Valtuusto narsistien temmellyskenttänä

Huomenna on valtuustopäivä. Käsittelemme Forssassa valtuustoaloitteita. Pelkästään niitä. Yksi puolue on tehtaillut niitä 30 ja yksi henkilö 20. Se on vielä suurin puolueemme ja Forssassa vallan käytön huipuilla. Puolue syntyikin aikanaan Forssassa. Ollut siellä AINA vallankäytön symbolina. Kunnan talous, työllisyys ja poismuutto on pelottava ilmiönä. Jopa muuhun Kanta-Hämeeseen verrattunakin omaa luokkaansa.

Jos kaikki tekisimme saman määrän aloitteita, maan ja taivaan väliltä, 43 x 20 = liki tuhat aloitetta, aloitevuori täyttäisi kaikkien virkamiestemme työpöydät. Miksi suurin puolue toimii näin TUHOISASTI. Miksi oma mediamme ei siihen puutu? Koska se edustaa SAMAA valtaa ja sen käyttötapaa. On juorulehti ilkeilyineen ja valemedioiden äiti jo ennen sen keksimistä. Näitä vastaavia pitäjälehtiä maakuntalehtinä itseään esitellen on maa tulvillaan.

Kun muuta ei ole koskaan luettukaan, maailma on sellainen, miltä tämä media näyttää ja uusi sosiaalinen media avasi uuden maailman, hämmentävän. Moni on alkanut seurata englanninkielistä mediaakin. Hyvä niin, jo oli aikakin. Se ei kadota kieltämme mihinkään, päinvastoin, kuten Hesarin mielipidepalastalla parhaillaan käydään väittelyä. Se kun tuo sinne uusia käsitteitäkin koko ajan. Tiedekin on muuttumassa popularisoiden löydöksensä kenen tahansa luettavaksi.

Se ettei Timo Soini lukenut ja käyttänyt sosiaalista mediaa, johtui hänen poikkeuksellisesta konservatiivisuudestaan ja tavasta jarrutella jälkiomaksujana maailman menoa. Heitä on yhtä paljon kuin innovaattoreita, uuden löytäjiä, visionäärejä ja ensiomaksujia. Soinille ei kelvannut edes luterilainen kirkko. Sekin oli liian liberaali hänen maailmankuvaansa. Kyllä siinä puolue hajotetaan ja hoidetaan muiden toimesta. Lähetetään mies ulkoministerinä maailmalle.

SMP tehtaili 1970-luvulla pienenä puolueena muutaman kansanedustajan toimesta eduskunta-aloitteita tuhatmäärin. Ei niitä tietenkään toteutettu. Pilattiin hyvätkin asiat. Kopioitiin vanhoja aloitteita joka vuosi uudelleen. Osa oli toteutettukin. Edustajan tietämättä.
Kunnan valtuustossa Forssassa suurin puolue on pilaamassa näin valtuustonsa työskentelyn ja sen merkityksen vanhana instituutiona. Sehän on konservatiivista vanhaa perua. Miksi näin? Koskien myös yksityisen valtuuston jäsenen aloitetta? Onko se surullinen ilmiö vai tarkoituskin lopettaa tämä vanha käytäntö turhana ja virheellisenä suurimman puolueen kokemana? Pilkata sitä ja palata näin päiväjärjestykseen.

Siinähän narsismiltaan häiriintyneet pitävät vain demokratiaa pilkkanaan Forssassa sitä seuraten. Näkevät itsensä ja juttunsa kameroiden edessä ja Forssan Lehdessä. Eivät he näin esiinny silloin, kun mukana ei ole toimittajia ja kameroita. Olen seurannut heitä jo kauan ja tiedän näin todella olevan. Kamerat ja mediat vaikuttavat edustajien käyttäytymiseen. Heistä tulee stand-up koomikkoja ja kömpelöitä näyttelijöitä.

Lopputulos on surullinen koko Forssan talousalueen hoidossa. Yhteistyöhön ei kyetä missään suunnassa eikä kenenkään kanssa, saati haeta sellaisia merkittäviä yhteisiä malleja, jotka ovat myös uskottavia virkamiestyönä toteutettaviksi ja koko talousalueen hyväksi.
Mutta vievät myös aikaa ja vaativat yhteistä visiota, strategiaa ja tahtotilaa, johon myös sitoudutaan ja toteutetaan OIKEAAN AIKAAN. Ei tuhansien ihmisten asioita hoideta kuten huutokaupassa eläen ja sirkustaiteilijoina, stand-up -koomikkoina.

Yhdessä ne on osattava hoitaa, ei tehtaillen kilpaa yksittäisiä aloitteita. Ei valtuusto ja sen arvovalta kestä 43 yksittäisen narsistin temmellyskenttänä.

Hesari (10.2) kertoo kuinka Lappi ja Rovaniemi on Lapin hullujen temmellyskenttä kahden äijän riidellessä arvovallastaan teatterissa ja Ounasjokilaaksossa samanlainen löytyy Levin laskettelurinteeltä Kittilässä. Siellä jaetaan hulluille puuroa median toimesta.

Ei Ounasjokea ja koskiensuojelulakia, ympäristöministeriötä syntynyt ja jokilaaksoa kaavoitettu, Leviä rakennettu, lyhyen aikavälin ja yhden ihmisen tai puolueen toimesta, vaan kyllä siinä taustalla oli myös yliopistoja Oulusta sekä Turusta ja kyllä joku kävi hoitamassa myös yliopiston Rovaniemelle. Koskisotien lopettamiseen vaadittiin jo yksimielisiä ihmisiä Iijoen ja Kemijoen alueeltakin ja yli puoluerajojen. Jonkun nämä oli koottava ja kerrottava, miten ikuiseksi kääntyvä riitely voidaan lopettaa Kekkosen Suomessa.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts