Mediapolitiikan tulenkantajat.

Jos pääkaupunkimme olisi muualla kuin Helsingissä toiminta olisi tehokkaampaa eikä pelkästään metropolikeskeistä puuhastelua, jossa pahin ongelma, pääkaupunkiseutu, nukkui tärkeimmällä hetkellä koronaviruksen paikantuessa Kiinassa.

Mitä iloa on sulkea kouluja maaseudulla, jossa ei ole yhtään tapausta, kun metropolin Vantaa lentokenttänä vuoti kuin seula sairaita ihmisiä ympäristöönsä. Virus tuli Suomeen Vantaan kautta ja metropolipolitiikan sekä mediayhteiskunnan tuotteena lukien tänään Helsingin Sanomat ja sen osoittamat tilastot sairastuneistamme.

YLE on tänäänkin pelkästään tuon tiedotuksen helmi. Korona viruksena on suomalaisen median ja metropoliamme suojaavan vinksahtaneen maantieteen tuote suuren maan epäonnistuneessa hoidossa.

Valtaosa maasta on pidettävä nyt puhtaana viruksesta ja kyettävä SULKEMAAN metropolialueemme MYÖHÄSSÄ ja vaikeasti nyt hallittavin toimin. Kiinassa toimittiin päinvastoin.

Miljoonien ydinalue joutui heti karanteeniin. Se oli rankka teko, jota meillä ihmeteltiin. Ikään kuin Vantaa olisi pyhä alue lentokenttineen. Eduskuntatalo ja sen ympäristö täynnä korvaamattomia aivoja. Kaipaamme ministereiksi tohtorin tutkinnon suorittaneita, tutkijakoulutuksen hankkineita ammattilaisia. Lehti kirjoittaa myös uskottavaa tekstiä haastatellen alaa tuntevaa professoria viruksista populaarilla tavalla kertoen.

Maantiede ja siihen liittyvät sosiaaliset ja kulttuuriset ilmiöt olisi voinut jättää vähemmälle selittelylle. Mielipiteet ovat eri asia kuin spatiaalinen diffuusio ja sen käyttäytyminen viruksen leviämistä ennustettaessa. Sillä kun ovat omat mallinsa ja ne myös tunnetaankin. Sosiaalinen maantiede tuntee kyllä ihmisen käyttäytymistä ja sitä olisi nyt tullut käyttää muuallakin kuin Kiinassa.

  • Sotiemme aikana eduskunta ja hallitus työskenteli muualla kuin Helsingissä. Meillä on yli 300 kuntaa, jotka toimivat tehokkaasti. Ainut ongelma on pääkaupunkiseutumme. Sen poliittinen rakennekin on kokonaan toinen kuin kunnissamme.
  • Metropolin tapa toimia on kokonaan toinen kuin maaseudun. Siellä on toimittava toisin kuin maaseudulla toimitaan. Eurooppa on metropolien viidakko. Suomi on harvaan asuttua maaseutua. Meillä on vain yksi metropolialue.
  • Sen eristäminen lentokenttineen muusta maasta olisi tullut suorittaa HETI kun virus alkoi levitä Kiinasta. Aikaa olisi ollut ja maaseutu olisi nyt turvassa. Samalla metropolialueen keinot olisi löydetty sen sisältä.
  • Ilmiö on sama kuin maakuntapolitiikassamme. Kainuun malli ei käy Uudellemaalle eikä sama malli sovi maakuntinamme nyt torjuttaessa virusta Uudellamaalla ja metropolialueella sekä Kainuussa. Lapin ainut tapaus lensi sinne Kiinasta ja toista ei ole tulossa. Hänet on palautettu Kiinaan hoidettuna. Metropolialueellamme tämä ei olisi onnistunut. Meia niiden tiedottajana on muuta kuin tiedettä.
  • Montako korona tapausta on tänään Savossa, Karjalassa, Pohjanmaalla, Satakunnassa jne. Ei yhtään. Oulussa on odotetusti muutama tapaus kiitos valtakunnan toisen pääkeskuksen ja lentokentän. Nukkuivat sielläkin. Eristäkää alue kun vielä ehditte. Maantieteen laitos yliopistossa on käytettävissä. Vuosikymmeniä siiten se toimi vieläpä Kalevan lehtitalossa ja sieltä oli helppo avustaa oululaista mediaamme ja myös poliittisia päättäjiämme.
  • Hämeen ja Varsinais-Suomen tapaukset ovat nekin odotetusti Turun ja Tampereen lentokentän tuotteita. Pieni maakuntakeskus lentokenttineen on helposti eristettävissä. Sen ehtii tehdä vieläkin. Muutama kymmenen tapausta on hoidossa. Vai onko?
  • Ilmiö muistuttaa vuotta 2015. Suomalaiset poliitikot yllätti Tornion tulli ja sieltä sisään tulvinut virta muukalaisia. Heitä kärrättiin sinne läpi Euroopan ja Ruotsissa saivat kyytiä kohti Haaparantaa.
  • Käsite hybridi vilisee nyt suomalaisen ulkoministerin haastattelussa Hesarissa. Hän puhuu Kreikasta ja Turkista. Kirjoitin vuosikymmen sitten hybridiyhteiskunnan kouristelustamme. Se kouristelu jatkuu edelleen. Ikään kuin miesten vaihtaminen naisiin olisi sen muuksi muuttanut. Ei se ole sukupuoleen sidottu ilmiö ensinkään.
  • Mediayhteiskunnan päätoimittaja kirjoittaa pääkirjoituksessaan tavalla, jossa ensin sytytellään tulia, ja kun siihen osallistuu Yhdysvaltain presidentti, tulen sytyttäjät alkavat niitä sammutella. Presidentti tekeekin pelkkiä virheitä noudattaessaan aiempia median ohjeita.
  • Se on kaksinaamaista psykopaatin mediayhteiskuntamme tuotetta. Se sytyttelee ensin tulipaloja ja on niitä kohta sammuttelemassa osoittaen osaamistaan mediapoliitikkonamme. Media on hyvä renki mutta hirvittävä isäntä. Kuten tulella on tapana olla. Nyt maailmalla raivoava korona on liian vakava tapaus leikkiä tulella ja Yhdysvaltain vaaleilla. Keskitytään nyt oman pesämme hoitoon ja kansakuntamme yhdistämiseen, yhteiseen kieleen ja sen ymmärtämiseen.
By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts