Onnella ne laivatkin seilaa

Otettiinko ovaalissa salissa kuvia ja kuka otti? Vakoiliko Venäjä vai vakoiltiinko heitä? Onko Venäjän ulkoministerin vaikea lentää joutumatta väärille teille koneineen etenkin Viron rannikkoa lähestyen?
Erotettiinko Yhdysvalloissa joku ja miksi? Oliko hän jonkun puolueen kätyri vai täysin lahjomaton tai lahjaton pysyäkseen korruptoidussa työssään. Miksi Yhdysvallat ei näytä nimeävän virkamiehiä, joita voisi edes erottaa, ihmettelee media ja toimittajat toisaalla? Mihin tuolla menolla katoaa vanhan kunnon ennustettava rakenteellinen korruptio, puolueet ja korporaatiot, instituutiot? Mihin Ranska selviää samalla menolla ellei osaa turvautua Brysselin rakenteisiin?

Miksi meillä nimitetään virkamiehiä, jotka ovat jonkun puolueen jäseniä? Tuoko se parempaa kalaonnea tai siunausta kunnille, kaupungeille tai kansakunnalle? Onko jonkun rukous väkevämpi kuin jonkun toisen? Miksi jollekin alueelle syntyminen on kuin kirous myös Suomessa? Aivan kuin tekoaltaan tulevaa pohjaa ja sen kirousta, allaspeikkoa. Nykyisin siunauksellista on syntyä maantien tai rautatien varteen kuten vuosisadat takaperinkin. Netti ei auta Suomessa syntyen lainkaan ja digiajasta ei ole kuultukaan Forssan Lehteä lukien.
Voisiko tätä onnettomuutta jotenkin välttää ja syntyä ainakin oikeaan sukuun ja kultalusikka suussa? Tuoko julkisuus ja mediat siunausta vai liittyykö julkisuuteen myös kirous? Miksi tavoitella poliitikoksi kun sen mukana lankeaa joutuminen julkisuuden kusitolpaksi, kyselee järkevä ihminen itseltään?

Kärkipoliitikoilla on pienissä kunnissa paljon työtä ilma korvausta ja pienet kaupungit ovat vuorostaan näitä kiusattavia ja allaspeikon kiroamia. Voittaako poliitikon työ siellä muut työt ja kotiolot. Ovatko ne niin surkeita? Näitä kannattaa aprikoida nyt kun kevät jäi väliin ja odotetaan uutta alkua kesällä.

Aivan kuten Suomen jääkiekkojoukkue viettäen pari lepopäivää voittoisan pelin jälkeen Sloveniasta. Norja nyt pitäisi ainakin voittaa ja varoa ettei joutuisi puolivälierissä Ruotsia, Yhdysvaltoja tai Venäjää vastaan. Joku sieltä kuitenkin tulee ja onnella ne laivatkin seilaa. Kunhan Kanada nyt ei tule ennen loppuottelua. Siihen ne kisat kuitenkin viimeistään päättyvät ja hopea ei ole häpeä sekään.

Olisiko syytä arpoa lottokoneella näkyvimmät virat ja poliitikon paikat, jolloin kiusaus äänestää populisti pulisijaa vähenisi eikä mukaan tulisi myöskään täysin lahjomattomia ja turhaan koulutettuja kasalaisia. Elämän kova koulu ja lahjottavuus tekee ihmisestä luotettavan, tiesi jo vanha kansa, jonka onni oli pettuleivässä ja kolutuissa petäjäkankaissamme.

Siinä viisas ei virka mitään ja muistuttaa hämäläistä runonlaulajaa. Hämäläinen Kalevala olisi saanut tiiviimmän ja luetumman muodon. Suomen kieli olisi muotoiltu vähemmän vaivaa vaativaan muotoon. Ratkoisimme omia asioitamme lähtemättä kiusaamaan itseämme koko maailman murheilla ja meille niin vierailla murteillakin.

Forssassa olisi oma sairaalansa ja kakkostietä kuljettaisiin Satakuntaan härkien vetäessä. Hämeenlinnassa ja Riihimäellä omansa ja kolmostietä kuljettaisiin Pirkanmaalle. Onhan siinä eroa minne rekat kulkevat ja raiteet vievät, missä tekoaltaan pohja sijaitsee kiroineen ja uhkakuvineen. Ei voi tehdä siellä mitään, ei saa tehdä eikä lopulta tarvitsekaan tehdä. Ei ole allaspohjalla eläen naapurikateutta. Miksi ei siis syntyä jo aluksi herraksi ja oppineeksi, lottovoittajaksi Vuotoksen tai Siuruan, Kollajan allaspohjalle?

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts