Valmiuslaki käyttöön lainvastaisesti

Olen vaatinu maahan perustuslakituomioistuinta. Miksi? Koska olen tehnyt saman havainnon jo aikoja, jonka alan tutkijat myöntävät tänään suurella joukolla.

Tässä sen sanoo Martin Scheinin: Toimitaan lain vastaisesti ja syynä: ”Nyt ymmärrän, että ongelmien taustalla on syvempi muutos poliittisessa kulttuurissa 1980-lukuun tai vielä 1990-luvun alkuun verrattuna. Suomi on pieni maa, missä on totuttu siihen että ”kaikki tuntevat kaikki” kun puhutaan ns. eliiteistä. Ehkä eurooppalaistumisen seurauksena tämä ei enää pidä paikkaansa. Poliittisilla toimijoilla on omat kuplansa, mihin saattaa liittyä vilkas kansainvälinen vuorovaikutus.

Mutta keskusteluyhteys yliopistotutkijoiden, tai ainakin perustuslakitutkijoiden, kanssa on katkennut.”

Perustuslaikivalokunnan kohdalla sen joustavuutta on kiitelty. Ketkä kiittelevät? Nämä omassa kuplassaan elävät poliitikot. VAIN HE. Eivät toki alan tiede ja tutkijat.

Media taas ei edes ymmärrä, mitä on tapahtunut ja mikä sen osuus on ollut yhteiskuntamme muutoksessa. Se on viihteellistynyt ja vakavista asioista lasketaan pelkkää kyynistä leikkiä tai muututaan sarkastisen MUKA hauskoiksi. Se kun elää samassa kuplassaan. Se kun on sille eduksi rinnan kilpailevan sosiaalisen median kentässä.

Katso lisää: Martin Scheinin: Peustuslaki blogi. Worldpress.com

”Valmiuslaki otettiin sovellettavaksi lainvastaisesti”

Omat muistelmani tulevat painosta Saksasta lähipäivinä. Kotisivuni lukijat saavat ne lukea jo nyt ”Muistelmakirja – Nyt” The way of my life.

Kannen viikinkimallinen kirkkovene on osa Luostarilan suvun purjekunnan historiaa ja sen käyttö selviää lukien kirjan alusta sen viimeiseen epilogiin. Se kun on osa vaiettua lähihistoriaamme. On aika avata historian lehti myös tältä kohdalta. Jotkut asiat nyt ovat kipeitä. Jonkun on ne vaalien kautta oikaistava.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts