Suljettu Vatikaani

Siteeraan Oikeusministeriön julkaisua: ”Demokratian ala on myös kaventunut lisääntyneen ylikansallisen päätöksenteon myötä. Kansallisvaltioiden sisällä vaaleilla valitut päätöksentekijät eivät loppujen lopuksi vastaakaan päätöksistä, vaan monet päätökset syntyvät ylikansallisten instituutioiden puitteissa käydyissä hallitustenvälisissä neuvotteluissa. Koska hallitustenväliset neuvottelut eivät voi olla läpinäkyviä ja ne tarjoavat hallituksille myös mahdollisuuksia poliittisen vastuun välttämiseen, demokraattinen tilivelvollisuus ei voi kovinkaan hyvin toteutua ylikansallisessa päätöksenteossa.”

Kun Bill Gates, Stalin tai Hitler käyttävät valtaa, ovat sen itselleen hankkineet, miten me pääsemme heistä EROON halutessamme?

Kun kylätoimikunta ja yhteisö halutaan vaihtaa, kunnan valtuusto tai maakuntavaltuusto, eduskuntamme, me äänestämme.

Mutta miten menetellä kun direktiivejä laativat virkamiehet olisi erotettava Brysselissä? Miten se mahtais onnistua? Vaikka he vaikuttavat a) lähiyhteisöön b) paikallisyhteisöön ja c) maakuntason yhdyskuntaamme sekä d) koko kansanvaltaiseen lainsäädäntöömme joka päivä.

Miten me voimme päästä näistä tyypeistä eroon?
Ei mitenkään. Paitsi tavalla jota britit käyttivät. Se on rankka tapa. Eikö löydy muuta?
Näinkö kevytkenkäinen ja kehno on EU:n demokratiataju ja kyky oivaltaa miksi kansanvalta on muutakin kuin populismia ja tyhmien ihmisten touhua.

Jos he toimivat tyhmästi, he vastaavat siitä itse ja kärsivät sen nahoissaan. He tämän maailman pitävät pyörimässä ja tunteen siitä, että herrana on hyvä olla tai että valta sokaisee, täydellinen täydellisesti. Kun sokeus on täydellistä, britit ottavat ja hakevat oman tiensä. Islannissa tämä yhteisöllinen valta ymmärretään ja Suomessakin vielä kohtuullisesti. Mutta miten on Saksassa, Ranskassa, Espanjassa ja Yhydsvalloissa, Venäjällä?

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts