May Forssa be with you.

Oikein hyvää yötä ja pian alkavaa viikonloppua. May FORSSA be with you. Make Forssa great again. Tervetuloa Forssan torille. Forssan torilta voit lähteä mihin tahansa ilmansuuntaan ja edessäsi on uusi maakunta. Olet vedenjakajalla jolle voit myös palata. Moni on myös kerran käytyään tänne jäänyt.

Seutukaupungeista ja maaseudustaan Forssa on varmasti se kulttuurisesti ja luonnonmaantieteeltään rikkain. Jos sellaisena pidetään Satakuntaa, Hämettä, Varsinais-Suomea, Pirkanmaata, Uuttamaata, Kanta- ja Päijät-Hämettä. Savolaiset ja karjalaiset viihtyvät täällä hekin.

Jos kaipaat suomalaista seutukaupunkia ja sen maaseutua keskellä viittä maakuntaa, silloin kartta kertoo varmasti mistä sellainen löytyy. Forssan torilta. Se kun on suomalaisista se kaikkein suomalaisin.
 • Matti Luostarinen Jos olet huolissasi koronasta ja kaipaat maaseudun suojaan ja palveluita samalla arvostaen Helsingin, Tampereen tai Turun suunnilta, silloin Forssa on kartalta katsosen etsimäsi. Voit valita tonttisi myös järven tai joen rannaltakin.
  Näin minä tein kun jouduin kulkemaan viiden tiedekunnan yliopistoissamme ja vielä Euroopan johtavan luonnonvaralaitoksen labroissa etätyötäni tehden Jolkioisissa. Se oli maantieteiljän valinta sosiologina ja biologina.
  Ensin karttaan katsoen, Suomen sekä globaalin maailman tuntien sekä turhaa liikkumista vältellen, suomalaisista heimoistamme rikkautta hakien. Kartta ei valehtele eikä lokalisaatioehtomme. Etätyötäkin on tehtävä varoen turhaa liikkumista.
  Luonnon rinnalla moni meistä arvostaa myös suomalaista kulttuuriakin. Se on todella rikas kun voit hakea sitä kaikilta ilmansuunnilta ja vain kävellen torilta tai pyöräillen, autolla vajaan tunnin matkan päässä kaikista suurimmista keskuksistamme palveluineen.
  Me ja lapsemme teemme jatkossa työmme juuri etätyönä ja pyrkien liikkumaan mahdollisimman optimaalisesti ja varoen rasittamasta itseämme ja elinympäristöä samalla. Muutos on VALTAVA ja vanhemmat voivat auttaa siinä lapsiaan, suojella koronan kaltaisilta pandemioiltamme. Se ei ole hätävarjelua eikä propagandaa vaan suomalaista pragmatismia, käytännön järkeämme. 
  Tehdä sen heidän puolestaan, lastemme, antaen heille oikean identifioitumiskohteen aikuisuudelleen. Ja myös vapauden valita kaikista ilmansuunnista aikuistuttuaan.
  Juuret syntyvät hyvin varhain ja spatiaalisina, regionaalisina valintoinamme sen tekevät kyllä vanhempamme. Emme voi valita vanhempiamme, juuriamme ja perintötekijöitämme, asuinpaikkaa johon lapsena kiinnyimme. Emme me tietämme valitse, tie valitsee meidät. Me vain voimme autta siinä lapsiamme, tarjota kaikki ilmansuunnat valittavaksi myös Suomessa asuen.
  Vastuu lapsistamme on vanhempien valinnoilla. Me rakennamme juuri heille Forssassa uutta modernia kasvuympäristöä monitoimikoulunamme samalla vanhaa kulttuuriperintöämme säilyttäen.
  Se oli ja on ollut forssalaisilta iso uhraus ja vaati nytkin viiden vuoden suunnittelun. Mutta nyt se valmistuu kahden vuoden aikana myös sinun lastesi käyttöön. Tästä me emme tingi. Lastemme tulevaisuudesta, ympäristöstämme ja sen kulttuuriperinnöstä.
  Lapsiystävällinen kiertotalous eivät ole puutarhakaupunkimme logoissa vain propagandaa, oman aikamme isemjä, vaan luonnon- ja kulttuurimaantieteellinen tosiasia, josta emme pääse edes irti oman aikamme vanhempina, forssalaisina luottamushenkilöinä. Tiedän sen Suomen ja maailman moneen kertaan tiedemiehenä kiertäneenä ja myös kartan monella tapaa tuntevana  aluesuunnitelijana, professorina, opettajana, isänä ja isoisänä.  
By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts