Miksi kosmoksen sivilisaatiot vaikenevat

Jos meitä monin verroin fiksummat alkaisivat ottaa yhteyttä ja neuvoa meitä kosmoksen kansalaisinamme, syntyisi ilmiö, josta tiede varoittaa yhtenään tutkijoitaan näiden liikkuessa alkuperäiskansojen ja vaikkapa kylätoimintaa tutkivien yhteydessä. EI SAA PUUTTUA heidän työhönsä, se kun pilaisi samalla koko kulttuurin, vuosituhantisen tavan talkoisiin ja ratkaista itse pulmansa myös muuttuvassa ympäristössä elinkelpoisuutensa näin säilyttäen. Auttamaan ryhtyvä kun samalla tekee karhun palvelun ja perinteinen kulttuuri alkaa rapautua, slummiutuu.
Ufo joka leikkii pelloillamme on todellakin joko poikkeuksellisen leikkimielinen pilailija tai sitten vaarallinen, huonolla moraalilla varustettu. Se miten tutkija ja tiede osallistuu oman kulttuurinsa ja taloutemme hoitoon on sekin rajallista. Rajojen ylittely on muutakin kuin poikki- tai monitieteistä sekä soveltavan tieteen siirtoa uusien innovaatioiden kautta käyttöömme.
Valtaosa tieteestämme on onneksi liian vaikeaselkoista siirrettäväksi sellaisenaan  taloutemme tai sen sosiaalisten rakenteiden käyttöön edes yritysten kautta ja uusina teknisinä sovelluksinamme. Innovaatiot, alati syntyvät uudet löydökset, sekä niiden leviäminen, diffuusio vaikkapa kuntiemme käyttöön, eivät ole yksiselitteinen ilmiö, eikä niiden omaksuminen suju sekään silmänkääntötemppuina ja ilman kulttuuria, joka on myös valmis uutta omaksumaan.
By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts