Innovaatiot apteekin hyllyllä

On 01 Dec, 2021 0 Comments

Kirjoitin 30-vuotta täyttäessäni väitöskirjan juuristamme, spatiaalisesta identiteetistä ja sen synnystä ja luonteesta sekä 50-vuotta täyttäessäni vaihdoin tiedekuntaa ja kirjoitin väitöskirjani innovaatiopolitiikasta ja sen luonteesta, syntytavasta ja osana toki myös jo aiemmin oppimaani, nyt vain poikkitieteisenä ilmiönämme. Eikä vain poikkitieteisenä vaan samalla myös monikulttuurisena tuotteena.

Tänään mediat kertovat kuinka rokotteet ovat loppumassa. Menekki on aivan mahdoton etenkin perinteisen kausi-influenssan kohta iskiessä muiden kilpailevien virusten kanssa apteekkien hyllyille. Aina edes apteekkari ei huomaa varautua tuotteeseen, joka on parhaan tuloksen antava. Se jos mikä kertoo ikääntyvän kulttuurin hitaudesta.

Rokotteista käytävä keskustelu on nostanut niiden menekkiä myös kausi-influenssarokotteen kohdalla. Eniten menekkiä lisää salaliitoista kirjoittelevat sosiaalisen median alan taitavat markkinoijat. Sitä voisi kutsua vaikka salaliittojen salaliitoksi, kaikkien salaliittojen äidiksi.

Usein taustalla onkin naisia, joille kieli ja sen käyttö on monin verroin miehiä taitavampaa myös vaikkapa juoruilussa. Juorut kun ovat takavuosien salaliittojen agraarin ja alkuteollisen Suomen äitejä. Niissä ei juurikaan puhuttu hyvää lähimmäisistämme ja heidän ponnisteluistaan.

Miehet juoruilijoina olivat hiven harvinaisempia ja paljon naisia kehnompia. Akkamaisiksi kutsutut leimautuivat helposti ja niin käy nytkin, kun kyseessä ovat salaliitot ja niiden markkinointi. Taitavimmat käyttävät heitä hyväkseen oman asiansa esittelyyn ja rokote on yksi tällainen myytävä.

Apteekit eivät ole ymmärtäneet varautua sen valtavaan kysyntään salaliittoteoreetikkojen juoruilulta korvansa sulkeneina. Aina kaikki ei ole tarjolla, kuten apteekin hyllyltä hakien. Ikääntyvä ja hitaammin reagoiva yhteiskuntamme on tässäkin tullut osaksi jälkiomaksujien suurta enemmistöä ja samalla konservatiiviseksi.

Luovuus ja innovoivuus eivät oikein kuki ja uutta väheksytään samalla. Pelätään joutumasta tilanteisiin, joissa olisi mukana myös kilpailuyhteiskunnan vanhoja vaatimuksiakin. Uudelleen eläkkeellä koulun penkille.

Tervetuloa tänne elämän ikuiseen kiertoon ja kiertokouluun. Jos et itse kykene tai jaksa, lähetä lapsesi tai heidän lapsensa. Lasten korruptointi on vielä sallittu rakenteellisen korruption muoto. Poliittinen korruptio rakenteellisena sen sijaan on kielletty, vaikka kyllä sitä virkanimityksissämme vielä Suomessa tapaa. Kielletty hedelmä kun on se mikä suomalaistakin kiinnostaa. Paavin kirkko puuttui tähän hedelmään ensimmäisenä sen kieltäen. Paavilla kun oli lapsia enemmän kuin yhdelläkään muulla isällä.

Kirjoitin eilen Herrojen Eevasta sekä EVAsta samaan aikaan sekä elokuvana että suomalaisena innovaatiopolitiikan mallinamme. Muita malleja kun meillä ei juurikaan edes tunneta. Olkoonkin että niitä on pilvin pimein.

Olen kirjoittanut innovaatiopolitiikasta jopa väitöskirjankin. Kun kirjoitat useita väitöskirjoja eri tiedekuntiimme, joku kyllä osaa niitä lukeakin. Jos ei Suomessa, niin sitten jossain muualla maailmalla. Euroopassa järkevintä on painattaa työnsä Saksassa ja myydä ne Amerikassa.

Toki kiinalaiset alkavat olla kohta yhtä hyviä kauppamiehiä. Kun on omaa kulutusta kohta 1,5 miljardin edestä ja koko maailma avoinna, rokotteet menevät kirjojen tapaan kaupaksi. Vai oletitko että virukset maailmalta loppuvat? Ei ne lopu. Kilpajuoksu jatkuu, vaikka suomalaiset eivät olympialaisissa menestyisikään.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts