Turvallisuus – sisäinen ja ulkoinen – on toki poliittinen kysymys

Pääministeri Sipilä järjesti kokouksen, jonka päätteeksi kaikki eduskuntapuolueet, mukaan lukien siniset, antoivat yhteisen julkilausuman kaikkea vihapuhetta ja terrorismia vastaan.
Näin kirjoittaa US juuri hetki takaperin:

Heti torstain kyselytunnilla Sipilä ojensi perussuomalaisten Laura Huhtasaarta liittyen keskiviikon palaveriin. Huhtasaari piti islamia ja muslimien laajamittaista maahanmuuttoa kritisoivan puheenvuoron, jossa hän sanoi perussuomalaisten tuomitsevan terroristien vihapuheen suomalaisia kohtaan. Sipilä huomautti näkemyksen yksilaitaisuudesta ja muistutti, että yhteisessä palaverissa päätettiin tuomita kaikki vihapuhe.

Nyt perussuomalaiset pitää äärimmäisen tärkeänä käydä avointa keskustelua sisäisestä turvallisuudesta.

–Mielestämme eduskunnassa tulisi käydä kansanedustajien kesken julkinen keskustelu, jotta niin kansanedustajilla kuin kansalaisilla on tieto poliittisista toimista ja päätöksistä, joiden tavoitteena on parantaa Suomen sisäistä turvallisuutta.

Pääministerin keskiviikkona 6.9. pitämä keskustelutilaisuus oli salainen eikä mielestämme lainkaan riittävä tarpeeseen nähden, todetaan perussuomalaisten tiedotteessa.

Sipilän kokouksessa Turun terroristihyökkäyksen jälkeisistä toimista ja Suomen turvallisuudesta olivat paikalla poliittisten päättäjien lisäksi ministeriöiden ja poliisivoimien edustukset.

–Ottaen huomioon Turun tapahtumien vaikutuksen suomalaisten yleiseen turvallisuudentunteeseen, olisi Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mielestä syytä järjestää eduskunnassa julkinen ajankohtaiskeskustelu maamme sisäisestä turvallisuudesta. Kansalaisten keskuudessa vallitsee epätietoisuus toimista, joihin hallitus ja poliittiset päättäjät ovat ryhtyneet, aloitteessa todetaan.

–Hallituksen sisälläkin näyttää olevan erilaisia käsityksiä siitä, miten asioita aiotaan käytännössä turvallisuuden näkökulmasta parantaa.

Aloitteen on allekirjoittanut eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Turhemmastakin ovat Eduskunnassa suutansa pieksäneet. Pitäisikö tästä, sisäisestä turvallisuudesta, nyt sitten vaieta kun näitä erilaisia käsityksiä näyttää olevan. Paraneeko ne sillä että ne kielletään ja niistä yritetään vaieta. Eikö juuri se ole pahinta ja eikö pääministeri ole pyrkinyt ennenkin vaientamaan myös mediamme, Yleisradion. Ettei vaan olisi…

Mistä mahtoikaan syntyä tämä Perussuomalaisen puolueen jakautuminen kahtia.. olikohan siinä jonkun sormet pelissä? Ei kai vaan joku tehnyt Naantalin risteyksessä jo toista lentoharjoitusta. Noinkohan se olisi ollut tarpeen ja asia oli ennakkoon sovittu, molemmissa lennoissa.. Ettei vaan nyt käytäisi jo poliittista peliä ja presidenttipeliämme. Sisäinen ja ulkoinen turvallisuus ovat luonnollisesti poliittisia kysymyksiä. Ovat aina olleet.

Gallupit näyttävät hallitukselle, etenkin keskustalle mutta myös oppositiossa demareille, jyrkkää miinusta ja Perussuomalaisten kannatus toisi jo nykyisellään uusia eduskuntapaikkoja siinä missä loikkareiden kannatus laskee olemattomasta vielä olemattomampaan. On ymmärrettävää, että juuri nämä salkut alkavat kuumottaa kantajiensa käsissä, kun koko hallituksen kannatus on jossain 35 prosentin tuntumassa. Eihän siinä auttaisi enää edes demareitten antama tukikaan.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts