Keskustalaiset arvot ja maailmankuvat.

Opetusministerin salkku siirtyi hetkessä forssalaiselta kokoomuslaiselta kommunistille. Heitä yhdistää vain sukupuoli. Tuskin muu maailmankuvaan ja arvoihin liittyvä halu opettaa ja koulutustamme ohjailla. Näin mediamme nelikenttä ainakin vakuuttaa ja muu maailma on samaa mieltä kanssamme.

Kapitalisti ei ole taatusti sosialisti eikä konservatiivi arvoineen liberaali. Kai nämä käsitteet ovat Suomessa samoja kuin muualla maailmalla vai opetetaanko meillä kouluissamme kokonaan jotain vallan muuta? Olemmeko jotenkin outoja kielemme ja maailmankuvamme kanssa, arvoista ja normeista puhuessamme tai lakeja laatiessamme?

Opetetaanko Suomessa kouluissa neljä vuotta kapitalismia ja oikeistolaista arvomaailmaa ja sitten seuraavat neljä vuotta sosialismin autuutta ja vasemmistolaista maailmankuvaa ministereittemme ohjauksessa vai onko koko kertomus narratiivista ja turhaa hupsutusta, huijausta, medioitten mukana muuttunutta viihdettä, opportunistista valtapolitiikkaa?

Olisiko opettajatkin ja virkamiehet vaihdettava, poliisit jne. kuten Yhdysvalloissa uuden hallituksen mukana. Konservatiivit arvot ihmisineen siirretään työttömiksi odottamaan seuraavan vaalin tulosta ja kepun ratkaisua silloin, kumpi se on arvoiltaan, porvari vaiko sosialisti, konservatiiviko on maajussi vaiko muuttuiko hän liberaaliksi?

Opetetaanko pakkoruotsia vai venäjää ja saako Vaasassa käydä sairaalassa. Käydäänkö kirkossa ja veisataan suvivirttä vai lopetetaanko koko vanha kirkollinen käytäntö ja ollaan vapaamielisiä ja eletään kuten pakanat aikanaan.

Aika vähästä se oli kiinni. Yhdestä eduskuntapaikasta. Ja kepun ratkaisusta. Jota äänesti kahdeksan prosenttia vaalikelpoisista suomalaisista.

Ison vastuun otti taas kerran kepulainen opportunisti valtapoliitikko pelin poliitikkona maailmalta katsottuna. Suomalainenhan ei näin ajattele ollenkaan.

Maailman onnellisin maalainen ei ole kaupunkilainen vaan joltain siltä väliltä. Salkun painoarvo ratkaisee kuten sinisillä edellisen hallituksen kohdalla ja kansa kiitteli ja palkitsi heitä.

Sipilä insinöörinä sentään katsoi ettei kehtaa enää jatkaa moista peliä vaan jättäytyi takapenkin tahvoksi. Muut kepulaiset sen sijaan kilpailivat salkuista ja jatkavat sitä vielä senkin jälkeen kun edellinen soteministeri on siirtynyt tiedeministeriksemme.

Se sujuu häneltä kuin lapsen teko. Luojan antamilla opeilla ja lahjoilla. Tiede on yhtä helppo juttu kuin sote ja maakuntamallikin.

Ihmeellinen on tämä maailman onnellisimman maan tapa hallita maataan ja vaihtaa välillä arvot päälaelleen neljän vuoden välein, vaihdella ministerin salkkuja, ja ihan vain yhden yön nukuttua, kuten perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen kokoomuksen edustajat ja porvarit keskustassa kertoivat.

Kepulaisista tuli todellakin punavihreitä kommunisteja ja opetusministerikin on siis kommunisti tänään. Hyvä että olemme joustava maa ja valmis vaihtamaan nutun nurinpäin myös näitten suurten, maailmalla sellaisiksi koettujen, arvojemme kohdalla.. Vai mitä keskustaväki?

Teiltä kun selityksiä löytyy miksi näin ja myös ilman Urho Kekkosen ohjaustakin. Vaalin tulos voidaan näin mitätöidä. Oleellista on valta ja numerot, ei lainkaan arvot, normit ja maailmankuvat, pelurin ja opportunistin sielu riittää.

Tutkimusten mukaan liki viidesosa meistä kuuluu tähän moraalittomaan pelureitten persoonallisuustyyppiin. Ja se on koko ajan kasvamassa. Näillä arvoilla ei maailmaa pelasteta eikä palata maalaisliiton perustajien aikaan, alkiolaisuuteen. Olen aiheesta paljon kirjoittanut. Tiedän ettei se pelureita miellytä.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts