Titaanien ottelu alkaa – avustajat pois kehästä

Tänään on sitten kaiken maailman kulkuetta ja joutoväkeä tien päällä sauvakävelemässä aatteensa puolesta tai sitä vastaan. Muuta kättä pitempää ei saisi olla mukana. Siinä kun ei ole järjen häivääkään että ihminen ei edes tiedä miksi on mukana ja kenen joukoissa siellä nyt seisoo, kenen lippua kantaa. Kunhan nyt jossain porukoissa itseään ulkoiluttaa.

Suomalainen liikennekaari sen sijaan eteni ja digitalisaatio sen mukana. Osuuspankin johto kiittelee siitä hallitusta siinä missä kaikesta muustakin sen saamista tuloksista. Perussuomalaiset saivat erityiskiitoksen, ei päinvastoin kuten MTV:n vasemman laidan toimittaja ehti päästää sammakoita suustaan. Se joka valehtelee ensin edustaa valemediaa ja se on vahvoilla nykyisin. Kukapa niitä sitten myöhemmin oikoisi. Tästä on kyse kun Yhdysvalloissa täytetään presidentin virkaa. Se on emotionaalinen ilmiö josta järki on kaukana mutta ei kokonaan kateissa sekään.

Enemmän on tullut tulosta kuin edellisiltä hallituksilta koko niiden nelivuotisen kauden aikana, kiittelee Osuuspankin pääjohtaja, joka jotain ymmärtääkin muutakin kuin emotionaalista puppua. Nyt ovat liikkeellä kovan luokan tekijät. Ja siksihän sieltä vaalista jytkyä myös haettiin.

Toinen iso asia on maanantaina alkava väittely Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden välillä. Nyt populaarikulttuurin ja populismin sekä median ymmärtävät ihmiset arvioivat kuka voittaa ja millaisin keinoin. Siinäkin arviot tulevat nyt asiantuntijoilta ja alan tutkijoilta. Draaman rajat ja pelin kuviot ovat toista kuin jääkiekossa tai lentopallossa, jalkapalloa pelaten.

On tulossa kaikkien aikojen spektaakkeli. Vastakkain kun ei ole mies ja nainen , ei demokraatit ja republikaanit vaan pikemminkin ihmisen oikea ja vasen aivopuolisko, kyky hallita itseään ja teatraalinen tila sekä suoran lähetyksen paineet. Tähän on panostettu medioissa paljon molempien ehdokkaiden kohdalla ja todella suurella rahalla sekä ammattitaidolla.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts