Al-Holin suomalainen näytelmä eduskunnassa

 • Opposition pääesiintyjä oli luonnollisesti perussuomalaisten Jussi Halla-aho. Hän sai vielä salissa istuessaan yskänkohtauksen. Se tuli oikeaan aikaan. Kukaan ei sitä huomannut ja mies sai adrenaliini ruiskeen, ääni avautui sekin. Puhe meni häneltä oikeaoppisesti ja kenellekään ei jäänyt epäselväksi, kuka on oppositiossa johtaja ja mistä nyt äänestetään.
 • Ei lapsista, ei naisista vaan ulkoministerin salailusta ja peittelystä, kyvyttömyydestä tehdä poliittisia päätöksiä. Kiusallisimpaan asemaan joutui hallituksessa istuva keskusta. Millä perustella siellä istumista suuren vaalitappion jälkeen ja nykyisellä kymmenen prosentin kannatuksella punavihreän vasemmiston vankina?
 • Hallituksen demarikonkari Erkki Tuomioja on 1960-luvun nuori. Ei nyt enää lähestyessään sataa vuotta. Jos nuoren naisen esiintyminen kyynisenä vaikuttaa surulliselta, vanhan miehen esiintyminen, ääni vielä särkyen, ikuisena idealistina on koominen ilmiönä. Roolituksen meneminen näin vaikeasti nurin johti demareitten kohdalla ikään kuin pilailuun, jossa kuka tahansa voi olla missä tahansa tehtävässä, kun kyse on vallassa olevan puolueen sosiaalisen pääoman murenemisesta puolustaen vihreää pääomaa ja sen ikääntyvää ulkoministeriä, menneen ajan miestä puolustaen.
 • Puolue on kadottanut paikkansa suomalaisessa todellisuudessa. Sekin on enää kymmenen prosentin puolue vanhusten kautta eläen. Punamullan tähdet ovat Suomessa nyt tällaisia.
 • Keskustan puheenjohtaja vältteli koko esiintymistä ja teki siinä oikein. Tämä ei ollut keskustan ja maalaisliiton ilta ensinkään. Al-Holin myllerrys ei ole keskustan ja talonpoikien asiana ensimmäinen agendalla.
 • Perussuomalaisten poliisi huomasi ottaa esille al-Holin lasten taustan. Hän kysyi kuinka moni heistä on kansalaisiamme ja löytyy, jos ei nyt kirkon kirjoista, niin jostakin kuitenkin. Siihen ei kukaan luonnollisesti vastannut. Tuskin ovat äidit heitä väestörekisteriimme ilmoitelleet.
 • Suomalaisten huoli omista huostaanotetuista tuhansista lapsistamme vuosittain on ihan riittävä työmaa myös poliisin toimesta ja nyt näytelty liittyi lähinnä ulkoiseen ja sisäiseen turvallisuuteemme sekä lainsäädäntöön, joka ei saa syntyä, kuten Sompion allasevakkojen kohdalla, altaiden rakentamisen jälkeen ja silloinkin liki vuosikymmen myöhässä ja kantaen Väinö Ukkola perheineen allasalueelta. Talon hirret taitavat lahota vieläkin jossakin Lokan kylän tienovilla.
 • Koskisodat ja Kemijoen, maamme suurimman joen, rakentamisen vahingot korvattiin vasta, kun ukot jokivarresta karvalakkilähetystönä eivät olisi muuten Helsingistä poistuneet. Ei se niin helppoa ole, lainsäätäjän elämä ja kiireet. Kemijoki Oy on valtion yhtiö ja Pohjolan Voima yksityisten yhtiöiden, sellunkeittäjien omistama. Niiden riidat olivat takavuosien tapa hoitaa puolen Suomen asioitamme. Vasta koskiensuojelulaki lopetti nämä tavat hankkia ääniä Lapin jokivarsilla asuen. Kun näistä tekee väitöskirjansa, sen ensimmäisen, vastassa on vaikeita asioita selvitettävänä 1970-luvun Suomessa.
 • Lailla on siten merkitystä ja eduskuntamme on sitä varten olemassa. Perustuslakituomioistuin meiltä ikävä kyllä puuttuu edelleenkin. Unkarissa ja Puolassa sitä ihmeteltiin. Miten nämä neljän vuoden välein valittavat hoitavat myös tämän valiokunnassaan? Vaikuttaako äskeinen seuraten uskottavalta? Nämä hoitavat myös perustuslakimme valiokunnassaan.
 • Kun nuori ihminen heittäytyy kyyniseksi, se on surullinen ilmiönä. Kun teatraalisen lähetyksen suorassa osassa roolitus menee vähänkin vikaan, pääministerin kohdalla tämä korostui puheen viimeisessä virkkeessä, joka ei ollut vähäinen.
 • Kun sen olisi jättänyt pois, ikääntyneet kokoomuslaiset ja heidän vielä iäkkäämpi puolue olisi ymmärretty SDP:n johtajan toimesta oikein. Nyt maailman nuorimmaksi kiitelty pääministerimme sai väärän startin kehottamalla porvareita häpeämään. Ruotsalainen liki lapsi voi näin tehdä ja pilata vakava asia siellä ilmastomuutosta edustaen.
 • Eivät he kokoomuksessa sellaista sanaa ymmärrä eikä heidän äänestäjänsä. Ainakaan vihervasemmiston sanomana. SDP on vanhusten puolue sekin ja nyt valmistellun puheenvuoron yksi lause pilasi kaiken. Kyyninen pääministeri, nuori nainen vielä, on surullinen ilmiö, vaikka hän olisi ollut SDP:n edellinen puheenjohtajamme pääministerinä ja konkareiden ay-johtajana.
By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts