Number 23

Numero 23 – The Number 23

Entinen lemmikkidekkari ja koiria jahtaava rankkuri, kuminaama näyttelijä Jim Carrey, saa vaimoltaan lahjaksi kirjan jonka nimi on enteellisesti “numero 23”.

Joel Schumacherin ohjaama elokuva on ensimmäinen Carreyn vakavasti otettava näyttelijän suoritus ulkopuolella koomikon rooliensa. Hän onnistuu siinä loistavasti.

Carreyn (perheenisä Walter Sparrown) aloitta kirjan lukemisen vastentahtoisesti. Mitä pidemmälle hän jatkaa sitä syvemmälle numero 23 alkaa syöpyä miehen mieleen ja omaan elämään. Luku 23 alkaa näkyä joka paikassa ja sillä on outoja yhtymäkohtia hänen elämäänsä. Alkaa pakkoneuroottinen ja psykoottinen tarinan kuljetus. Hän on syntynyt toinen maaliskuuta 23, parkkipaikan numero on 23, puhelinnumeroiden summa on 23, kaikkialle tuo numero kummittelee ja ohjaa hänen tulevaa kohtaloaan. Kohtalo on sitonut kaiken tuohon numeroon, se on kaikkeuden keskipiste.

Elokuvaa on verrattu moniin kauhuelokuvien klassikoihin alkaen Stanley Kubricin Hohdosta ja jatkuen Bryan Springerin Epäilyihin, Kuudenteen aistiin ja Fight Clubiin.

En puhu elokuvan sisällöstä, en halua pilata sitä katsojilta spoilaamalla. En kerro niitä yksityiskohtia joihin Walter joutuu numeron 23 johdattamana. Ne on itse koettava ja nähtävä, otettava kantaa tutustumalla numeroon 23. Leffa on saanut sekä kritiikkiä että loistavaa palautetta ihmismielen monikerroksista juonteista ja tavasta yhdistää ja mystifioida maailmamme. Fenley Phillips käsikirjoittajana, Joel Schumacher ohjaajana ja Jim Carey, Virgiania Medsen, Logan Lerman päänäyttelijöinä ovat onnistuneen luomaan trillerin ja kauhua, joka ei hevin unohdu.

Olen syntynyt kymmenes heinäkuuta 1950-luvun alussa. Meksikolaisen ajanlaskun mukaan Maya-kansa ja Inkat katsoivat syntymävuodeksi hedelmöityshetken. Näin syntymähetkestäni saa numerot yhteen lakien 10.07. 1950 = 1+7+1+9+5 = 23

Olen kirjoittanut juuri romaanin May-kansan ja Inkojen ennusteesta, joka käy läpi koko mytologisen tieteemme ja kansakuntien historian nimellä “Arctic Babylon 2011”. Olen saanut siitä runsaasti palautetta ja kotisivuillani on piipahtanut vuoden aikana maalauksia ja veistosten kuvia avaten runsas 3 miljoonaa havaintoa. Kuvat kiinnostavat toki enemmän kuin blogitekstit, mutta on niilläkin päivittäin lukijoita enemmän kuin takavuosina väitöskirjalla tai tieteellisillä artikkeleilla. Pääosa vierailijoista tulee toki rajojemme takaa etenkin Britanniasta ja Yhdysvalloista mutta myös Saksasta, jossa kirja kustannettiinkin. Webympäristö ja blogi on kuitenkin nopein ja ylivoimaisesti luetuin tapa levittää tietoa yli 600 kirjoituksestani tai kirjasta ohi hyvin pienen professionaalisen lukijakunnan. Takavuosina löydökset olivat melkoisia sattumuksia paperiversioina ja populaarin tieteen kohdallakin hankalasta haettavia.

Arctic Babylon ja sen lainaama ennuste kertoo kuinka viimeinen päivämme koittaa mayojen liki 5000 vuotta vanhan ennusteen mukaan 24. joulukuuta vuonna 2011. Kaikki tämä on kerrottu 560 sivuisessa romaanissani tieteen ja mytologisen maailman, perkeleen ja pimeän pahuuden sekä jumaluudeksi kutsumamme valkeuden välisenä kamppailuna. Oma pitkä historiamme ihmislajina ja monina kulttuureina, usein omituisella tavalla kadonneina, ja sen lyhyt tulevaisuus lainaten kertojiksi maailman tieteen kipsikuviksi muuttuneita neroja, tehden heistä inhimillisiä olentoja pienine puutteineen ja heikkouksineen.

Laskemalla mayakansan ennustamat lopun päivät 24.12 yhteen, syntyy luku 36
Vähentämällä siitä heidän astrologiensa neuvomalla tavalla viimeiset vuosituhannen vuodet 11 ja vuosituhat kaksi, jota nyt elämme, saamme luvun 23.

Jos haluatte vaikuttaa vaaleissa tavalla, jossa mukana on tiedettä, taidetta ja kulttuuria, väitöskirjat sekä luonnontieteissä että ihmistieteissä, kuntatalouden hoidossa sekä useita professuureja, yliopistojen korkeimpia opettajan virkoja yritys- ja kuntajohtajia kouluttaen, käytettävissä on tämä mytologinen numero, jota globaali kulttuurimme käyttää ja nyt suosittaa. Siis Forssassa kuntavaaleissa numero 23. Kyllä. Se on oma numeroni sielläkin.

Lue lisää “The Number 23” “Le Nombre 23” tai käy leffassa jos olet äänestysikäinen.
Tietoja numerosta 23 saat myös kotisivuiltani www.mattiluostarinen.fi tai www.clusterart.org.

Matti Luostarinen, prof, fil.tri, val.tri.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts