Ongelmallinen instituutio.

Perustuslakivaliokunta on ongelmallinen instituutio, kirjoittaa oikeusoppinut ja tohtorikoulutettava Lasse Vuola ja tyrmää samalla emeritusprofessori Martti Koskenniemen vieraskynän (HS 30.4) jättämättä kiveäkään kiven päälle. Demokratian pyhimmän alueen huolenpito on ulkoistettu pienelle joukolle poliitikkojamme ja se on hirvittävä asia. Kun siihen lisää vielä rakenteellisen korruptiomme ikiaikaisen sosiaalisen pääoman kulttuurin, menetetty vuosikymmen alkaa saada jatkoa.

Hybridiyhteiskunnan kouristelu jatkuu sekin ja mukaan tempautuu myös demokratian syvä kriisi ja mediamme sen mukana. Me kun olemme lisäksi kielemme vankejakin ja narratio, tapamme kertoa tarinamme, on kovin lyhyen sosiaalisen pääoman ja normiston, moraalin hoitamana hetkessä ajopuuna maailman markkinoilla. Tätä ajopuuta kuljettaa poliittinen Saksan ja Ranskan aikanaan rakentelema poliittinen valuuttakin. Sille kun kuului aikanaan sanoa jyrkkä ei ja varautua pahimpaankin. Ei pidä koko ajan valitella pienuuttamme ja vähyyttämme kansakuntien joukossa ajopuuna kuljeskellen vaalista toiseen. Se ei ole itsenäisen valtio elämää ensinkään.

Saati kuntavaalit itsenäisten kuntien hoidettavana ilman ulkopuolisten siihen puuttumista Forssassa, Iisalmessa, Oulussa, Kajaanissa ja etenkin Pohjanmaan, Uudenmaan, Savon ja Lapin kunnissamme. Kunnilta ei saa viedä valtaa maakunille ja takavuosien tapaan lääneillemme. Olemme palaamassa kunnissamme, maakunnissamme, takaisin valtion holhoukseen läänien tapaan eläen. Kaikki tehtävät annetaan valtiolta ja sen ohjauksessa.

Jos äänestät kuten ennenkin, nykyisin vallassa olevaa, tai nukut vaalien yli, hyväksyt nykyisen ja menneen politiikan, sen hoitajat ja menetetyn vuosikymmenen jatkumisen menetettynä myös jatkossa. Minä en hyväksy holtitonta ja kehnoa osaamista sekä sellaista rötöstelyä, josta tunnemme rakenteellisen korruptiomme. Siinä jäsenkirja painaa PALJON enemmän kuin väitöskirjat. Siksi yliopistoiltamme myös koko ajan karsitaan varoja ja siirretään miljardeja välimereisille maille ja valuutalla, joka alun alkujaankin oli POLIITTINEN VALUUTTA sekin.

Väitteet jossa vedotaan kansalliseen turvallisuuteen ja sen puolustamiseen näillä valinnoilla, ovat Urho Kekkoksen ajan tapaa käyttää valtaa ja pysyä kiinni menneen maailman rakenteeellisessa korruptiossamme. Joku näyttää puolustavan jopa perustuslakivaliokuntaamme poliittisena korvaamassa tuomioistuimen. Hänet onneksi tyrmättiin samassa mediassa nuoremman tohtorin toimesta.

Oikeusoppineet alkavat ymmärtää hekin, mistä on kyse ja jopa HS antaa heille tilaa mielipiteille. PERUSTELLUILLE. Meille on syntymässä uusi sukupolvi, joka pitää erillään POLIITTISEN lainsäätäjän, toimeenpainijan ja tuomiovallan ammattinsa OSAAVIEN juristien työnä. Olemme AINUT valtio maailmassa, joka on tämän sotkenut perustuslakivaliokuntansa avulla, jossa puole sitten myöhemmin pohtii äänestääkö tyhjää vai juupas eipäs tapaan selitellen.

Millainen oikeuslaitos ja perustuslain vartija se sellainen mahtaisi olla äänestäjineen? Ensin tuomarit äänestävät tyhjää ja sitten sekä kyllä että ei samaan aikaan. Sellainen on rapauttanut demokratian ja politiikan uskottavuuden ja kun vaihdamme ministereitä, jäsenkirjan hankkineet virkamiehet jäävät hoitamaan myös tuomarin tehtävät.

Sellaisen valtion onnellisuus syntyy juuri ennustettavuudesta. Muuta siis omaa asennoitumistasi ja olet onnellinen. Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista, kun ei niihin voinut ylettyä. Näin voit luottaa vain henkilöön, joka on korruptoitavissa. Äänestät siis häntä ja hänen puoluettaan. Jäsenkirja virkamies hoitaa loput. Nuoret väittelevät tohtorit ovat arvaamattomia, lahjomattomia tällaiset Lasse Vuolaan kaltaiset uudet tuomarimme.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts