Meillä taitaa olla sama suunta – suuren vaalivoittajan kyydissä

Elokuva kertoo poliisista nimeltä Jack Traven, joka yrittää kollegansa Harry Templen kanssa pysäyttää psykopaattista Howard Paynea. Payne asensi suureen pilvenpiirtäjään pommin. Jackin ja Harryn saavuttua paikalle alkaa takaa-ajo, mutta Paynen luullaan kuolleen räjähdykseen. Myöhemmin Payne soittaa Jackille ja ilmoittaa, että hänellä on uusi kohde. Payne on asentanut pommin linja-autoon. Vaaralliseksi tilanteen tekee se, että jos bussin nopeus laskee alle 80 km/h, pommi räjähtää.

Menikö keskusta perinnepuolueenamme ja ikuisena vallankäyttäjänä bussiin, joka on kuin leffasta ”Speed – kuoleman kyydissä”. Olisiko ollut muitakin vaihtoehtoja kuin aloittaa perussuomalaisten pilkkaaminen? Eikö sen ajan kuulunut jäädä kiusaamiskulttuurinamme jonnekin pimeään menneisyyteen? Mitä hyvää punavihreät ja pakkoruotsi on tähän maahan tuonut? Palattiinko takaisin sellaisille juurille, jotka kuviteltiin jo jätetyn synkkään historiaan sisällissotineen? Mikä sai vanhan maalaisliiton heräämään henkiin ja perinnepuolueen menemään bussiin, jota Antti Rinne ohjasi kohti kaatopaikkaa?

Elokuvan alkuperäinen nimi on ”Speed”. Sen kauhu luodaan pakosta ja maailmanlopun pelottelusta. Vallasta, joka luodaan kauhulla pelotellen ja pakottaen samaan vauhtiin mielipuolen ohjatessa menoa ulkopuolelta. Kekkonen hallitsi nämä keinot pielavetisenä torpan kasvattina ja Kainuun korvissa koulutettuna suomalaisena – maalaisliitolaisena. Se kuvaa nykyistä menoa ja maailman onnellisinta kansakuntaa. Kari Suomalainen taas kuvasi Kekkosen keinoja. Vauhti syntyy kauhusta ja sen tuomasta pelosta. Valtaa käytetään uudessa yhteiskuntamallissa ikään kuin muuta vaihtoehtoa ei olisikaan. ”Meillä kaikilla on sama suunta”. Ei ole eikä ole mitään pakkoa, päinvastoin. Vapaa maa ja vapaa tahto, vapaa sana ja lupa sanoa ja vaatimus ajatella, oppia ajattelemaan itsenäisesti. Jättää lapsille ja lastenlapsillemme parempi Suomi kuin se, jossa isovanhempamme elivät pelossa ja hakien turvaa Ruotsiin muuttaen.

Kuvitteleeko maalaisliitto-keskustan johto edustavansa Jack Traven kaltaista sankaria, vaiko ehkä autoon joutunutta pankkivankia samaan tapaan kuin sininen puolue porvarihallituksen kyydissä? Punavihreä pakkoruotsi ei ole tästä ajasta ensinkään. Mistä nämä maailmanlopun pelottelut ovat saanet alkunsa ja ketä ne palvelevat punavihreässä bussissanne?

Meillä on velvollisuus jättää lapsillemme ja lastenlapsille parempi Suomi kuin se, mistä me itse tulemme sisällissotineen, Ruotsiin muuttaneita isovanhempia muistellen, ja kahtia jaettua maatamme, sotien uhria itsenäisyyspäivänämme. Neuvostoliiton luomasta kauhusta rinnan kylmän sodan ja Kekkosen ajan pakkovallan, sisällissodan pelon ja kauhukuvien Suomesta vielä tänäänkin painajaisia nähden. Miksi siihen bussiin tuli nousta? Maailmanloppua lupaavaan punavihreään kauhuleffan kuljetukseen kohti kaatopaikkaa?

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts