Kriisiytyvä demokratiamme ja rapautuva puoluelaitos

Päivän Hesari antaa Juha Sipilälle ohjeita, kuinka olisi tullut toimia toisin, kun on maan äyrikuningas ja pääministerinä valtion yhtiön omistusohjauksesta vastaava ministeri samalla. Siihen ohjaukseen kun kuuluu Terrafamen rinnalla myös Fortum ja samaan ketjuun suvun omistamat Chempolis, Fortel Invest ja Katera Steel. Heidi Hautala tätä kokeili paljon pienemmässä mittakaavassa ja joutui eroamaan. Valta sokaisee, täydellinen täydellisesti.

Viisainta olisi ollut pääministerin pysyä Suomessa ja antaa lasten hoitaa matka Intiaan, tiedottaa kytkennöistään etukäteen tai estää Chempoliksen mukaantulo kokonaan.

Sama pätee miljadrööriin presidenttinä Yhdysvalloissa. Omat ja valtion omistukset, kansakunnan etu, eivät saa mennä ristiin, oma lehmä ei saa olla ojassa koko ajan ja pelkkä juridiikka sekä sillä keinottelu ei ikävä kyllä riitä Yhdysvalloissakaan, kun vastapuolella ovat kiristävät ja painostavat suurvallat hakkereineen. Putin on tämän alan osaaja ja vakoilusta koulutuksensa saanut nero.

Asiat kun ovat sitä miltä ne näyttävät, eikä sellaista sirkusta, jossa pienen kunnan sisällä valtuutetut esteellisinä hyppivät minuutiksi pois jakkaraltaan ja sille tulee varamies paikalle. Kun kuntapuolueessa oma lehmä on ojassa, sitä ei voi muuksi muuttaa pomppimalla välillä pois jakkaralta minuutiksi. Sehän on vain koominen ilmiö ja farssi, pilkantekoa moraalille nauraen.

Sama henkilö istuu kaupunginhallituksen jäsenenä ja poistuttuaan kokouksesta, juoksee lehden toimitukseen päätoimittajana pannen vain matkalla baskerin päähänsä, omistaa lehden ja on myös hoitamassa omat lapsensa sitä kautta ministereiksi.

Sitä on kamalaa seurata tutkijana ja tieteen tekijänä. Kyllä siinä totuus ja moraali on jätetty romukoppaan ja korvattu anarkialla, ahneudella ja pelaten vielä kuten takavuosien Paavit kirkoissaan Vatikaanissa.

Veikko Vennamo kutsuisi tätä menoa rötösherrojen puuhasteluksi ja liittäisi mukaan myös sote -uudistuksen rahanjaon pyrkimyksenä siirtää kansallinen omaisuutemme maamme rajojen ulkopuolelle ja seuraten lääkäreitten joukkopakoa ja potilasvahinkojen lisääntymistä.

Maakuntien tapa ottaa pienten kuntien asiat hoitoonsa ja pienet yhteisöt kouluineen lopettava ilmiö saisi nimekseen, talonpojan tappolinjan rinnalle, sivistysvaltion koulujen ja yliopistojen tappolinjan. Kaikki asiantuntijat sitä vastustavat mutta ministerimme on koko ajan omilla linjoillaan.

Hänhän sen tuntee kun on ollut peruskoulussa Forssassa ja muutaman vuoden yliopistossakin sukunsa ensimmäisenä akateemikkona. Juuri tästä aiheesta Yhdysvaltain vielä hetken vallassa oleva presidentti piti painavimman jäähyväispuheensa historiaan jäävän osan.

Varovaisuus on poliittista viisautta, tulkaa viimeinkin pois kuplistanne. Demokratia kutistuu aina pelon edessä, jossa taistelu autoritaarisuutta ja sairasta nationalismia vastaan on vuosisatainen ilmiö.

Valistuksen arvot ovat edelleen uskoa järkeen ja faktoihin, halua hyväksyä uutta tietoa. Tieteellä ja järjellä on väliä. Ilman niitä ei synny uskottavia kompromisseja. Älkää kiistelkö vieraitten kanssa netissä, tavatkaa heidät kasvotusten.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts