Hyvää miesten päivää

  • Miksi miehet eivät osaa hakea apua? Vai eikö miehet ja pojat tarvitse apua? Vai tuleeko sitä apua silloin kun sitä haetaan? Millainen on miehen maailma vuonna 2020 ennen lapsen oikeuksien päivää ja poikkeaako se naisen maailmasta? Onko sukupuoleton maailma oma keksintömme luonnossa liikkuen ja sen lakeja noudattaen?
  • Miksi pojat ovat ongelmissa kouluissamme? Koulussa tehdään suuret valinnat mutta vielä suuremmat vaiheessa, jolloin valitsemme vanhempamme ja sukupuolen sekä kulttuurin johon synnymme. En muista että olisin näitä valinnut itse.
  • Tie minut valitsi pojaksi, nuoreksi koululaiseksi ja varhaiskasavatuksessa kiusaajaksi tai kiusatuksi. Tie minut valitsi myös tämän jälkeen jatkokoulutukseen, en minä valinnut yliopistoa tai sen opettajia. Naisia opettajina, hoitajina, puolisoina, äiteinä, turvan tai turvattomuuden antajina.
  • Ei minulla ole kohtua ja 1940-luvulla 20-vuotiaana olisin ollut tykin ruokaa Karjalan laulumailla. En minä tietäni valinnut mutta ei valinnut isänikään. Ei hänen isänsä ja isovanhemmat jotka kuolivat viikinkiveneeseen jota kirkkoveneeksi mainittiin ja tila meni alta saman tien.
  • Ei auttanut että maksoi veronsa luostarilaitokselle. Sekin ryöstettiin ja poltettiin. Oli siis valittava uusi tie. Ei minun eikä isovanhempieni vaan muiden. Tie heidätkin valitsi. Eivät he tietään valinneet. Valitsitko sinä mies tiesi? Kenen kohtuun synnyt? Oletko se sinä, joka on pelureitten peluri ja silmänkääntäjä Yhdysvaltain presidenttinä ?

Viruksen kanssa ei voi neuvotella. Se kuuluu luontoon ja noudattaa sen lakeja. On hyvä tuntea luonnontieteitä ja sen noudattamia säätöjä tietä rakentaessaan, sitä joka sinutkin lopulta valitsi kisassa, jossa mukana oli miljoona nuijapäisiä siittiöitä. Onnea kaikkien aikojen maratonkisan voitostasi. Pienikin muutos historiassamme ja sinua ei olisi tuossa kisassa edes nähty.

Tämä tieto historialla leikkiville on monin verroin arvokkaampaa tietoa kuin ihmisen asettamat tiet ja lait, historiasta muka oppimamme, joita noudattaa. Pelureiksi sielultaan syntyneet moraalittomat miehet ja naiset kun asettavat koko ajan eteemme omia teitään ja harhauttavat sellaisia, jotka pyrkivät noudattamaan uskollisesti omia lakejamme ja nämä taas luonnon lakejamme parhaansa mukaan ponnistellen. Ei kisa toki äidin kohtuun päättynyt. Se alkoi vasta sieltä. Jotkut meistä syntyivät pelureiksi, moraalittomiksi ihmisinä.

Peluri kun on miehenä ja naisena täysin arvaamaton, moraaliton ja kaataa pelilaudan, jos tulos ei häntä tyydytä. Käynnistää uuden pelin, moraalittoman. Se vie omien lakiemme kautta toimivaan kriisiin, jolloin tie, joka on luonnon kautta ja sen lakeja noudattava, ei anna pelurille anteeksi. Pieninkin loukkaus sitä vastaan näkyy kompassin ja kartan maailmassa pidemmällä matkalla suunnistusvirheenä, joka ei johda uudelle rastille, sille oikealle.

Fysiikan lait kun ovat omasta ajastammekin irrallisia ja pitävät sitä keksintönämme, pelurin välineenä, omaa aikaansa myyden ja kaupaten, pahimpana virheenämme. Aika kun kulkee molempiin suuntiin, hidastuu ja pysähtyykin. Suotta sitä on kaupitella ja rahaksi muuttaa. Erikseen miehen ja naisen ajaksi.

Titanic hukkumattomana jättiläisenä oli sekin yhteinen rakenne, ihmisen rakentama, jonka demokraattiseksi kutsutulla kannella seilaamme ja sen törmätessä jäävuoreen olemme kaikki samassa hyytävässä vedessä ja hukkuminen on yhteinen tiemme, josta ei jää lapsille juurikaan kerrottavaa.

Miehet pelureina eivät ole yhtään sen parempia ihmisiä kuin naiset pelin politiikan omaksuneina viruksen kesyttäjinämme. Ei luontoa voi kesyttää. Universumi ja kosmos ympärillämme tarjoaa haasteita, joita voimme hakea kauempaakin kuin toisiamme kiusaten ja pelejämme pelaten. Emme me tietämme valitse jatkossakaan, synnyimme sitten pojiksi tai tytöiksi, sukupuolettomiksi.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts