Rötösherrajahdissa

Hesari (26.2) oli koonnut yliopistojen ja Suomen Akatemian rötöstelijöiden töitä kahden sivun verran. Sama määrä löytyi lääkäreittemme törkeitä rötöksiä työpaikkansa ulkopuolella. Sairaalassa niitä pyritään korvaamaan vakuutuksilla mutta sen ulkopuolella suoritetut raiskaukset, huumeiden salakuljetukset, törkeät liikennerikkomukset jne. ylittävät lehden mukaan moninkertaisesti työssä tehdyt rötöstelyt.

Vai mitä sanoisitte, jos omista urheilijoistamme Lahdessa puolensataa jäisi yllättäen kiinni huumeiden salakuljetuksesta tai anabolisten steroidien käytöstä, raiskauksista tai törkeistä, todella törkeistä ja myös tahallisista liikenteen vaarantamiseksi tarkoitetuista rötöksistä. Sellaista tapahtuu vaikkapa kun ajelet kaistoista piittaamatta ja yli 255 km tunnissa rajoitusalueella, jossa kortti menisi kuivamaan jo sadan kilometrinkin vauhdissa ja kyntämättä välillä pientareella.

Eikä sinulla tietysti sellaista ajopeliä olekaan, jolla ajetaan mittarissa liki 300 ja verestä löytyisi alkoholin lisäksi kymmentä eri päihdyttävää lääkeainetta. Mistä sinä sellaiset saisit tai edes tunnistaisit?

Menisikö usko koko urheiluun ja loppuisiko lajin rahoittaminen siihen? Miettisitkö toisenkin kerran, vietkö lapsesi ko. valmentajan hoiviin. Tai mitä mieltä olisit, jos kuulisit kuinka kaikki huiput valittaisiinkin näiden tyyppien kavereista ja koko ajan vilpillä ja korruptiolla lajia ylläpitäen. Loppuisiko laji siihen ja sellaiset mäkihyppääjät suljettaisiin laitoshoitoon. Ei Suomen Akatemian rahoittamiin vaan vankilamielisairaalan kautta operoiden.

Lue taas päivän (26.2) Hesari ja huomaat, ettei tämä kaikki pahuus ole vain huippu-urheilijoiden ja mattinykästen kirousta vaan kansallista luonnettamme ja mukana kulkee akateeminen kärki ja sen arvostetuimmat kansalaiset. Näitä ei vain ole aiemmin kirjattu ja välitetty medioissamme seurata. Enemmänkin on seurattu mitä pahaa populisti on tehnyt moittimalla muukalaisia rötöksistä tai viemällä murrosiäisenä poikajoukkona kirkosta viinit. Yksinkertaisia maalaismiehiä on helppo retuuttaa medioissamme.

Mitä näille rötöstelijöille voisi tehdä, akateemisille? Kiintoisaa oli se, että samana päivänä Forssan Lehti (26.2) otti ja julkaisi aihetta käsitelevän artikkelini. Lämmin kiitos siitä ja samalla tunnustus lukea Forssassa toimittajien tapaan myös maan päälehteä, maan päälehdessä maailman medioita ja Donald Trumpille rohkeaa tekoa estää omia jenkkimedioita käyttämästä sellaista valtaa, joka kuuluu demokraattisesti valituille edustajillemme.

Valvoa voi ja kuuluukin, olla vallan vahtikoirana, mutta myös eliitin rötökset silloin paljastaen. Silloinkin, kun nämä eivät ole populisteiksi haukuttuja konservatiiveja ja pelkäävät Ranskassa Le Pennin voittoa, mutta jäävät itse kiinni miljoonien kavalluksista.

Mitä pelättävää medioillamme on kansan tahdon toteutumisessa vaaleissamme, ”populan”, kansan voittaessa? Nämä eliitin edustajat kun vaikuttavat korruptoiduilta ja käyttävät asemaansa törkeitten rikosten suojeluun. Mitä suurempi herra sitä suurempi sika.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts