Hyvin menee – herrat nauraa.

 • Helsingin keskustassa kerrostalossa asuvan on helppo punavihreänä siirrellä verot maksettaviksi sinne, missä pitkien etäisyyksien ja omakotitalon asukaat työtään tekevät ja autoaan tarvitsevat. He äänestivät perinteisesti maalaisliittoa, kokoomusta ja nyt tietysti perussuomalaisia. Nyt heidät leimataan myös ikääntyneinä demareina syntipukeiksi ja ilmastomuutoksen kautta ties monennenko kerran maksamaan punavihreän ihmisen laskut.
 • Paitsi että sinut syyllistetään ilmastomuutoksen aiheuttajaksi, olet myös velvollinen hoitamaan pienistä säästöistäsi näiden oman aikamme poliitikkojen, imperialistien, vastuuttoman elämänasenteen ja arvotkin.
 • Samaan aikaan investoinnit ja työpaikat siirretään sinne missä ilmastomuutos syntyy silmänkääntötemppuna. Kyllä Suomi asuttuna pysyy, mutta ikävä kyllä suomalaiset on ajettu sieltä ensin ulos ja punavihreä vallankumous hoitanut sen vielä sinun säästöilläkin. Kun perussuomalaiset tästä huomauttavat, syntyy mahdoton äläkkä.
 • Takavuosina näiden samojen nuorten vanhemmat syyttivät sinua sodistammekin. Kun vallankumousta puuhattiin, Urho Kekkonen kutsui heidät linnaansa lastenkutsuilleen. Savolainen velmu osasi hoitaa myös käsitteen ”Paasikivi-Kekkosen linja” vaikka Paasikivi oli ihan eri linjoilla eikä suostunut Neuvostoliitossa edes käymään. YYA-sopimusta juhlittiin yhtenään, ja jos joku ei päässyt Tehtaankadulle, hän kiersi DDR:n kautta hakemaan siunausta oman asiansa ajajana.
 • Olihan se omituista aikaa ja kahden lautasen politiikkaa, suomettumisen aikaa. Muualla maailmalla sille hyväntahtoisesti hymyiltiin tai oikeammin Suomea ei tunnettu lainkaan.
 • ”Finlandisierung” oli saksalaisten oivallus. Sanoivat että se oli kohteliaisuus. Se oli ihan vain oman peräkammarin poikiemme elämää globaalisti nyt siitä kirjoittaen.
 • Maailma avautui kovin myöhään suomalaisten silmin sitä seuraten. Sosiaalinen media ja talous sekä strategia otettiin lopulta käyttöön liki neitseelliseen maaperään se istuttaen. Nyt on sitten opiskeltava aakkosetkin maailmanpolitiikan arkeen asetuttaessa. Oma maakin oli jäänyt oudolla tavalla vieraaksi pientä pitäjänlehteä seuraten toimittajineen
 • .Imperialismia aikanaan haukkuneet oppivat sen kotonaan vanhemmiltaan ja rakensivat toimivan mallin Suomeen, jossa riittää kun omistat asunnon oikeassa paikassa Helsingissä. Varmistat omat punavihreät päättäjät sinne tueksesi ja jopa metsärahat ovat tämän saman imperialistin hoidossa tämän päivän Hesaria (24.1) lukien.
 • Se että asut ja työskentelet suuren maan maaseudulla, ei auta pätkääkään, kun vaaleihin mennään. Suomen rakenteellinen kolonialismi on kotona opittu, kertoo myös tämän päivän Hesarin käyttäytymistieteilijät, ei vain nämä, jotka ovat seuranneet miten vihreät täyttivät sisäministeriön kansliapäällikön virankin itselleen jo etukäteen.
 • Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Pasi Holm kertoo tänään (FL 24.1) kuinka autoilevissa on eniten omakotitalossa samalla asuvia ja perussuomalaisten, kokoomuksen ja keskustan kannattajia. Vastaavasti vihreillä ja vasemmistolla kannattajat ovat pääosin joukkoliikenteen käyttäjiä ja asuvatkin kerrostaloissa lähellä työpaikkaansa. Hallituksen verotuksen maksumiehiksi joutuvat siten perussuomalaisten äänestäjät kokoomuksen ja keskustan ohella.
 • Oleellista on luonnollisesti asua lisäksi siellä, jossa päätökset tehdään. Niitä ei tehdä susirajan takana vaan kehä kolmosen sisällä. Sinne tulee myös suurin osa maakuntiemme pelkistä metsätuloistammekin. Kas kun eivät poromiehetkin asu Eirassa?
 • Jussi Halla-aho myöntää kuinka perussuomalaiset hyväksyvät sen, että ilmaston lämpeneminen on ihmisten aiheuttama. Suomi hoitakoon siinä oman osuutensa ilmiön korjaajana. Suhteellisuuden taju on kuitenkin oltava ja kyky nähdä ongelman todellinen luonne.
 • Ilmakehä ei tunnista valtioiden rajoja. Ihminenkin miljardien joukkona ja massoina tuli maapallolle vasta oman aikanamme. Suomessa väestökehitys on kääntynyt laskuun. Ongelmamme on päinvastainen kuin Afrikassa.
 • Nyt harjoitettu politiikkamme ajaa metsäteollisuudenkin toimijat sinne missä ilmaston saastuminen on pahinta ja väestö kasvaa kaiken aikaa. Nostamalla kustannuksia kotimaassa ajamme lopulta kaikki myös muun teollisuutemme sinne, missä ongelmat ilmaston kanssa ovat valtavat ja pahennamme tilannetta koko ajan myös oman maamme sisällä punavihreänä poliittisena pelinämme. Sen perintö on tutkijoiden mukaan syntynyt jo kasvuympäristössämme.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts