrautuvan taistelun ja poliitikkojemme ponnistelun päästä vihreämmälle oksalle hallituksesta Brysselin lihapatojen äärelle.

Tällöin en tarkoita  Williamsilla Williams-Beyerin oireyhtymää, jossa geneettinen virhe saa aikaan oireita, jotka näkyvät myös tonttumaisina kasvonpiirteinä. Se on harvinainen, noin joka kymmenestuhannes meistä sitä kantaa geeneissään.   Näiden piirteiden on oletettu olevan taustalla myös moniin kertomuksiin ja tarinoihin keijukaisista ja tontuista, klonkun syntymään ja elämään, jossa mystiikka ja mytologia alkoi peittää alleen arjen harmaan totuuden. Monella tonttugeeni on piilossa ja poliitikot paljastavat sen avatessaan suunsa.

Kun maapallolla on kohta 10 miljardia ihmistä, uusseelantilaisen kardiologin mukaan nimetty Williamsin syndrooma on pian liki miljoonan ihmisen vaivana. He ovat hyvin sosiaalisia, puheliaita, ulospäin suuntautuneita ja erittäin tarkkakuuloisia.

Älykkyysosamäärä on kuitenkin vain 60 tietämissä, mutta sen puutteen korvaavat muut ominaisuudet. Tähtimäinen kuvio silmissä luo lisää arvoituksellista ja piilotettua syvyyttä näiden sydänvaivoista kärsiviin tonttumaisiin kasvonpiirteisiin. Eurovaalien tähdet ovat elämän ohjeena ja oppaana ikään kuin Ilmarisen tapa elää Pohjantähden alla ja jakaa myöhemmin valtaa Ukko ylijumalan kanssa. Syntyi kahden lautasen politiikkamme ja sosiaalisen pääomamme ydinajatus ja -oivallus.

Me joudumme suvaitsemaan poikkeavuutta ja yksi niistä on lahjakkuus ja älykkyys, luovat kykymme ja innovatiivisuus. Parrakas nainen oli monelle yllätys euroviisuvoittajana. Naisella on oikeus kuitenkin partaansa, kirjoittaa Helsingin Sanominen aina sanavalmis kirjailija Pentti Saarikosken poika Saska Saarikoski. Saskaa on suvaittava Pentin poikana ja siten taatusti vasemmistolaisena älykkönä. Kokeileppa Perussuomalaisena Saska.

Torjuntavoittojen ilta

Kun samalle sunnuntaille ja viikonlopulle mahtuu helleaalto, Euroopan parlamentin valinta ja oman jytkymme päivittely, toimittajien vähättely, Timo Soinin rehevä olemus ja demareitten selittely, miksi kannatus on laskussa, voittajia ovat kuitenkin liki kaikki muut, vaikka eivät yhtään meppiä nyt saisikaan.

Torjuntavoitto se on yksikin meppi, oli hän sitten liittovaltion puolesta tai vastaan ja Kokoomukselle riittää kärkipaikka ohi Keskustan. Aina maasta löytyy 40 %:n vaaleissa 20 % vauraita ja omaa etuaan ajavia kokoomuslaisia. Kokoomus ei ole ihmisen puolue, vakuuttivat vanhukset sotien jälkeen ja ylipolitisoituneena aikana 1960-luvulla.

Kokoomuksen äänimäärä on sama kuin  joka kahdestoista suomalainen, äänestysikäinen aikuinen. Oleellista on jälleen se ikävä tosiasia, että liki 60 % ei käy vaaleissa lainkaan ja 13 meppiämme edustaa äänimäärältään vain noin 10 %:a kansastamme.

Kerro sitten edustavasi sillä koko maata ja sen antamalla mandaatilla. Siinä on jotain hyvin tonttumaista, vilpitöntä ja sosiaalista, tähtisilmäistä ja koko ajan puhuvaa suomalaisen poliitikon perusvirettä.

Päällekkäin pulputtaen muistuttaen lastentarhasta karanneita kurittomia lapsia. Joiden itäpuolella on puskurivaltiona koko laaja Venäjä Aasiaan ja Euraasian liittoon sekä lännessä Skandinavia ja sen viikingit Yhdysvaltoja vastaan ja Natolta suojaten. Etelässä puskurina ovat baltit ja Jäämerellä, napa-alueella asuen, jokainen askel vie aina kohti etelää. Niitä askelia on syytä varoa.

Talikkalan markkinat

Aina on toki varottukin levittäessämme geenejämme pitkin Jäämeren rannikkoja ja joskus hyvin syvälle sisämaahan. Pienten, etnisten ja onomatopoeettisesti kielensä kannat asettavien, luonnon ääniä matkivien kansojen keskuuteen, omalla tavallamme ajatellen ja tonttumaisella tavalla eläen, sairastamatta kuitenkaan Williamsin kuvaamaa syndroomaa. Niitä ei pidä sotkea toisiinsa silloin, kun kyseessä on poikkeava geneettinen ja kielellinen erilaisuus ja sen rikkaus.

Emme ole yksin, kun kyse on Jäämeren ymmärtämisestä ja sen rannoilla eläen, Vuoksen rannoilla jo 10 000 vuotta takaperin verkkomme veteen heittäen Talikkalan markkinoilla, Talikkalan kylässä Antrean kunnassa, nykyisessä Kamennogorskin pitäjässä.

Nykyisin Antrean kunnan siirtolaiset asuvat Kanta-Hämeessä, Hämeenlinnasta Riihimäelle asettuen ja Viipurin kupeesta muuttaneet Lounais-Hämeessä eläen.  Muukalaisuus ja siirtolaisuus on Euroopan suurin kysymys, imperialismi valkoisen miehen tauti ja Karjalan vaakunassa Pyhän Andrean risti sekä punaiset ja mustat värit monelle tuttuja paikkaleimautumisesta ja identiteetistä muistuttavia symboleja. Ei niitä pidä kirota ja lyödä kirveellä omaan jalkaansa.

Musta ei ole väri lainkaan ja Vincent van Gogh haki juuri täydellistä mustaa sypresseilleen. Punainen varoittaa, kertoo suurista tunteista, aggressiostakin ja on ruusun väri rakkaudelle. Leppä ja leppälitu saivat nimensä verestä, lepästä, punaisesta nekin. Se on punaisen onomatopoeettinen nimi ja käsite kielessämme.

Karjalan Etelä-Hämeen piiri on osa vilkkaasti toimivaa Karjalaliittoa ja muistuttaa meitä lisääntyvästä sodan ja kriisien aiheuttamista pakolaisvirroista Eurooppaan. Olemme itse hoitaneet asiamme kiitettävällä tavalla ja tiedämme mistä on kysymys. Voimme opastaa siinä myös muita. Hoitakaa asianne omassa maassanne, me autamme teitä kyllä kykyjemme mukaan ja pitkällä kokemuksella, vuosituhantisella, maailman vanhimmalla.

 

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts