Odotetut ministerinimitykset

Uudet ministerit on valittu ja yllätyksiä ei tullut. Maatalousministeri on valiokunnan puheenjohtaja keskustasta ja oikeusministeri ainut juristin koulutuksen hankkinut kokoomuslainen eduskunnassa.

Kiinnostavin tapaus ministereitten joukossa on luonnollisesti puoleen vahva puheenjohtajaehdokas jo legendaksi nousseen ja 20 vuotta puoluetta johtaneen, minipuolueen jytkyjen kautta suurten joukkoon nostaneen värikkään Timo Soinin jälkeen.

Sampo Terhon nousu politiikan eliittiin on tapahtunut nopeasti ja nyt kulttuuri, urheilu sekä eurooppaministeriksi on viimisin sulka miehen hattuun. Harrastustaustaa vasten kulttuuriministerin tehtävä näyttäisi sopivan Terholle hyvin. Kulttuuriministerille kuuluvat myös urheiluasiat. Aivan kuin tilaustyönä Terhon salkkuun lisättiin ulkoministeri Soinilta eurooppaministerin tehtävät. Eurooppa-politiikka ehti tulla Terholle hyvinkin tutuksi, kun hän teki neljä vuotta politiikkaa europarlamentissa.

Sampo Terho asuu Helsingin Töölössä. Hän elää parisuhteessa ja on pienen lapsen isä. Äidin kautta taustalla näyttäisi olevan siirtokarjalaisuuskin. Pilke silmissä ja huumorintaju, nopea äly ja kyky hahmottaa kokonaisuuksia, suomalaisuus ja historiantuntemus on haettu geenien kautta ja sosiaalisena pääomana mutta varmaan myös Tampereen yliopiston Suomen historian luennoilla.

Ensimmäinen työpaikka tutkijana näyttäisi ruokkineen tietoja ja taitoja joita Perussuomalainen puolue niin ikään arvostaa pohdittaessa kansakunnan turvallisuutta.

Terho on konservatiivi mutta samalla kyllä myös taloudellisessa ajattelussaan oikeistoliberaali, jolle kulttuuri on varmaan laajasti ymmärretty käsite ja siihen liitetään talousliberaalille tyypilliset innovaatiopolitiikan suuret mahdollisuudet.

Näin käsite cluster art ei varmaan ole abstraktina poikkitieteisenä ja -taiteisena vaikea vaan avautuu juuri verkosto- ja klusteritalouden käsitteiden kautta. Se on suuri suomalainen mahdollisuus niin talouden kuin työllisyyden hoidossa ja nyt mahdollista hoitaa myös osana taloutemme tukipilareita myös eurooppapolitiikassamme.

Tässä Ranska hapuilee nyt pimeässä samaan aikaan kun oma politiikkamme on aivan muuta kuin sekä Macronin että Le Pennin välinen kilpailu.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts