Valta sokaisee – täydellinen täydellisesti

Kun puhutaan vallasta silloin ei voi sivuuttaa niitä filosofeja, joille valta oli ainut todella tavoiteltava. Valta on tärkeämpää kuin suosio eikä ole valtaa ilman vihaa. Jotta voi johtaa kansaa, sille on käännettävä selkänsä ja menestymiseen vaaditaan toisen epäonnistuminen. Voit valita julkisuuden, vallan ja elämäuran tai lahjakkuuden ja hiljaisuuden. Molempia et voi valita. Valta tuo mukanaan mainetta ja se on vaarallista: hyvää seuraa kateus, huonoa häpeä. Miehistä parhain on hän joka ei pidä vallasta, sanoi aikanaan Muhammed ja oli harvinaisen oikeassa.

Mitä yhteistä on Jimmie Åkerssonilla ja Ruotsidemokraateilla, Alexander Gaulandilla ja Saksan vaalit voittaneella AfD eli Vaihtoehto Saksalle puolueella, Geert Wildersillä ja Hollannin Vapauspuolueella, Viktor Orbanilla ja Fidesz-puolueella Unkarissa, Heinz-Christian Strachen Vapauspuolueella Itävallassa, Ranskan Front Nationalia puolueella ja Marine Le Penillä sekä viime kesänä perussuomalaisten johtoon valitulla Jussi Halla-aholla.

Helsingin Sanomat (27.9) esittelee heidät samassa kuvassa ja artikkelissa, jossa heidän puolueensa on muuttanut Euroopan poliittisen maiseman. Ihmiset ovat turhautuneita, pettyneitä ja petettyjä, tietää lehti kertoa. Timo Soinin olisi tullut ruoskia heitä muilla keinoin kuin kukalla. Ikään kuin virran mukana uivalla olisi välineet sen muuttamiseen. Hän kun ui veneineen sen mukana ja pyrkii menestymään myös koskipaikoissa. Rantautumaan oikeassa kohdassa Pekka Vennamon tapaan eläen.

Lehti on selvästi seurannut Euroopan tapahtumia. Globalisaatio, EU:n byrokratia ja epäonnistuminen, hallitsematon maahanmuutto ja terrori, kansallisen identiteetin häviäminen, uskontorauhan ja moraalin, arvojen rappio, katkeruus tuloeroista ja huoli alueellisesta eriarvoistumisesta on yhteinen heille ja meille kaikille, tietää lehti kertoa.

Ei tätä totuutta voi mihinkään paeta metamfetamiinia ahmien kuten sotavuosinamme ja päihteisiin ongelmat hukuttaen. Ei niitä voinut hukuttaa viinaan. Ne todellakin oppivat uimaan.
Lehden pääkirjoituksessa kerrotaan kuinka nämä ihmiset voivat tehdä tänään yhteistyötä yli valtioitten rajojensa. Jos yhteistyö ei onnistu maan rajojen sisällä demareitten kanssa. Näin tapahtuu jo Ranskassa, Ruotsissa ja Hollannissa. Toimittaja seuraa maailman tapahtumia Hesarissa valppaana. Se ei ole valemediaa ensinkään. Siinä historiasta tulisi oppia ja ennustaa tulevaa, jättää räksyttäminen sosiaalisen median trolleille.

Mistä muistamme tällaisen ylikansallisen verkoston ja sen liput, laulut joissa julistettiin työn orjista ja internationaalista, lippujen kantajat lauloivat pakkovallasta ja vaativat kansainvälistä yhteistä kapinaa. Se oli sosialistien ja kommunistien, työn orjien, yhteistä sorron yöstä nousua ja viimeistä taistelua. Mihin se on päässyt unohtumaan?

Vasemmistotoimittaja muistavat nuo nostalgiset ajat ja sosialismin kaatumisen viimeistään Neuvostoliiton mukana vuonna 1991, jolloin siellä alettiin yksityistää omaisuutta kuten nyt Suomessa kovin jälkijättöisesti soten ja maakuntauudistuksen mukana. Kunnat ovat helisemässä maakuntien ja suurkaupunkiemme puristuksessa, oman onnensa seppiä.

Se on yhtä sotkua ja sekamelskaa, kertoo Ilkka Joenpalo, demareitten emeritus kansanedustaja ja ay-poliitikko Forssan Lehdessä (27.9). Kaupungin ja talousalueen kuntien vaakunaa ei muutamalla kymppitonnilla kiilloteta. Poismuutto on jatkunut jo kauan. Omassa olemattomassa maakunnassa ei ole edes yliopistoa, kauhistelee Joenpalo. Siihen tarjottiin mahdollisuutta hopealautasella mutta siihen ei tartuttu. Marssittiin Jokioisten kartanosta ulos ovet paukkuen vaimo mukana. Oltiin ylimielisiä ja omien voimien tunnossa. Helsinki ja Viikki sai tiedepuistonsa ja yrittäjänsä, yksityisen yliopiston avaimet ja yrittäjät.

Työväenliikkeen takavuosien kansanedustaja ja ay-pomo tietää liiankin hyvin mistä puhuu ja miksi näin on päässyt käymään niinä pitkinä vuosina, jolloin Kekkosen Suomesta siirryttiin demaripresidenttien aikaan ja jo aiemmin sellaiseen vasemmiston käyttämään valtaan, joka johti Suomessa, Ruotsissa ja ympäri Eurooppaa tähän sekasortoiseen ja onnettomaan aikaan.

Nuorempien on sitä vain vaikea muistaa tai ymmärtää. He kun olivat silloin vielä syntymättä. Heitä on kuitenkin vaikea pettää monessa sukupolvessa ja samoilla pelivälineillä. Demareitten jäsenkirjat ohittivat väitöskirjat mennen tullen. Ei tarvittu yliopistoja. Ne olivat uhka vallassa olleelle ja oppimattomalle herrahississä seilanneelle poliitikolle. Valta sokaisi, täydellinen täydellisesti. Sen hedelmiä me nyt keräämme.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts