Väyrynen ei petä koskaan

Maakuntamalli tulee kuin tsunami ja jyrää teittit ja hykyn, kertoo Humppilapäivien pääpuhuja ja pitäjän suuri poika Erkki Virtanen (Sdp) Forssan Lehdessä. Joku saa kenkää kuin potkupalloilijoittemme valmentaja. Virtanen jää eläkkeelle. Tilalle tulee jotain vielä kehnompaa. Hyvää sen sijaan on Virtasen aistima johtajuus, joka ei tarkoita henkilöä vaan henkimaailman asioita. Ne ovat nyt muotia kun muutakaan ei ole kansliapäälliköllä jaettavana. Kakkostiekin saattaa saada taas oman osansa ja sitä levitetään pätkä vaalikauden lopussa. Helsinkiin kannattaa kiertää Hämeenlinnan ja kolmostien kautta.

Varautukaa lounaishämäläiset tsunamiin. Se kun vie 60 % veroistanne ja uusi vaaleilla valittava maakuntavaltuusto ja rälssi päätää jatkossa. Koska päättää myös keskiasteen koulutuksesta ja tiemäärärahojen kerjäämisestä, on vain ajan kysymys eikä koske kakkostietänne. Se kun ei kiinnosta uusia päättäjiä. Oma oli valintanne.

Mistä sitten Humppila päättää tai muut kunnat, on kehnollakin mielikuvituksella ja visioinnilla helppo laskea. Järkevintä on nyt kouluttaa kuntajohtajista maakuntajohtajia. Siellä päät kolisevat lähivuosina poliittisia mandaattipaikkoja jaettaessa.

Se on vielä kalliimpaa kuin vanhat mallimme ja maantieteemme. Maakuntakeskukset osaavat asiansa ja rahan käytön Hämeenlinnassa ja Lahdessa. Perussuomalaiset kansanedustajat ovat kaikki kolme Lahdesta ja kohta ovat muittenkin kellokkaat. Onnea valinnallenne vaaleissa. Jossain sille nauretaan.

Oikaisu olisi tullut tehdä vaaleissa ja Loimaan sekä Someron suuntaan, Loimijoen laskusuuntaan paljon aikaisemmin. Ystävät on haettava läheltä ja viholliset kaukaa, ei päinvastoin, kuten Hämeessä ja Forssassa on ollut tapana. Nyt on myöhäistä oppia perusasioita.

Muut tekevät nyt uutta maantiedettä. Kepulaiset. Puolue joka ei petä koskaan. Demareilla ei ole enää ketä pettäisi ja Kokoomus nyt ei ole puolue lainkaan. Perussuomalaisten haukkuminen tulee jo takautuvana menneestä ja on turhauman purkamista taantuman ja laman jatkuessa loputtomiin hakien sille syntipukkeja.

Aggressiivinen ihminen ja kulttuuri käy lopulta itsensä, perussuomalaisen kulttuurin kimppuun kun muitakaan ei ole enää jäljellä. Soini kehotti Paavo Väyrystä osoittamaan postinsa omalle puolueelleen ja Kokoomuksen sisäministerille. Väyrynen ei petä koskaan.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts