Päivän medioista ja populismista

Helsingin pormestariksi pyrkii liki vasemmistoliberaaleja, jos on uskominen Hesarin heille lähettämien kysymysten tulkintaa. Ehdokkaista kaikki naiset ovat näitä ja miehistä luonnollisesti vasemmiston ehdokas. Kokoomuksen ehdokas on liberaali, mutta oikealla ja perusuomaalisten niin ikään oikealla mutta konservatiivisena hakijana. Kristillisten ehdokas on joukon konservatiivisin ja hivenen vasemmalla.

Poliitikkoina kaikki ovat luonnollisesti populisteja. Joko oikealla tai vasemmalla populismiaan harrastaen. Kaikki eivät vain ole siinä yhtä taitavia ja lahjakkaita. Kömpelöt ovat ei populisteja median ja retoriikan vaativassa ympäristössä.

Lehden kolumnisti ja vaimonsa kanssa Trump kirjoilla vaurastuva Saska Saarikoski taiteilee koko ajan lapsuutensa maailman ja nykyisen ristiaallokossa. Nyt hän näkee Venäjän olevan kisan voittajan kiitos hyödyllisten idioottien, jotka ovat hänen tulkintanaan oikeistopopulisteja.

Siis näitä Rankassa, Saksassa, Hollannissa mutta myös Suomessa ja Ruotsissa, Yhdysvalloissa menestyviä. Kanadassa hän on liberaali ja Kiinassa ehkä kaikkein taitavin malttaen aina odottaa lännen jatkuvaan tulevia uusia vaaleja.

Saska Saarikosken isä naisystävineen oli aikanaan hyödyllinen idiootti Neuvostoliiton diktatuurille, jolloin hänhän sen tietää mistä on kyse ja kuinka siitä kirjoittamalla voi ansaita myös hieman ylimääräistä ja kertoa, kuinka vanha rakkaus ei ruostu vaikka kuinka pojasta polvi paranisi.

Helsingissä asuen ja kirjoja myyden, Hesariin kirjoittaen, syytä on kirjoittaa niitä lukeville naisille. Muuten bisnekset eivät oikein suju. Hyödyllisiä idiootteja kun löytyy myös sieltä ja juuri näitä Putin ja Trump käyttävät aseinaan hyökätessään medioittemme kimppuun. Hulluille jaettu puuro kun pysyy näin kaiken aikaa lämpimänä populistien keitoksissa vasemmalla.

Forssa Lehdessä entinen kansliapäällikkö kokeillee kepillä jäätä hänkin ja kirjoittaa samasta aiheesta. Rohkeus kuitenkin pettää ja juttu jää torsoksi. Lopussa hän jopa kiittelee, kuinka media oli hänelle armollinen ja siitä oli hänelle pikemminkin pelkkää apua. Forssan Lehti on ihan oikea paikka näille kirjoituksille.

Yle kun on joutunut naurun kohteeksi siinä missä koko amerikkalainen demokratia saati media vallankäyttäjänä. Se on surullista. Onneksi 40:en valovuoden päässä näyttäisi löytyvän maapallon tapaisia ekoplaneettoja useampiakin, jonne voimme seuraavaksi suunnata katseemme ja siirtää näitä hyödyllisiä idioottejamme.

Alue- ja kulttuuritutkimuksen professorin viran saanut kertoo mielipidesivuilla kuinka juridiikan asiantuntija Jaana Haapasalon kirjoitus ei ollut aivan kohdallaan akateemisia rekrytointeja kritisoidessaan. Virkoja ei siis täytetäkään pelkästään korruptoiden, vehkeillen ja hyvä veli -verkostojen avulla vaan mukana on myös muuta. Laji on vain niin vaikea, ettei sitä rekrytointina maallikko heti tajua olkoonkin, että on alan oikeusoppinut. Sen sijaan aluetieteilijä sen tuntee paremmin kiitellen samalla virastaan.

Filosofian maisteri Hanna Puhakka samassa lehdessä (HS 23.2) ei kuitenkaan ole samaa mieltä vaan kirjoittaa, kuinka ei ole oikein, että yhteiskunnan varoin ylläpidettäviä virkoja täytetään korruptoiden, meriselityksin, valintaprosessin mutkikkuudesta selitystä hakien, kun syynä on puoliso ja hänen työskentely samassa laitoksessa. Terveisiä sinne Jokiosiin ja MTT:n tutkijoille.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts