Älä nuku onnesi ohi

Vaalit ovat huikea näytelmä ja niiden eteen tehty työ on itse koettava. Kirjani ”Vaalit Hämeessä” alkaa olla loppuhuipennusta vaille valmis. Olen oman osuuteni hoitanut ja eduskuntavaaliehdokkaan ura on kääntynyt iltaan. Lämmin kiitos mukana olleille kollegoille, kuntien ja piirin puolueaktivisteille, valakunnalliselle kansanliikkeen hyvin toimineelle organisaatiolle. Erityiskiitos läheisille, ystäville ja tukijoille, jotka ovat joutuneet sietämään ja kantamaan sellaista osaa vaalityössä, josta usein vaietaan.

Vaalit ovat tuhansien ihmisten yhteinen ponnistus, josta valtaosa pysyy aina piilossa julkisuudelta. Näkyvimmät ihmiset ovat puoluejohtajat, antaen tälle näytelmälle kasvonsa. Nyt on huomenna äänestäjän ja demokratian vuoro puhua. Tärkeintä on, että se puhuu eikä vaikene, jää pois vaaleista, nuku onnensa ohi. Luojan kiitos meillä on tällanen valtio ja sen demokraattiset puitteet sekä sen ylläpitäjät.

Vaalien tulokseen vaikuttaa oleellisesti se, kuinka korkealle äänestysaktivisuus sunnuntaina kohoaa. Perussuomalaisten kohdalla tämä on erityisen merkittävää. Näin se, miten olemme onnistuneet kentällä vakuuttamaan äänestäjämme, on myös osa demokratiaa ja sen toimivuutta. Kriisiin ajatuva demokratia ja puoluelaitos ei ole ainakaan Perussuomalaisten syytä. Juuri tämän uuden kansanliikkeen ansioksi on laskettava politiikan tulo takaisin politiikan sisälle sekä sellaisten ihmisten aktivoituminen, jotka olivat menettäneet jo uskonsa vanhojen puolueiden uskottavuuteen.

Moni on jo unohtanut, mistä edellinen vuoden 2011 jytky syntyi, ja kuinka sen taustalla olivat monet koko puoluelaitostamme koetelleet rötökset ja juuri vaaleihin liittyneet ikävät ilmiöt. Oli laaadittu löperöitä lakeja, joita ei ollut tarvis noudattaa, koska niistä ei seurannut sanktioita, kertoi Keskustan silloinen ryhmänjohtaja. Alkoi mediavyörytys, joka paljasti sellaista, johon yksittäisten henkilöiden rinnalla oli syyllistynyt puolueet instituutiona. Samalla alkoi kritiikki, joka kohdistui poliittisten liikkeidemme sisältöön ja rakenteisiin. Medisyhteiskunnan keskustelu oli hyvin syvältä puoluelaitostamme ravistelevaa.

Rinnan tämän keskustelun kanssa aloimme vertailla omia poliittisia liikkeitämme ja EU:n vastaavia toisiinsa. Samalla mukaan tuli koko makrotaloutemme ja etenkin euron poliittisen rakenteen oivallus sekä yhdistäminen aluksi Portugalin, Irlannin, Kreikan ja lopulta koko välimereisen Euroopan myös pankkien toimintakulttuuriin. Kaikkea tätä alettiin vertailla omaan taloudelliseen ja kulttuuriseen toimintaympäristöömme kriittisesti.

Meille alkoi avautua sellainen uusi geopoliittinen ja globaali maailma, jonka yhteydet sosiaaliseen mediaan helpottivat uuden kansanliikkeen heräämistä mittavaksi, koko poliittisen rakenteemme ravistelijaksi ja uudistajaksi, mutta myös vaihtoehtojen esittäjäksi. Täysin pimennossa olleet ja liki luvattomat aiheet alkoivat tulla mukaan politiikkaan. Ne kyseenalaistettiin alkaen mm. maahanmuutosta tai tukipolitiikastamme, kansainvälisestä tominnasta suhteessa omaan kokoomme, globaaleista väärinymmärryksistämme. Itsestään selvyydet eivät enää olleetkaan sitä, kun ne kyseenalaistettiin ja mukaan tuli myös kansallinen identiteettimme, sen todellinen olemus ja säilyminen.

Uudistustyö ei ole koskaan valmis. Maailma ei tule koskaan valmiiksi ja seuraava vaihe on huolehtia Perussuomalaisen liikkeen siirtyminen revanssina maamme johtoon, sen hallituksen avainpuolueeksi, ei apupuolueeksi. Nämä vaalit ovat historiaan jäävät ja niiden avainhenkilöt ovat esiintymisvuorossa huomenna 19.4. 2015. Tämä päivämäärä on jäämässä historiaan. Suomen vaaleja kun seurataan ympäri Eurooppaa ja syynä ovat Perussuomalaiset ehdokkaamme ja heidän menestymisensä tulevissa vaaleissa, huomisessa jännitysnäytelmässämme. Nukkuva kansanliike nukkuu varmasti nyt onnensa ohi. Sellainen ei ole kenekään etu. Ei yhdenkään puolueemme.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts