Suomalaista lottoarvontaa eläkkeillä

Wikipedia: Pekka Juhani Vauramo[1] (s. 16. toukokuuta 1957 Pieksämäki)[2] on suomalainen yritysjohtaja. Hän on toiminut Finnairin toimitusjohtajana 1. kesäkuuta 2013 alkaen. Vuosina 2007–2013 Vauramo työskenteli Cargotecin palveluksessa ja sitä ennen Sandvikissa 1985–2007.[3]
Vauramo valmistui kaivosalan diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta 1982.[2]
Vauramo asui Hongkongissa vuodesta 2010 työskennellen Cargotecin MacGregor-liiketoiminta-alueen operatiivisena johtajana.[3][4] Hänet valittiin Finnairin johtoon edeltäjänsä Mika Vehviläisen siirryttyä maaliskuussa 2013 Cargotecin toimitusjohtajaksi.[5]
Vauramo on Glasgon Oy:n hallituksen jäsen vuodesta 2011 ja Boliden Groupin hallituksen jäsen vuodesta 2016.[3]

Perusinsinööri Pieksämäeltä. Syntynyt liki samana vuonna, jolloin siellä perustettiin Veikko Vennamon Pientalonpoikain puolue ry, tuleva SMP ja nykyinen Perussuomalaiset.
Ei mitään poikkeavaa ja palveluaika Finnairilla todella vaatimaton. Muutama hassu vuosi.

Wikipedian mukaan. Mistä nämä tuhatkertaiset pieksämäkeläisen insinöörin ihmeet ovat syntyneet ja lähtöisin? Onko mukana nyt jokin pilkkuvirhe vai mistä näitä tuhatkertaisia korvauksia oikein maksetaan?? Täytyyhän siinä olla jokin objektiivinen syykin, joka näkyy jo ulospäin, kun mies kävelee Pieksämäellä vastaan ja varmaan havaittiin jo kouluaikanakin?

Olisiko alan professoreiden syytä pohtia nyt mistä syntyvät tällaiset tuhat kertaa paremmat ihmiset Pieksämäellä? Onko ympäristössä jotain tyysti poikkeavaa, onko pohjaveden laatu tutkittu?

Meillä on talouseliitti joka elää aivan omaa elämäänsä. Ja sinä ja minä omaamme. Me vain kadehdimme heitä. Olemme lahjattomampia, huonommin koulutettuja, teemme lyhyempää työpäivää, suoritteet ovat olleet kovin vaatimattomia, yli tuhat kertaa vaatimattomampia kuin hänellä.

Muu puhe on populistista pulinaa, kateellisten ihmisten elämää, eivät tunne tätä eliitin kantamaa VASTUUTA. Mutta entäpä jos.. mietitäänpä uudelleen näitä suoritteita, vastuuta ja työpäiviä.. tehtyjä todellisia työpäiviä ja suoritteita, koulutusta ja vastuuta.

Entinen omistajaohjausministeri, kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.) ihmettelee valtion lentoyhtiö Finnairin toimitusjohtajan lisäeläkesotkua. Julkisuudessa on puitu sitä, onko toimitusjohtaja Pekka Vauramon saama 130 000 euron lisäeläke vastoin valtion omistajapoliittisia linjauksia.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) pyysi eläkkeestä selvityksiä ja sanoi maanantaina, että saadut selvitykset ovat ristiriidassa keskenään, minkä johdosta asiaa puidaan kokouksessa pikapuoliin. Lintilää ennen omistajaohjauksesta vastasi pääministeri Juha Sipilä (kesk.), joka kommentoi myöhään illalla STT:lle, että lisäeläke on vastoin valtion omistajapoliittisia linjauksia.

– Minua ei asiasta vastaavana ministerinä informoitu omistajaohjausosaston puolelta ennen yhtiön hallituksen päätöksentekoa. Lisäeläkkeiden käyttäminen on vastoin valtion omistajapoliittisia linjauksia, joka on ollut myös yhtiön tiedossa päätöstä tehtäessä. Tämän olisin tuonut selkeästi esille, mikäli vastuuministerille asia olisi tuotu tiedoksi ja kantaa kysytty. Juridisesti asiassa päätösvalta on yhtiön hallituksella, mutta päätös on selkeästi vastoin pääomistajan kantaa, Sipilä sanoi STT:lle toimittamassaan lausunnossa.

Paatero on hämmentynyt jupakasta ja katsoo tilanteen herättävän monia kysymyksiä.
– Miten on ylipäänsä mahdollista, että ministeri Lintilä joutuu peräämään selvitystä toisen keskustaministerin aikaisista päätöksistä? Kuulostaa oudolta, jos pääministeri ei omistajaohjauksesta vastuullisena ministerinä ole tiennyt, mitä esityksiä yhtiöiden hallituksissa tehdään, Paatero sanoo tiedotteessa.

Entäpä jos sinä, joka saat eläkettä nopi 10 % nyt kerrotusta lisäeläkkeestä, pyytäisit itsellesi eläkelisää, joka olisi tuhat kertaa pienempi kuin oheisessa esimerkissä? Siis kolme nollaa pois. Ei onnistu. Se kun uhkaisi maan talouden vakauttamista ja velanoton hoitoa. Tuleville polville ei voi jättää sinun velkojasi. Näin vastaisi valtiovarainministeri.

Olet tuhat kertaa kehnompi eläkkeesi hankkija ja pulinat pois. Jos tämä tuntuu sinusta jotenkin kohtuuttomalta, et ymmärrä kansantaloutta, makrotaloutta, mikrotaloutta ehkä hivenen, mutta sitäkin vain rajallisesti vähäisellä koulutuksellasi. Parempi kun et lähde populistiseen pulinaan mukaan. Et ole syntynyt SMP:n syntysijoilla, etkä tunne edes Pekka Vennamoa. Et ymmärrä eliitin elämää.

Se on rankkaa puuhaa syntyä Pieksämäellä tai Siilinjärvellä takavuosien pääministeriksi. Olisit syntynyt edes Kuopion liepeillä Paavo Lipposen tapaan rehelliseksi savolaiseksi tai Kekkosen kotipitäjässä Lepikon torpassa Pielavedellä. Näitä tuhat kertaa sinua parempia ihmisiä kun syntyy etenkin köyhissä oloissa, mutta joskus myös erityisen vauraissa ja valikoimatta, ikään kuin lottoarvonnassa.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts