Tieteen popularisointia – populisimia

Rasisimi ei tarkoita vain ihonväriä vaan myös ikää, sukupuolta, mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Rasistinen ihminen vierastaa kaikkea hänen mielestään vierasta ja sellaista voi olla myös kieli, koulutus, ammatti, väärät värit ja muoti, pukeutuminen, ulkonäkö ylipäätään, mielipiteet, ammatti, tiedot ja taidot, kaikki maan ja taivaan väliltä ja etenkin taivaan ja siten myös uskonto, maailmankuva arvot ja normit, elämä itse.

Rasisimi on yhtä vanha ilmiö kuin ihminen itse ja hänen tapansa vertailla itseään muihin ihmisiin. Todeta itsensä ainoaksi oikeaksi painokseksi. Thats life. Harvaan asutussa maassa kaikki ulkopuolinen oli omaksi koetulla reviirillä vierasta ja pois pyyhittävää.

Venäjä on harvaan asuttua Siperiaa ja sieltä löytyy suomalaisten sukulaisia. Kun kuuluu kutsu sotaan, silloin se kutsu on kuin musiikkia korville. Putinille tämä on kerrottu jo KGB:n koulutuksessa ensimmäisellä oppitunnilla. Jos ei ole jossain sotaa ei ole kohta myöskään rauhaa rajoilla. Maa ottaa ja hajoaa.

Rasistinen ihminen kun käy lopulta itsensä kimppuun. Itsemurhaluvut ovat korkeita kuten nyt Siperiassa ja Suomessa. Kommunismi ja sosialismin ideologiat levisivät juuri näillä alueilla ja kaatuivat siellä missä ihmisiä oli vähänkin enemmän ja joutuivat kilpailemaan keskenään. Sietämään sitä ja toisiaan. Kapitalismi eri muodoissaan kukoisti. Rautatiekin rakennettiin yhdessä. Opittiin vankilassa. Se oli kova kouluttaja.

Ja sitten tuli netti ja tekoäly. Reaaliaikainen ja ajaton sekä paikaton maailma ja maailmankuva muuttui. Sitä kutsutaan paradigmaiseksi muutokseksi. Näin tiedettä tuli popularisoida. Tehdä ymmärrettäväksi. Uusi innovaation suuri aalto sitten rautateiden rakentamisen. Vankiloiden korkeakoulun. Kyllä Siperia opettaa sanottiin Suomessakin.

Leinin oli populisti ja oikoi mutkat suoriksi. Karl Marx oppeineen oli pantava kansakoulun tunnille rinnan uskonnon opetuksen kanssa. Lukekaapa virolaisten lasten kasankoulun vihkosia ja opettajan oppeja kommunismista niin oivallatte miksi Putin ja ortodoksi pappi ovat samaa mieltä kaikesta. Ja luterilainen pappi joutuu lähtemään maan pakoon.

Ei mene opit yksiin. Maallinen valta oppeineen ja hengellinen valta oppeineen. Sitä kutsutaan digotomiaksi. Tänään vain kolikolla on kolme puolta ja se on sitten vaikea oppi se paradigmaisena ja maailmankuvat vaihtaneena, hoistorian ja tulevaisuuden samaan pisteeseen kuvaten ja vielä maantieteessä kartankin kadottaen.

Se on sitten vaikea oppi tekoälyn algoritmeineen. Sen kanssa ei auta vaaleihin lähteä. Ei tule ääniä Hämeenlinnasta, Lahdesta tai Forssasta. Hämäläinen kansa on äimän käkenä ja pohjalainen on samaa sukua. Savolainen sen sijaan pysähtyy pohtimaan. ”Suattaapi olla niinniin, vuan suattaapi olla toisinnii”.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts