Paljon puhuva gallup

Pääministeripuolue (SDP) porskuttaa neljäntenä ja oppositiopuolueet keulilla, perussuomalaiset menee jo aivan omilla kannatusluvuillaan ja kymenluvuilla. Ero seuraavaan alkaa olla yhden hallituspuolueen kannatusluvut. Näilläkö aiotaan jatkaa vaalikausi? Edellinen kymmenen vuotta ja viiden pääministerin porukat tekivät kauheaa jälkeä nekin . Se oli menetetty vuosikymmen ja nyt tulossa toinen heti perään. Mikä näitä poliittisia liikkeitämme oikein riivaa? Kansa kun haluaa muutosta ja se näkyy gallupeissa, perussuomalaiset on pysyvä ilmiö, ei mikään protestipuolue tai populistinen liike. Se on oikeistokonservatiivinen ja hyvin kansallinen arvonsa, norminsa ja moraalinsa näkyvästi ja ujostelematta kertovat liike. Ei mikään keskustassa lymyilevä opportunistinen peluri. Sama näkyy vihreitten kohdalla. Se on selvästi vasemmistolainen, radikaali ja punavihreä liike. Hallituspuolueistamme nyt gallupin suurin mutta kaukana perussuomalaisista. Mutta selvästi suurempi kuin demarit ja keskusta. Vanha punamullan parivaljakko edustaa perinnepuolueitamme. Taustalla on vuosikymmen, joka oli meille surullinen, menetetty vuosikymmen. Kuka muistaa sen hallitukset ja pääministeri sekä heidän kohtalonsa?

Kuka muistaa mihin kaatui Vanhasen hallitus, tuppilautoihin ja morsiamiin. Entä sitä seurannut Kiviniemen hallitus? Muutaman kuukauden istunut. Kataisen sixpack lahosi kun porukka katosi Brysseliin ja sitä seurasi Stubbin hallitus. Se joka äänesti omat esityksensäkin nurin. Sipilän hallitus sai aikaan maakuntahallinnon ja soten. Sai aikaan draamaa, tragediaa ja komediaa. Erosi lopulta ja ainoa saavutus oli Immelmannit kohti presidentinlinnaa. Rinteen hallitus on nyt vuorossa ja jo 150 päivää kertoo, missä nyt mennään… Näin meni meillä vuosikymmen.. Finanssikriisistä se alkoi, taantumaan loppui, välillä oli pari vuotta jo pientä orastavaa nousua, ei toki hallituksen aikaansaamaa, mutta sitten romahti lopullisesti.. Rahat loppuivat ja velka alkoi taas kasvaa, uusi lama ja taantuma odottaa. Niinistö esittää presidenttinä turhautuen, välillä trumputismia seuraten, että hänen kausiaan voisi muuttaa kahdesta kuusivuotiskaudesta kolmeksi nelivuotiskaudeksi. Huumorimies kun on Sale ja Forssan entinen nimismieskin. Sekin virka lopetettiin turhakkeena.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts