Tärkein puhe jäi analysoimatta vappuna 2019

Tärkein jäi taas toimittajalta kirjoittamatta. Mitä Jussi Halla-aho oikein sanoikaan? Nykyinen järjestelmä vie pohjan vaalien tulokselta ja kansan tahdolta.

Palapelin paloista saa myös hävinneiden hallituksen. Enemmistö syntyy myös ilman demareitakin. Riittää kun sanoo saaneensa torjuntavoiton vaikka tulos on kehnoin puolueen historiassa. Nyt monen puolueen samaan aikaan. Myös ja etenkin demareitten tulos.

Ja syynä oli äänten siirtymä perussuomalaisille. Miten sen voisi sivuuttaa ja kertoa, kuinka edellisen hallituksen arvopohjaltaan hyväksytty puolue, sininen unelma, ei saanut yhden yhtä kansanedustajaa ja samalla tehtiin historiaa. Kuusi ministeriä potkittiin ulos myös eduskunnastamme. Ne arvopohjaltaan oikeat ja mukana yksi keskustalainenkin.

Ja kansa siis äänesti väärin. Näitä arvopohjaltaan sopimattomia tapauksia, perussuomalaisia.

Rinne edellyttää että perussomalaisten on tultava sinisten linjoille ennen kuin paikka Audin takapenkillä avautuu. Sinisten paikka kun on avoinna politiikan kentällä ja pelissä.

Noinko Rinne pelkää aidosti äänestäjien jättäneen vanhat puolueensa olettaen nykyisen perussuomalaisen puolueen pysyvän linjassaan, toisin kuin Timo Soinin vetämän sinisen unelman? Olisiko sinipuna mallina uskottava höystettynä pienpuolueillamme?

Vai onko kansan käsi kärttyisä ja maalaisliitto-keskustan tapaan demareitten kohtalo olisi jäädä muistojen yöhön kokoomuksen halatessa sen hengiltä ja vihreiden kerätessä sen mitä perussuomalaisilta ehkä jäisi yli?

Jussi Halla-aholla ei ole nyt mitään hoppua. Aika on hänen puolellaan. Ei Rinteen. Ei ole helppoa Rinteellä jaella rahoja eläkeläisille ja pitää huutokauppaa tyyliin ”halvalla menee”.

Tuskin kokoomus sellaiseen kilpailuun lähtee mukaan. Perussuomalaisiin on jo nyt siirtynyt merkittävä joukko porvareita. Joku professori puhuukin jo puolueesta nimellä ”perusporvarit”.

Pää avautui vaaleissamme myös kokoomuksen ja vihreitten äänestysalueilla Helsingissä. Kohta meillä on vain yksi todella suuri puolue..

Kortit on jaettu ja Jussi Halla-aholla on parhaat joilla pelata tai olla pelaamatta. Kansan käsi voi olla myös karttuisa.

Mediamme ei voi sekään luopua kaikista lukijoistaan, ilmoitustuloistaan ja mainosrahoistaan. Tosiasiat ovat kylmää kyytiä sielläkin. Yrittäjät ovat perussomalaisiin tyytyväisiä.

Punavihreä aalto ei siellä paljoa lämmitä päätoimittajan pallilla istuen ja toimittajan porvarin taskussa. Sokea Reettakin näkee missä nyt mennään ja millaista hallitusta Rinne on Mooseksen perillisille hakemassa. Se on kylmää kyytiä, mietti sitä miten tahansa.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts