Uhrilampaat

Nyt se sitten tiedetään mikä meitä odottaa. Sininen tulevaisuus. Kun puolue on ensin rekisteröity, vasta sen jälkeen ohjelmassa on sopia kokoomuksen ja keskustan kanssa, jahka puolue kelpaa hallitukseen. Siis tähän Sipilä hallitukseen numero kaksi.

Tämähän ”sininen tulevaisuus” on ihan uusi puolue ja poikkeaa sinivalkoisesta, siitä perusuomalaisesta tulevaisuudesta, josta myös Jukka Kuoppamäki meille lauloi yhdessä, ei toki erikseen.

Sininen ja valkoinen, värit ovat vapauden.. Kun toinen väri puuttuu, jää vain siniset silmät ja sininen taivas. Sinisilmäisiksi kuviteltu kansa ja äänestäjät. Missä ovat valkoiset hanget ja yöt kesien, valkoiset lampaat, pilvet nuo taivaan sinisen? Ettei vaan joutuneet susien saaliiksi ja kavaltajan pelin politiikan uhriksi, Juudan tapaan kolikoilla ostetun elämän hylkiöiksi ja suudelmalla petetyiksi?

Koska tämä tarina opitaan suomalaisen politiikan ja maailmankuvan pakanallisessa menneisyydessä tyrkyttämättä sinne vanhakatolisia tai -laestadiolaisia tulkintoja. Eikös nämä kerran ja Lutherin toimesta puhdistettu? Agricola kääntänyt Raamattumme ja harhaopit hylätty, arkaainen pakanaopin ”mimesis” osoitettu vaaralliseksi opiksi myös ranskalaisen Rene Girardin oppina. Ihmistieteiden Darwiniksi nimetyn akateemikon oivalluksina.

Siinä kahden henkilön (ryhmän) kilpailu samasta kohteesta synnyttää riidan, jossa kilpailijat saattavat tuhota toisensa, sillä kilpailun kohde ei ole yhtä tärkeä kuin itsen ja toisen välinen arvovaltakiista. Kollektiivisella tasolla tilanne on tuttu vaikkapa terrorismista tai Israelin ja Palestiinan suhteesta.

Kiusaamiskulttuuri ja sana ”syntipukki” paljastaa, kuinka konflikteja ei voi kanavoida hakien koko ajan sijaisuhreja. Se on pakanallista menoa. Ja nyt mentiin jo niin syvälle riidassa, ettei sellaista tunneta maassamme vuosisatoihin. Otettiin käyttöön pakanauskonnot, joilla korvattiin yhteisörauha suomalaisen parlamentarismin pelastajaksi. Huonosti oli Raamattu luettu ja ymmärretty.

Perussuomalaisista irtautuneet Uusi vaihtoehto –eduskuntaryhmän jäsenet ovat perustaneet Sininen tulevaisuus –nimisen yhdistyksen.
– Viime viikolla Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneet 20 kansanedustajaa ovat perustaneet Sininen tulevaisuus -yhdistyksen, joka viedään lähiaikoina puoluerekisteriin. Kannattajakorttien kerääminen alkaa pian, Simon Elon johtama ryhmä kertoo tiedotteessaan.
Tiedotteen mukaan Sininen tulevaisuus -puolueen ”tehtävänä on toimia Suomen muutosvoimana hyvinvoinnin, oikeudenmukaisuuden ja turvallisuuden saavuttamiseksi”.
– Tavoitteenamme on, että jokaisella yksilöllä yli sukupolvien on tasa-arvoiset mahdollisuudet kehittää itseään, ympäristöään ja yhteiskuntaa. Tulemme olemaan puolue joka esittää selkeitä ja ennakkoluulottomia vastauksia ja uudistaa Suomea jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen. Uskomme, että valtioiden tulee olla itsenäisiä toimijoita kansainvälisessä maailmassa. Kunnioitamme ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta, ryhmä kertoo.
Liikkeen nimi kuvastaa vakautta, rauhaa, uudistusmielisyyttä, tuloksellisuutta ja isänmaallisuutta. Ruotsinkielinen nimi on Blå Framtiden ja englanninkielinen Blue

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts