Vaalien jälkeinen aamu

Valistunut kansa jätti aluevaalit väliin kuten odottaa sopi. Samoin käy kun mediakratia meuhaa Brysseliin edustajiamme. Siinä tulee Kekkosen ajat mieleen.

Kansa muisti Kekkosen ajat ja jätti aluevaalit väliin kuten jättää eurovaalitkin. Ei kansa tyhmää ole. Ei täysijärkisiä ihmisiä voi koko ajan pettää, kun muistissa on kylmän sodan ajat ja Kekkosen tapa käyttää valtaansa yhden puolueen avulla.

Kanta-Hämeessä valtuustoon valittiin valtaosa Hämeenlinnasta ja Forssasta sekä Riihimäeltä 7, Tammelasta, Humppilasta, Ypäjältä jne. 0 edustajaa. Onnea matkaan lounaishämäläiset. Kunnille jäi sitten käteen vaakunan kiillottajan tehtävät. En käynyt vaaleissa ja perustelin juuri tällä ODOTETULLA tuloksella sekä tavalla kepulaiseen tapaan lopettaa maaseudun kitinät…

Tammelahan tunnetaan kylien kuntana ja Jokioinen LUKE:n kotipaikkana. Ei sellaiset kunnat kaipaa muuta kuin Hämeenlinnan tai Lahden kautta jaettavaa sosiaaliapua. Kun ei kuntien yhteistyö muuten onnistunut niin nyt sitten ei enää muuta duunia olekaan kylien talkootyön rinnalla. On palattu kauas menneisyyteen. Sosiaalinen pääoma on otettava käyttöön ja vanhat mallit Tammelassa. Kesäinen näytelmä muutettava arjen todellisuudeksi.

Herrojen EVA esitti kymmentä osavaltiota Sveitsin mallin mukaan ja näille verotuksen lisäksi mahdollisuus erikoistua eikä jäädä roikkumaan hirressä maakuntakaupungin armoilla.

Ahvenanmaa on köyhänä saarimaakuntana tai osavaltiona menestynyt ihan kohtuullisesti. Tämä nyt käytetty malli oli kaikista malleista se kehnoin. Se selitti myös miksi yli puolet täysijärkisistä suomalaisista jätti vaalit väliin. Niin kuuluikin tehdä. Helsingin rinnalla. Kuntavaalit ovat nyt turhake sekin ja eurovaaleissa käy vain kokoomuslaiset. Näin demokratia ja puoluelaitos rapautettiin hetkessä. Keskustan kyky näytellä opportunistina sekä liberaalia Brysselissä että konservatiivia maaseudulla Suomessa sokaisi politiikkaa seuraamattomat ja politiikkaa tuntemattomat.

Taustalla oli media, joka vanhalta Kekkosen ajan muistiltaan alkoi toimia nyt vallan vahtikoiran sijaan tolkuttomana vallankäyttäjänä. Siinä ei kansalle jäänyt mitään. Tuli on hyvä renki mutta hirvittävän huono isäntä. Mediakratia syntyi rinnan sosiaalisen median kanssa Suomessa, jossa demokratiaa ei ehditty ikinä edes opiskella. Vai oliko meillä Kekkosen aikaan demokratiaa muilla kuin maalaisliittolaisilla ja Tehtaankadulla vierailleilla? Mediat valehteli koko ajan ja me uskoimme kaiken. Kari Suomalainen pilkkasi elämäämme ja yritti sitä keventää. Kuka keventää nyt suomalaisten elämää?

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts