Mielikuva hörhöilyn rappio oikaistava

Antti Tuisku jätti huipulla ja kertoo väkivaltaisesta parisuhteestaan (HS 26.8). Suomalaisen miehen tarina on pantu tämän päivän Hesariin. Se kannattaa lukea. Väkivalta on suomalainen tarina ja johtaa täydelliseen romahdukseen, luopumiseen. Oli kyse viihdetaiteen näkyvimmästä poptähdestä, urheilijasta ja formulatähdestä, poliitikosta, tieteen tai taiteen edustajasta. Sitä ruokkii tolkuton viha ja kateus sekä kiusaamiskulttuuri, jota kouluissamme kokee köyhimmistä 70 % ja kaikistakin lapsistamme yli 40 %.

Ei hyvältä näytä kansakunnan tulevaisuus jos näin päästetään jatkumaan. Instituutioitamme kun on niitäkin alettu käyttää kunnissa, pankeissa, vakuutuslaitoksissamme jne. rikoksen teon välineinämme. Nyt jopa poliisin ylin johto istuu käräjillä laiminlyönneistään. Ylin poliisijohtokin on nukkunut vastuunsa ohi ja korjailee vain asemansa antamia taloudellisia ja sosiaalisia etuuksia. Samoin kävi suurten yritystemme bonuksille palkkiona. Eivät ne toki meillä toimineet kuten suuren maailman menossa kuviteltiin.

Joku kun valehtelee puhuessaan paremmista tuloksista rehtorina ja opettajana, markkinoiden omituista vakuutuslaitostaan tai pankkia, jota ei ole enää olemassakaan iäkkäämmän kokemana. Vain pieni joukko vammaisurheilijoista elää suojatussa maailmassaan ja menestyy. Leo Pekka Tähti jopa sen huipulla. Me emme nujerra sentään pyörätuolissa kilpailevaa vammaista. Ainakaan vielä. Kai senkin hetki on vielä koittamassa. Nyt heidät on huomattu. Se on vaarallinen ilmiö Suomessa eläen. Kohta siivellä eläjiä on uskomaton määrä vammaista ”auttamassa”.

Vammaisurheilussa suomalaiset ovat mukana ilman juurikaan minkään maailman tukea amatööreinä, pienellä joukkueella ja Leo Pekka Tähti on kaikesta tästä huolimatta koko vammaisurheilun suurin kiintotähti maailmalla ja nyt Euroopassa. Mistä nyt on oikein kyse, kun nämä terveet urheilijamme saavat kaiken mahdollisen tuen eikä tulosta synny lainkaan? Ruotsi maaottelussakin miehiä odottaa liki sadan pisteen tappio. Yhtään juoksumatkaa ei tilastojen valossa ole voitettavissa ja kentälläkin pärjätään kun ruotsalaiset tähdet ovat suuremmissa kisoissa samaan aikaan.

Järki-ihmiset ja asiaihmiset ovat jättämässä politiikan. Huuhaa hörhöt ja näennäiskeskustelijat mediapelleinä ottavat heidän paikkansa. Kaikki saatavilla oleva julkisuus kelpaa rötöstelyistä alaken. Luopuvista asiapoliitikoista tyypillisiä ovat keskustan Tapani Tölli ja Seppo Kääriäinen. Heitä on toki kaikissa puolueissamme. Tölli kertoo mistä on kysymys tämän päivän Hesarissa. Paikallisella tasolla ja ruohonjuuressa näitä höpertäjiä mediapellejä on nyt pilvin pimein mukamas hoitamassa kuntiensa ja tulevien maakuntien asiaa, kulttuuria, sivistystä, kouluja, yliopistojamme, sisä- ja ulkopolittakan osaamistamme. Tuntematta tai tietämättä mitään siitä valtavasta asiamäärästä, jota heidän tulisi ainakin hivenen hallita. Riittääkö kun olet vanhojen ja uusien medioitten rötöstelevänä hahmona mukana tai tanssimassa tähtien kanssa.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts