Tieteellinen maailmankuva perustaksi

Autossa istuessa kuuntelemme radiota. Iskelmäradio jakoi tietoa E-pillereistä eli hormoneista ja niiden merkityksestä naisilla haettaessa sopivaa miesehdokasta isäksi lapsille. Se nimittäin, tutkimusten mukaan, vaihtuu reippaasti lopetettaessa E-pillereiden käyttö. Siinä vaiheessa myös usein mies vaihtuu.

E-pillereitä syötäessä haetaan miestä, joka muistuttaa eniten omaa itseä. Sen sijaan, kun pillereiden käyttö lopetetaan, maku muuttuu. Haetaan geenejä, jotka ovat mahdollisimman erilaiset kuin omat. Halutaan siis lapsia, joissa myös geenit ovat jotain muuta kuin mitä omat edustavat. Haetaan vaihtelua perimään. Se on miljoonien vuosien tuotetta eikä oman aikamme ilmiö ensinkään.

Iän myötä testosteroni pitoisuus laskee etenkin miehillä. Naisilla usein lisääntyy. Lasten myötä tapahtuu myös muutoksia. Jos E-pillerit otetaan taas käyttöön miehen maku muuttuu sekin. Tulee eroja. Ihan turhia ja tietämättä miksi. On manipuloitu omaa kemiaa, hormonejamme. Lääkkeet tekevät sitä niin ikään. Harvoin lääkäri siitä huomauttaa. Ei ole joko aikaa tai koulutusta. Ihmisen kemia ja sähkön kulku on mutkikas koneisto manipuloitavaksi. Yhden asian muuttaminen muuttaa samaan aikaan kymmeniä muita. Tarvitaan siis suuria määriä havaintoja ja miljoonia muuttujia, mega-aineistojamme sekä tietokoneitamme.

Pillerittömät naiset hakevat taas edelleen miestä, joka muistuttaa omia lapsia. Testosteronitason laskusta miehellä on tähän suotuisa vaikutus. Ikä hoitaa sen asteittain. Suhde syvenee, lapsia syntyy lisää. Onni on hormonien leikissä ja biologisesti järkevässä geneettisessä valinnassa ilman keinotekoisia hormonimuutoksia. Luonto on hoitanut asia näin, eikä miehet synnytä enää lapsia. Siihen miehet ovat biologisesti kyvyttömiä. Näin tiede väittää. Media voi hankkia otsikkoja ja myydä roskaa. Jokainen päivä on uuden hupsutuksen aihe lööpeissämme. Sellaiseen on otettava etäisyyttä.

Tiede ja geneettinen perimämme ei vaihdu päivittäin.

Miljoonien vuosien aikana syntyneet geneettiset, kemialliset ja sähköiset ilmiöt jatkaa sukua ja hankkia siihen partneri eivät muutu hetkessä ja mediayhteiskunnan tuotteena. Voi olla että tiede on väärässä omalla kohdallamme, mutta siihen me uskomme kun sateliitteja seuraamme ja matkaamme lentokoneessa, laivassa, avaamme tietokoneemme. Laivatkaan eivät seilaa onnella. Se aika oli ja meni.

Sopeudu tiedeyhteiskunnan armottomiin lakeihimme. Se tekee elämästä helpompaa, onnellista. Se on sivistysyhteiskunnan ja sivilisaation tuotetta, maailman onnellisin valtio ja sen maailmankuva on tieteeseen nojaava sivilisaatiomme.

Harvoin elämämme sitä kuitenkaan on, tieteen kaltaista toimintaa. Teemme liki 100 000 päätöstä päivittäin ja usein ilman rationaalista pohdintaa, kaoottisesti. Sen sijaan muodikkaat ilmiöt, joihin usein voi vaikuttaa vaikkapa päihteillä, lääkkeillä, hormoneilla, kevään tulolla ja auringolla, elämäntapa muutoksilla ja etenkin käyttämällä koko kemiallisen järjestelmän sotkevia huumeita, ohjaavat joskus kaikkia päätöksiämme. Syntyy kaoottinen ja hallitsematon tapa elää ja vanheta.

Oikein hyvää keväistä päivää. Jatkan luennointia vaihtaen aihetta, jonka uskon osaavani väitöskirjaansa valmistelevien nuorten parissa. Innovaatiopolitiikassa ja väitöskirjan teossa yhteistä on rohkeus hakea sellaista, joka tuo jotain uutta tieteen kenttään ja aiemmin ymmärtämämme maailman kokemiseen aistiemme avulla ja pyrkien loogiseen, rationaaliseen ajatteluun samalla. Moni nuori opiskelun alussa vaihtaa alaa, käyttää päihteitä, ja alkaa vaikkapa kirjailijaksi tai toimittajaksi, poliitikoksi. Onnea matkaan. Heitä tarvitaan. Mutta ei tieteessä. Sinne ei pidä oppejaan tyrkyttää ja leikata rahoituksesta, lomauttaa professorejamme.

Huumeet ja päihteet eivät avaa loogista ja rationaalista elämää mutta tuhoavat pysyvästi aivojen niitä osia, joita tulisi koko ajan kyetä kehittämään ja käyttämään itsenäisesti. Filosofian perusteet, alkaen Aristoteleesta ja Platonista, on hyvä osata nekin ja jatkaa omaan aikaamme, jossa mukana on jo välineet, välineellinen tiede ja valtava määrä aineistoja, joita käyttää kiitos poikkitieteisen tavan integroida mega-aineistojamme.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts