Mustan kynnyksen majatalo

Suomessa tehdään tänään paljon salaperäistä työtä. Syntyy Mustan kynnyksen puolueita, paljastetaan Perussuomalaisen puolueen kaapannut salaliitto, Pääministeri tekee lentoharjoituksia yhtenään kohti Naantalia, arvopohjasta tullee kahden päivän mittainen moraalinen normistomme ja Pientalonpoikain puolueeni vuodelta 1959 siirtyy taas vaiheeseen, jossa se on elänyt aina uuden sukupolven aattona ja isoisäni, joka kuljetti minua Enso Gutzeitin autossa Veikko Vennamon karjalaisia evakkoja asuttaviin tilaisuuksiinsa firmansa pääjohtajana nauraa röhöttäisi tutun naurunsa, jos tietäisi, mihin on tultu ja mitä yhteistä näillä evakoilla ja evakoilla, allasevakoilla ja Pohjolan Voimalla, Gutzeitin miehillä ja energiayhtiöllä, on toisiinsa siirryttäessä Pieksämäeltä kuusi vuosikymmentä myöhemmin Jyväskylään.

Ei sekään kokous, vuonna 1959 pidetty ja kaikkien populistipuolueiden alku, evakkoreki, salaa syntynyt vaan suunniteltiin jo vuodesta 1957 alkaen. Ja oli siinä maan hallitus silloinkin mukana. Vennamo sen palvelijana nuorena miehenä, juristina ja karjalaisten asutuksesta Gutzeitin maille muka yksin vastaavana pääjohtajana Munkkiniemessä asuen. Ei se nyt ihan näin yksinkertaista ollut.

Johannes Virolainen taas Vironperällä, naapurin poikana ja Veikon lasten kummina. Pekka pelaa nyt golfia maanpaossa Espanjassa ja tytär taitaa elää Hämeenlinnassa. Suomi – 100 soi ja voi hyvin, herrat nauraa.
Media on ihmeissään missä mennään. Lehmäkauppoja tehdään, hyviä. Nobelisti Hollmström on suotta huolissaan. Suomi hoitaa Nobelit miehille, jotka eivät aina tiedä, mitä tapahtuu ja miksi. Kaikki ei olekaan läpinäkyvää nobelisteille. Siksi heille Nobel jaetaankin. Aivan oikein mutta päinvastoin, vastaisi Alfred Nobel, kaikkien julmimpien sotien isä ja ruudin keksijä. Teki toki paljon muutakin Saksassa seikkaillessaan.

Martti Ahtisaaren saama lahja oli sekin samaa kiertoa ja Mannerheim nauraisi muistaessaan oman kansalaisten hänelle keräämän lahjan ja eläkerahat. Kyllä kansa tietää, sanoisi Veikko Vennamo, populismin syvimmän ytimen ymmärtänyt ja narreja naurattanut mestari Timo Soinin kompuroidessa joka kynnyksellä.

”Aivan oikein mutta päinvastoin” kuuluisi Veikon opetus hänelle taas kerran. Gutzeitin maille sinulla ei ole asiaa vieläkään. Perusta uusi puolue tai liity joukkoinesi Paavo Väyrysen puolueeseen. On kotiintulon aika, sen saat mitä tilaat tai oikeammin pakenet. Nyt se retki jatkuu olkoonkin, ettei mustaa Audiakaan ohjata takapenkiltä.

Ahtisaaren syntymäpäiväjuhlallisuuksissa Helsingin Kalastajatorpalla CMI:n viestintäjohtaja Elina Lehtinen pohjusti yllätystä kertomalla sen olevan koko kansan yhteinen.
– Minun täytyy tehdä tunnustus. Me olemme vähän puuhastelleet sinun selkäsi takana. En pelkästään minä tai sinun ystäväsi vaan ihan koko Suomen kansa, Lehtinen kertoi.

– Mietimme, mitä voisimme antaa lahjaksi sinulle ja päädyimme siihen, että ei sinulle voi antaa muutu kuin rauhaa.. Paljon rauhaa, hän lisäsi.
Salaisuus pysyi loppuun saakka. Lahjastaan hämmentynyt Ahtisaari kuitenkin kiitospuheessaan kertoi olleensa vihillä tapahtumista.

– Kiitos. Mietin tuossa, että kyllä minulle jotain on kerrottu, mutta ei tästä kyllä yhtään mitään. Palaverissa, jossa kollega oli kertomassa, mitä täällä tapahtuu, jäi mieleeni, kun hän sanoi, että sitten kun tullaan loppuun, niin näytän käsimerkin ja sitten saat kiittää kaikkia, Ahtisaari selitti.

Älä kerro Martille -kampanja on Ahtisaaren perustaman konfliktiratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen (CMI) toteuttama varainhankintakampanja rauhan puolesta. Kampanjalla kerättiin presidentin selän takana rauhantyöhön yli 630 000 euroa.

Paljon onnea presidentti Martti Ahtisaarelle. Kansakoulun opettajan ja Karjalan evakon taustalla, Oulussa laestadiolaiseen maailmaan tutustuen Sipilän laulumailla, elämä on avautunut oikeaan suuntaan.

Jos siihen vielä lisää satamajätkän taustan ja Turun sataman yliopistoineen, yhdistelmä alkaa olla täydellinen. Valtio hoitaa silloin hautajaiset. Jos ei hoida, niin silloin se on kiitämätön ja taantunut. Ei ymmärrä omaa parastaan, populismin (popula) ydintä ja sen palvelijoitamme. On ihan hyvä syntyä Lähellä Lepikon torppa, käydä siellä koulunsa ja alkaen kolmivuotiaasta runoja lausuen, siirtyä siitä Ouluun ja myöhemmin Turkuun. Väitellä kaiken varalta molemmissa.

Elelle demaripesässä Forssassa maanpaossa, joka on tuttua työläiskulttuurin lapsille. Vihreä liike syntyi Forssan kokouksen naapurissa Forssassa Koijärvellä sekin. Ei se sattuma ollut Niinistö, kumpi tai kuka Niinistö tahansa. Jumalat kun eivät heitä noppaa. Ei niinistöjenkään jumalat tsunamista pelastuen.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts