Yleinen turvallisuus on uhattuna

Perussuomalaiset ovat alusta saakka puuttuneet hyvin näkyvästi suomalaisten yleiseen turvallisuuteen. Maahanmuutto on osa tätä perussuomalaisten ohjelmaa, mutta on toki myös muita sellaisia aiheita, joiden taustalla on huoli kansalaistemme perusturvallisuuden ylläpidosta ja valmistautumisesta muuttuvaan, vaikkapa hybridi- ja kyberturvallisuuteemme. Olen itsekin kirjoittanut niistä jopa kirjoja vuosikymmen ennen kuin ne tulivat maassamme agendalle.

Toinen aihe, jota Suomessa virkamiehet poliitikkoineen arkailevat, on varoa tuomasta rikoksia esitellen ne poliittisina rikoksina. Huumeet ja päihteet, niiden lisääntyvä käyttö sekä globaali kauppa, maakaupat niin idässä kuin saaristossamme, ovat nekin usein poliittisia ja samalla maamme turvallisuutta uhkaavia. Niiden ymmärtäminen maamme rajojen ulkopuolella, vaikkapa Kreikan saaristossa tai Italiassa, olisi ehdottomasti osa valtion turvallisuutta.

Meillä tehdään myös runsaasti taloudellisia päätöksiä, myös sosiaalisia, joiden taustalla on poliittiset ratkaisut ja myös kansallinen turvallisuus. Joskus jopa ihmisoikeudet ja niiden mahdolliset loukkaukset.

Puolueet jopa äänestää rätkäyttävät näistä tietämättä mistä lopulta äänestivätkään. Vaikka alkujaan kyse oli selvästi ihmisoikeuksista eikä hallituksen sotesta tai maakuntamallin loppukiristä.

Syntyy jopa väärinkäsityksiä siitä, kuka äänesti ja mistä. Kyse oli poliittisesta valinnasta eikä lainkaan alkuperäisestä asiasta, juridiikasta. Jotta nämä eivät menisi kokonaan keskenään solmulle, purot ja vellit sekaisin, olen vuosikymmenet edellyttänyt että maassa kuuluisi olla myös perustuslakia valvoja ylin tuomioistuin, perustuslakituomioistuin.

Perustuslain tulkinnat eivät saa olla poliittisen valiokunnan ”äänestää rätkäytetään” päätöksiämme ennen vaaleja ne aina kaataen. Se kun voi loukata sekä ihmisoikeuksiamme, tai kansallista turvallisuuttamme samaan aikaan, rapauttamalla perustuslain takamaa normistoamme ja moraalia. Kaikki kun ei ole kaupan ja pelin politiikkaa.

Poliitikkojemme ja virkamiesten joukossa on lisäksi yhä enemmän henkilöitä, jotka eivät tule omasta kulttuuristamme. Sama pätee vaikkapa yrittäjyyteen, maan omistukseen tai vaikka ihmisten hoitamiseen, huolehtimiseen, kouluttamiseen ja jopa tutkimukseen ja tieteen teon läntiseen kulttuuriimme.

Juuri näihin arvoihimme perussuomalaiset ovat puuttuneet poikkeuksellisen näkyvästi ja saaneet leiman konservatiivisena puolueena silloinkin, kun ratkaisut ovat luovia ja innovatiivisia, kokonaan uusia uudessa maailmanjärjestyksessämme.

Vihapuheeksi vaihtuva somen vuoropuhelu ei auta sitä yhtään, mutta voi olla kansakuntamme turvallisuutta uhkaavaa kybervaikuttamista ja hybridiyhteiskuntamme tulosta. Kun näin kirjoitan joudun varmaan, jälleen kerran, kyseisin hyökkäyksen kohteeksi. Poliittiseksi vastustajaksi leimaten sitä pidetään jopa suotavana ja hyvänä.

STT:n tietojen mukaan Airiston Helmi on ollut huolenaihe Puolustusvoimissa, ja Helsingin Sanomien sotilaslähde kertoi myös suojelupoliisin tarkkailleen yhtiötä vuosien ajan.
Yleisellä tasolla Pelttari suostuu analysoimaan turvallisuustilanteen muutosta esimerkiksi hybridi- ja kyberuhissa.

Oheinen esimerkki, mitä tarkoitan, on tämän päivän mediastamme. Se on jatkuva uhka ilman ratkaisua. Se ei ole likimainkaan ainut ja edes vaarallisin. Se on vain syntynyt ikään kuin ydinvoimala kenenkään kiinnittämättä siihen huomiota.

– Suomen muutos liittyy varmaan tähän laajempaan turvallisuustilanteen muutokseen. Seuraamme samoja trendejä, mitä muualla Euroopassa on tapahtunut. Ja Euroopan turvallisuustilanne on viimeisen 5–7 vuoden aikana hyvinkin voimakkaasti muuttunut.
Kirjoittaa mediaemme ja tarkoittaa Turun saaristoa.

Pelttari on tänään kello 11 alkaen myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kuultavana. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ja sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) olivat puolestaan puolustusvaliokunnan kuultavana.

”Maakauppoja rajoittava lainsäädäntö perustelua”
Pelttari pitää perusteltuna lainsäädäntöhanketta, joka rajoittaisi Eta-alueen ulkopuolelta tulevien henkilöiden ja yhteisöjen oikeutta kiinteistöhankintoihin ja vuokraamiseen turvallisuuden kannalta herkillä alueilla.

– Sitä puolustusministeriö valmistelee. Se tulee eduskuntaan harkittavaksi. Itse pidän tämän tyyppistä lainsäädäntöä perusteltuna.

Pelttari ei halua ottaa kantaa siihenkään, ovatko talousrikostutkinnassa käytetyt keinot olleet poikkeuksellisia. Poliisi teki Puolustusvoimien ja rajavartioston avustamana etsinnät yhteensä 17 kohteeseen viime viikonloppuna. Alueella oli muun muassa lentokielto.

– Nyt mennään sellaisiin tutkinnan yksityiskohtiin, joihin minulla ei ole ammattitaitoa vastata. On ollut varmaan perusteltua tehdä sen tutkinnan laajuuden takia myös tämmöisiä toimenpiteitä.

Pelttari ja Kolehmainen olivat aamulla puhumassa Eduskunta turvallisuuden tekijänä -seminaarissa eduskunnan tiloissa, joka myös lähetettiin verkossa eduskunnan sivuilla. Ne ovat sieltä luettavissa. Kyse on vain yhdestä esimerkistä samaan aikaan kun eduskuntamme ”äänestää rätkäytti” Timo Soinin asiassa ja oli kaukana Turun saaristostamme. Oli poliittisesti seksikkäämpää puuhastelua myös ulkoministerillämme.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts