Presidentillinen puhe ei jättänyt varaa arvailuille

Jos joku vielä pohtii, missä nyt mennään, viimeistään presidentti Niinistön puhe avasi silmät. Jos ne eivät avaudu tästä, silloin eduskunta on väärä paikka vaativan tehtävän hoitajalle. Puhe kun oli viesti Suomesta myös muulle Euroopalle ja se on luettu tarkkaan. Nyt ei ole kyynisen valtapolitiikan aika. Eurooppa ei nyt kykene kuin enintäin tyydyttävään tulokseen. Oma tilanne on osattava nyt peilata tätä tosiasiaa vasten. Olemme itsemme jo riittävästi haukkuneet ja hakeneet huonon itsetuntomme pohjat. Omia arvoja ei kannata muille kaupitella, jos niistä ei ole mitään säällistä jäljellä.

Peräkammarin pojatkin saivat kyytiä kun presidentti avasi valtiopäivät. Vastaavaa en ole ennen kuullut ja kiittänyt kuulemaani. Kyyninen valtapolitiikka ja rikollisuus saivat osansa siinä missä kehnon itsetunnon kaivelijat.

Olemme itsemme perin juuri haukkuneet, totesi presidentti. Tuli mieleen takavuosien pelit Neuovostoliittoa vastaan jääkiekossa ja selostajan lausuma ”sekava tilanne Suomen maalilla”. Nyt siis rajoilla. 

Kun hyvään pyrkiminen  tuotaa pelkkää pahaa, silloin on hyväksyttävä tosiasiat, käytännön järki (common sense). Nyt pystytään Euroopassa vain tyydyttävään, muuhun emme kykene ja se on hyväksyttävä.

Euroopan arvot on sälytettävä ja Suomi pitäköön huolta omistaan. Viides kerta laiskanläksyjä sai sekin osansa. Nyt puhui valtion pääämies.Kiitos puheesta.  

  ”Jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.”

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts