Politiikkavakuutus – missä se viipyy?

Meillä on kaikki mahdolliset vakuutukset alkaen lapsista ja jatkuen vanhuuteen, olemme vakuutettuja syntymästä hautaan ja myös matkoillamme, kaikki omaisuutemme on vakuutettu ja ties minkä varalle. Matkamme ja terveytemme, kuolmammekin on vakuutettu ja potilasturvallisuus sairaalassa. Työ ja työttömyys, työkykymmekin ovat vakuutettuja mutta tärkein jostakin syystä  puuttuu. Ja sen mukana kaikki.

Meidän demokratiamme ja sen tärkein, puolueemme ja niiden äänestäminen, politiikan uskottavuus ja luottamus sekä siitä annettava turva ja takuus puuttuvat kokonaan.

Me emme luota tutkimustemme mukaan puolueisiimme, poliitikkojemme lupauksiin ja demokratiaan juuri lainkaan. Se on ymmärrettävää. Äänestyskopin ja poliitikon lupausten välillä takuu loppuu heti kun hillotolppa on hankittu, näin Soinin päivänä asiaa pohtien.

Kun sanktiot ja vakuutus puuttuvat, jotain hyvin keskeistä on jäänyt hoitamatta vakuutuksineen ja korvauksineen. Kaikki muu on jo politisoitukin ja vakuutettu, mutta ei tätä, demokraattisen kansalaisvaltion ydintä, äääntämme vaaliuurnaan.

Ei ihme että kansa ei siihen luota ja mediavalta runtelee vasemmalla mellastaen journalisteineen, muka äänestäjän puolta pitäen ja sen turvatenkin. Kuka sellaiseen luottaa ja uskoo ilman sanktioita, tiesi ja keskustalainen puolueensa ryhmyri ja taas oli pantava asialle ainut lahjomaton suomalainen virkamies.

Politiikkavakuutus olisi vakuutus siltä varalta että poliittinen liike ja puolue, poliittinen henkilö, alkaisi lipsua lupauksistaan.

 

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts