Päivän Hesaria lukien

Eemelin päivän Hesarissa oli juttu presidenttimme vierailusta Yhdysvalloissa, tietysti pääkirjotuksena, ja Akkasen tarina syrjäseuduistamme, joita ei pidä hyysätä. Keskustakin miettii onko maaseutupolitiikka ja maatalous enää sen ominta osaamista kun kannatus alkaa laahata. En kommentoi jo ikivanhaa puhetta sen enempää kuin vihreiden nousua ja myöhempää tuhoa, jahka valtaakin tulee nousun mukana ja samalla pettymys takinkääntäjään, populistiin vastuun kantajana. Sen sijaan menen niihin artikkeleihin, jotka kiinnostavat. Jotka herättävät oikeita kysymyksiä hakea vastausta. Mieti mitä itse olisit kirjoittanut? Mihin hakenut vastausta? Oikea kysymys kun on tärkeäpää kuin annettu vastaus.

Eemelin päivän Hesarin (30.8) kiinnostavin artikkeli tänään on laadittu Pohjois-Koreaan loikanneista amerikkalaisista. Ilmiö ei ole niin erikoinen kuin miltä se tänään vaikuttaa. Loikkarit kun ovat kaukaa Vietnamin sodan ajoilta. Tänään jo kuolleita tapauksia. Jutut eivät ole hääppöisiä mutta kysymykset, joita ne tuovat mukanaan tämän päivän Pohjois-Koreaan ovat jo todella merkittäviä. Ne on osattava nyt tehdä oikein. Jotta Timo Soinikin voisi niihin vastata. Nyt hän ei osaa vastata oikeisiin kysymyksiin. Ei osannut Jyväskylässäkään ja kehnosti kävi.

Toinen luettava juttu kertoo vuoden 1995 futurologisista kuvista oman aikamme Suomeen mutta ei oikein globalismiin. Ei ne tuon ajan ihmiset todellakaan oikein arvanneet, edes asiantuntijoiksi nimettyinä, miten nopeasti netti ja hybridiyhteiskunta kybermaailmoineen syntyy ja että tietokone älypuhelimeksi ristittynä (miksi ihmeessä edelleen puhelin??) on sitä mitä se tänään voi olla. Heille kun ei osattu asettaa oikeita kysymyksiä vastattavaksi. Näin visiot menivät aivan pieleen jo vajaan kahden vuosikymmenen aikana. Lisäksi oikeat kysymykset on osattava esittää oikeille vastaajille. Tätä toimittajamme ei osaa, ikävä kyllä. Näin mediamme on visioivana mediana täysin sokea.

Erityisen pieleen meni ennusteet siinä, missä olisi tullut arvioida puhelimen koppeineen katoavan kokonaan ja että nämä uudet laitteet sosiaalisen median kautta yhdistävät koko globaalin maailman. Aika ja paikka katoavat, ei vain tieteinä harrastaen, vaan nyt myös kokemuksenamme. Kaksi vuosikymmentä on sellaisen oivaltamiseen geeneillämme ja sosiaalisen pääoman sekä muistin kautta mahdoton tehtävä. Olemme eksyksissä. Emme ymmärrä edes nyt niitä käsitteitä, joita uusi paradigmainen maailmankuva tieteenä käyttää. Edes nyt on osattava hakea oikeita kysymyksiä ja oikeille henkilöille ne esittäen.

Helsingin Sanomat mietiskelee tänään omaa digiaikaansa siirtymistä ja sen hitautta. Itä-Savo maakuntalehtenä hoiti saman jo 1980-luvulla. Hesari vasta runsas vuosikymmen myöhemmin. Tiedän sen käytännössä kun tuo lehti oli silloin sukuni omituksessa. Se oli saatava myytävään kuntoon. Ei Hesarissa tuolloin digiajasta edes puhuttu. Sitä pelättiin kuin ruttoa ikään. Se oli ja on edelleen hyvin ali-innovatiivinen ja vanhoillinen suurten massojen lehti. Sitä on seurattava voidakseen avata itselleen, missä suuret jälkiomaksujien massat liikkuvat.

Elämme kuitenkin kuilun partaallakin onnellisina. Ikään kuin jatkossa mitään pahaa ei olisikaan tapahtumassa väkiluvun loikattua miljardista kymmeneen miljardiin ja jäitten kadottua navoiltamme. Tyhmyys näyttäisi tiivistyvän, kun väkeä on kymmenkertainen määrä keskenään kommunikoiden ja toisiaan huijaten. Silloinkin kun Hesarin jakama visio oli mukamas oikeaa tietoa eikä valemediaa. Vuoden 1995 visiot osoittavat, miten VAIKEASTI VOI EREHTYÄ JO PARIN VUOSIKYMMENEN AIKANA.

Joku on siinä, visioinnissa, taatusti aina sinua edellä ja heitä on paljon.. miljardeja, ei vain muutama älykkö. Ja he tätä palloa johtavat, et sinä, ei äänesi ja eduskuntasi, vaan kokonaan sinulle tuntematon joukko.. jota et tapaa medioissasi. Et sosiaalisissa etkä epäsosiaalisissa.

Hyvä kuitenkin, että vanha eduskuntatalomme on saatu siistiin kuntoon ja välineet päivitetty. Tosin jo nyt vanhentuneina. Saliin palautetaan alkuperäiset kullatut veistoksetkin (kipsiset originaalit) ja pronssiset kopiot siirretään talossa muualle. Ulkona hajotessaan ja rapautuessaan ne ovat myrkyllisiä kuin Hesarin muste. Ja sitä on paljon. On syytä kullata ja estää rapautuminen.

Alkaa siis muistuttaa omaa puutarhaani ja kotiani, työhuonettani. Se on edistystä, jos olisivat veistokset vielä pellavakomposiittia, hajoavaa, ympäristölle turvallista klusteritaidetta. Eivät ole vieläkään lukeneet manifestiani Helsingissä. Maaseudulla kirjoitettu manifesti ei leviä Helsinkiin. Lukevat vain terroristien manifesteja Turusta. On se omituista joukkoa, jota kansa äänestää edustajikseen. Itsensä oloista ja näköistä. Sitä sopiikin sitten haukkua ja pitää vähä-älyisenä sekä hakien kaikki mahdolliset kuolemansynnit kuvauksiinsa. Mitä muuta se voisi olla demokratiassa ja sen syvässä kriisissä, instituutioiden ja puolueitten kriisissä. Paradigmainen muutos, maailmankuvat muuttanut, on juuri tällainen kokemuksenamme.

Ps
Iltasanomissa asiantuntijat pohtivat miten hoivata niitä kansalaisiamme jotka palaavat isis-terroristijärjestön koulutuksesta kotimaahan. Olisiko heille löydettävä sopiva polku, joka auttaisi heitä ettei terroristeista tulisi vielä pahempia terroristeja. Uskokaa tai älkää, tämä tarina on tosi, ei hölmöläistarinoitamme.

Olisiko niin että menestyäkseen tulevaisuuden Suomessa nuorten on hankittava täydennyskoulutus terroristijärjestöissä, ikään kuin oman aikamme poliittisessa liikkeessä, jolloin samalla avautuu ohituskaista myös työelämään ja muihin sellaisiin yhteiskuntaan sopeuttavaan, jonka ko. Isisin koulutusta vaille jääneet eivät voi saada. Ovat kovan elämän koulun käyneitä taistelijoitamme. Onko se ikään kuin oman aikamme uusi jäsenkirja, jolla menneinä vuosina on voinut ohittaa väitöskirjat ja kohota herrahississä ohi perinteiset ja turhat yhteiskuntaan kouluttavat instituutiomme menneen maailman kouluttajina ammatteihimme ja kansakunnalle hyödyllisiksi duunareiksi, isän ja äidin tehtävään sukupuolettomassa Suomessa. Jota vihreä liike vetää kohti upeaa auringon laskua. Vai tätäkö tässä on haettukin ja salaa valmisteltu jo jonkin aikaa? Omia joukkoja jotka koulutetaankin Marokossa? Eikös näitä vastaavia joukkoja ole aiemmin koulutettu Saksassa. Forssan Lehti nyt jakaa samaa propagandaa harva se päivä sivuillaan.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts