Kaikki viisaus on vanhoissa naisissa.

Isänpäivän vietto sujuu Suomessa seuraten kuinka valtiojohtomme tervehtii Yhdysvaltain uutta presidenttiä. Oma presidenttimme on sanoissaan poikkeuksellisen harkitseva ja löytää myös jotain yhteistäkin lainaten ruotsalaisten tervehdystä. Uuden 1940-luvun alussa syntyneen presidentin taustalta kun löytyy 1600-luvulta yhteistä juuri suomalaisiin ja ruotsalaisiin siirtolaisiin. Juuret kun löytyvät samalta suunnalta.

Se että tulevaisuuteen katsovat presidentit ovat syntyneet miehinä suursotien aikaan tai ennen niitä, ovat mielenkiintoinen ilmiö. Samaan aikaan naiset kuitenkin elävät vanhemmiksi ja meiltä pääministerin tervehdys lähti ikään kuin isänpäivänä hänen isoisälleen. Olkoonkin että tervehdys oli samalla varapresidentille naisena. Ikääntynyttä presidenttiä sydämen lyönnin päässä kulkevalle Kamala Harrisille.

Lounais-Häme on tyypillinen suomalainen seutukaupungin ympärillä elävä yhdyskunta, jonka elämä pyörii pääosin yli 75-vuotta jo täyttäneiden naisten, isoäitien ja mummojen elämää myötäillen. Isoisät ja ukit ovat harvinaisempia. Tällaisia seutukaupunkeja maassamme on puolensataa ja maalaiskuntia satamäärin. Me tiedämme toki, kuinka kaikki viisaus piilee ikääntyvissä naisissamme myös Suomessa. Miksei myös silloin Yhdysvalloissakin? Äidin palvonta ei saa viedä isoäideiltä heidän viisauttaan. Seniilit vanhat miehet eivät saa pilata omilla toilailuillaan ikääntyvien naisten mainetta sekä samalla valtaa ja viisautta. Heitä ei saa rasittaa virheellisillä tehtävillä ja työnjaollamme. Olemme tärvelemässä suurimman henkisen voimavaramme luottaen menneen maailman sosiaalisen pääoman virheelliseen viestiin.

Teatraalinen Hollywood elämä ja sen seuraaminen kriisiin ajautuneen mediayhteiskunnan hybridejä seuraten ahdistaa korona-ajan pandemiaan suljettuja vanhuksiamme ja etenkin ikääntyneitä naisiamme. Perhe kun on sivistyksen ydin ja isoäidit sen tärkein lenkki. Usein kuitenkin hyvät perheet ovat pahempia kuin muut ja yhteiskunnan suvaitsemattomin yksikkö kiitos seniilin miehen. Ja heitä maailmalla riittää.

Monelle perhe on juridinen yksikkö, oikeuden istunto, joka istuu keskeytyksettä yötä päivää ja vatvoo samaa asiaa, ikään kuin seutukaupunkimme valtuusto hallituksineen ja seniileine miehineen. Alkoholistin miehen seniiliys alkaa hyvin varhain, eikä palaa myöhemmin raitistumisen myötä. Aivot kun eivät uusiudu siinä missä kyntemme, joitten varassa nämä miehet hoitavat matkantekoaan ikääntyessään.

Koraanin mukaan paratiisi on siellä missä äiti ja lapset. Nyt kuitenkin etenkin isoäidit ja mummot ovat nykyisin meillä suurin väliinputoajien joukko. Suomessa ja Yhdysvalloissa ikämiehet ja ukit vievät heille kuuluvan vallan yhdessä nuorten ja äänekkäiden naisten kanssa hankkimansa teatraalisen elämän ytimessä koko ajan seksuaaliseen energiaan kaiken tarkoituksella hukuttaen ja samalla senkin kaupallistaen. Tämä huijaus on läntisen maailman tuotetta. Kuka tahansa isoäiti kuitenkin vastaisi sataa koulmestaria ja dementoituneita miehiä mielin määrin.

Euroopassa vain Saksa on ymmärtänyt asian ydinosaamiseen liittyvän viisauden, eikä tulisi Eurooppa toimeen päivääkään ilman Merkeliä. Jokainen lapsikin ymmärsi hänen vapinansa tuhansien miesten, hänen ikäistensä sekä nuorten naisten puristuksessa yksin eläen. Se on kohtuutonta ja korjattava. Yksikin tällainen nainen vastaa tuhatmäärin pappeja ja kirjanoppineitamme, tyhjää puhuvista poliitikoistamme nyt puhumattakaan.

Laulu joka lepää hiljaisen isoäidin sydämessä, purkautuu lapsen huulilla, sanaili aikanaan Kahlili Gibran ja oli asian ytimessä. Se että palvomme isää, isoisyyttä, on suurin virheemme koko ihmiskunnan pitkässä juoksussa. Isän ja isoisän turva on varmasti kansakunnan ja samalla lapsen tarpeista voimakkain, Freudiin uskoen, mutta äitisi  ja etenkin isoäidin tavat ovat myös tyttären tapoja. Äiti on myyttinä rasittava, mutta isoäiti on myös puhdasta viisauttakin, tänään unohdettua.

Vain äidit, viisaat isoäidit, itkevät tyttärensä häissä vain siksi, että sulhanen muistuttaa morsiamen isää. Ja juuri tästä on kyse, kun seuraamme sitä polliitista kähmintää, jonka tuloksena on Yhdysvaltain presidentti ja Kalifornian kuvernööri Hollywood ilmiöinämme.

Sen suurempaa huijausta ei demokratian tuotteena ja pilkkana voi enää edes kuvitella mediayhteiskuntamme tapana turmella demokratiamme Yhdysvalloissa sitä seuraten ja Suomeen siirtäen.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts